Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 347
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 30
Има опция и качи от това устройство. Избираш си снимка и прикачаш.

# 31
  • София
Благодаря за отговорите!!!

# 32
  • София
Пълна пародия е това... Teams изисква Office365, който от своя страна изисква абонамент, а лицензите на МОН са учебни (платени, но на по-ниска цена) и ни ги дават безплатно, което е плюс. Обаче този плюс носи 5 минуса с него. Абсолютно никакъв контрол нямаме върху акаунтите си...

Без да се правя на спец в конферентните връзки, понеже не съм, ще вметна, че не ми изглежда Teams да изисква този офис или да е само платен... Никога не съм имала такова чудо, нито пък съм плащала нещо за тиймса, но понеже приятелка (учител) ме помоли да тества с мен връзката като обявиха ДО-то за гимназистите още - Врячето ми го инсталира този тиймс (на линукса), регистрира ме с някой от моите мейли (не помня даже с кой, но нищо общо с офиса), връзката си вървеше. Тествахме всичко - микрофон, камера, споделяне на екран, настройки... както си му е реда. Всичко си вървеше.

Бях убеден, че ситуацията с лобитата е глобална за всички акаунти към домейна на МОН. Цял ден слушам как учителите ми се оплакват, като единственото решение, което открихме досега е да добавят ученик като Presenter ("Представящ") и да е в ролята на дигитален дежурен ученик... Одобрява влизането на ученици, и кани липсващите. Но с не особено технически компетентни учители, всяка промяна е проблемна. Нямаше да е зле от МОН поне да уведомят учителите или директорите за новостите.

Нямаше да е зле лятото да бяха спретнали някой и друг курс / обучение за учителите как да го ползват това нещо - онлайн, офлайн, все тая - но... те тогава бяха твърде заети да рият дупки в пясъка, че да си завират главите в тях...

...При организацията на онлайн обученито най-вече ме дразнят намалените часове. Осмокласникът в момента е с 35 минути, шестокласникът с 30 минути час. Вярно, че при предмети като ФВС, музика и прочие, и 20 минути са много онлайн, но по БЕЛ, математика, езици въобще не стигат тези 30 минути и този недостиг се комплицира с времето. ...

И от тях м/у 5 и 10 минути отиват да се провери кой е там, кой го няма, защо го няма, няма ли кой да го повика...

Скрит текст:
Ирене, големите ученици се правят на интересни и "умни" и влизат в чужди екипи. След като учителят ги отстрани, при тях се получава съобщение, че някой ги е отстранил и ги пита дали са съгласни да напуснат и те отговарят, че не са съгласни и остават в часовете на другия клас. След като ги усетихме и разговаряхме с натрапниците, вече почти няма такива "умници", но явно са постъпили много оплаквания в тази посока и от съпорта са решили да направят това, като са ни създали други неудобства.

Един "нечовеколюбив" / "неучениколюбив" съвет: тези деца също си имат училище (с голяма вероятност - същото, но дори и да са от друго, не е важно) и учители... Драсни му едно писъмце на учителя на детето - да подхване следващия път "умника" с думите - я сега [Иван / Драган / Петкан] явно много се интересува от предмета, чак в чужди класове влиза, за да научи повече... да видим как се е подготвил, да ни покаже колко много може да знае един ученик..." Wink

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 00:47 от katiABV

# 33
Всеки учител - администратор на екип в Тиймс може да промени настройките на събранието/ редица събрания. Зададено на "Кой може да прескача фоайето?" - "Само аз". Това " Само аз" трябва да бъде променено на "Хора от моята организация". Така учениците сами ще се присъединяват към събранието, без да се налага да бъдат одобрявани от учителя.

# 34
  • България, София
Знаете ли дали работа, върната в Assignments се вижда от другите учениции и как да го проверя? Вчера им пуснах класното оттам и имам съмнение за преписване.

# 35
  • Ямбол
По отношение на обучението за работа с Тиймс - не е необходимо чак толкова, че да се прекратява отпуската на учителите. Освен това някои успяха да работят още миналата учебна година. Има доста обучителни видеа. А и не е кой знае какво - така както си се научил да работиш с Вайбър, няма да е проблем да разучиш сам и Тиймс. Излишни средства за обучение биха били за нещо толкова елементарно. Проблемите идват от самото приложение, някои опции не са добре обмислени.

Що се отнася до преписването - учениците се организират много добре в групи в други платформи(Вайбър, Месинджър и др.) и си обменят снимки. Много са бързи и изобретателни.

# 36
  • Варна
Два дни онлайн обучение на компютъра и второкласничката зарева да ходи на училище.

# 37
При нас нещата са много по-добре от колкото аз очаквах. Явно качеството на ДО много зависи от очакванията на родителите. Аз примерно съм доволна. Да - не може да оставиш детето абсолютно само да се оправя, но не е и задължително да си му на главата. Имат си часове, взимат нов материал, четат, правят диктовки. Леко им куцаше дисциплината от начало, но все пак за първолаци е нещо ново.
Обаче в групата има много родители, които не са доволни и за тях е пълна пародия. То една госпожа, един клас и сигурно 22 родители с различни мнения относно ДО.

# 38
  • Варна
В интерес на истината аз съм доволна. Класната ни е страхотна, много се старае жената и й се получават нещата. Но на детето не му харесва вкъщи. Иска си там.

# 39
На моите им харесва вкъщи. Мама готви, хапват вкусна и топла храна. Понеже са двама с малка разлика, си имат и компания. Още не им е втръснало.
Като че ли на малкия, който няма занимания му е по-скучно. Надявам се и на тях да им пуснат някакви занимания от градината.

# 40
Добро утро!
UPDATE: Вече няма проблем с тиймс, поне при мен.
(с малко умната функция, която от МОН бяха добавили) Simple Smile

# 41
  • София
Пак се включвам с въпрос. Има ли начин да се изключи звука на чата в Тиймс, т.е. като има ново съобщение да няма звуков сигнал? Първият ден нямаше звук, май днес се появи, госпожата им каза да не пишат глупости в чата, но естествено, че продъжават. И през цялото време се чува и е много досадно, детето казва, че нищо не е пипало по настройките.

# 42
Пак се включвам с въпрос. Има ли начин да се изключи звука на чата в Тиймс, т.е. като има ново съобщение да няма звуков сигнал? Първият ден нямаше звук, май днес се появи, госпожата им каза да не пишат глупости в чата, но естествено, че продъжават. И през цялото време се чува и е много досадно, детето казва, че нищо не е пипало по настройките.
Настройки -> Известия -> Чатове. От там може да се изключи звукът на чата, да е само вибрация (ако е смартфон). Може да смените и самият звук на известието. Както предпочитате.

# 43
  • Ямбол
От лявата лента от дейност от настройки, на Известия махнете за възпроизвеждане на звук от известията:

# 44
  • София
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт