Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 869
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Извинявам се, че пак се връщам на темата, но ако още някой може да се включи ще съм благодарна. Да разбирам, ли че не може да се прибави затоплена месна заготовка (като тези на хипп и на плазмон) към пасирани зеленчуци, да се налее в бурканче и да се обърне, за да може да има готови пюренца за 2-3 дни напред, а трябва месната заготовка да я добавям към зеленчуците единствено непосредствено преди храненето на детето? Благодаря предварително Simple Smile

# 631
K.hall.mar, за мен не е подходящо да се прави.
Веднъж отворено месото трябва да се използва в следващите 24 часа.
Освен това, то вече е термочно обработено и не знам как би се отразило да го добавиш към току що сварено пюре и консервираш повторно.

# 632
Да и мен това ме притесняваше и затова реших да питам тук. Благодаря много.

# 633
Аз не съм запозната и не писах, но не бих го направила.Хич не ми звучи ок.

# 634
Имам въпрос относно трайността на обезсоленото сирене. След като се обезсоли, колко дена може да се дава на бебе? Какъв е срокът на годност?

# 635
  • Пловдив
Предполагам, че не е много - ден, два. Аз правех следното - сутрин слагах сирене колкото кибритена кутия във вода и я държах до следващата сутрин и тогава давах сиренето на детето. По принцип е хубаво да се обезсолява около 24 часа, но аз бях решила да е по-малко, но поне 12 часа. Така правех всеки ден с малко количество, защото то като се обезсоли става едно меко, едно никакво и аз не знаех колко време може да издържи така.

# 636
Мами, кога заместихте вечерята? Педиатърката ми каза и вечер да давам зеленчуково пюре като час, час и половина след това да съм давала малко АМ като десерт. Нямам представа какво означава малко и правилно ли е изобщо да се дават втори път зеленчуци за деня? Бебо е на 8 месеца. Вие как процедирате с вечерното хранене?

# 637
Скоро ще навърши годинка детето ми, от около седмица предлагам вечеря. Според мен 8 месеца е рано.

# 638
Към годинката започнах да давам вечеря, направо обща храна, без сол и по на дребно.

# 639
Hope, важно е какво се разбира под вечеря/закуска?
Синът ми е на 8++ и понеже ляга рано (19:00-19:30) след следобедната закуска в 16, преди да легне пие 230мл АМ.
Някои деца обаче лягат към 22:00 - 23:00 и знам, че при тях към 19-20 може да се даде супичка като вечеря, а после преди лягане пак АМ.
Аз нямам намерение да махам млякото преди лягане преди годинката, че и след това предполагам ще се замести с прясно мляко, но няма да изчезне.

# 640
Рокет, с кисело мляко може да го заместиш след годинката. Нещо като айрян, но само КМ и вода. Прясното мляко трудно се преработва и товари корема, затова нее добре да се дава всекидневно и по много. Моя е на 1,8г и все още заспива с шишето с айрян и през нощта също пие.

# 641
Hope, важно е какво се разбира под вечеря/закуска?
Синът ми е на 8++ и понеже ляга рано (19:00-19:30) след следобедната закуска в 16, преди да легне пие 230мл АМ.
Някои деца обаче лягат към 22:00 - 23:00 и знам, че при тях към 19-20 може да се даде супичка като вечеря, а после преди лягане пак АМ.
Аз нямам намерение да махам млякото преди лягане преди годинката, че и след това предполагам ще се замести с прясно мляко, но няма да изчезне.
Към 20, 20:30 заспива. Около 16 ч му е СЗ и затова се чудя как и пюре да давам вечер, че и мляко.. Но мисля, че сте прави няма да бързам. Благодаря ви!

# 642
Малко по-късно, на 10 навършени дадох вечеря.СЗ има към 16-17, зависи кога стане, 19 вечеря и си ляга с млякото след час
Моят лакомник приритва от кеф като види кофичка кисело мляко Heart Eyes скоро му мисля отбиване и с любимата чашка айрянче е ок.Прясно не бих дала като напитка още.

# 643
Някой правил ли е комбинация Авокадо и тиквичка? Как я измайсторихте? Повече от кое и как приготвено?

# 644
авокадото можеш да дадеш сурово, тиквичката сварена/на пара

Общи условия

Активация на акаунт