Лазерна епилация и електроепилация – 8

• 48 240
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
С хидрокотизон ме мажат мен. Но след няколко пъти им казах да не ме мажат с нищо, защото нито се зачервявам, нито нищо. Какво да ме клепоти само. Но иначе си влиза в услугата.

# 541
Не, и не бих позволила да ме мажат с кортикостероид.
Дават ми пантенол, цикатридина и подобни.

# 542
Да, мажат ме, а за домашно приложение са ми давали Фусикорт или Фусидин за 3-4 дни, тъй като имам склонност към пъпки след епилация.
Последните пъти, тъй като не съм имала никакви пъпки ми казаха да се мажа само с Пантенол.

# 543
На мен само за лице са ми давали да се мажа веднага след процедура с дипрозон. По тялото пантенол.

Има ли доволни от диоден лазер на Cocoon Medical Prime lase hr? Мисля да сменя александрита с диоден..

# 544
На мен само за лице са ми давали да се мажа веднага след процедура с дипрозон. По тялото пантенол.

Има ли доволни от диоден лазер на Cocoon Medical Prime lase hr? Мисля да сменя александрита с диоден..

Аз имам 2 процедури с него и до момента се справя страхотно.

# 545
  • No Line On The Horizon
А от този апарат има ли доволни Duetto MT EVO Alexandrite + Nd:YAG in One?

# 546
  • Mediterraneo
Мажат ме единствено със слънцезащита с алое, нищо друго.

# 547
Момичета, остават ли при вас косъмчета, които след процедурата не падат? Може ли не са третирани или не знам... Как процедирате с тях?

# 548
Или са пропуснали да ги минат с лазера, или лазерът ги е третирал, но не е успял да ги унищожи по някаква причина (некачествен или лошо настроен апарат; некомпетентна служителка; русо окосмяване, което няма как да се ликвидира посредством лазерна епилация; и т.н.).

# 549
  • Mediterraneo
Как да процедирам, бръсна ги, не е драма.

# 550
Случвало се е да ми остане някое космато петънце - например от вътрешната част на бикини зоната. Следващия път обърнах внимание да минат там старателно. Случват се пропуски.

Като цяло на зоните, които съм правила (интим и подмишници) с изключение на горния пропуск, всичко е падало на 100% след процедурата.

# 551
Аз не съм много сигурна как е нормално да бъде, но след като минах първата процедура определено доста косми от третираната зона си израстват нормално. Повечето стават на точки и още не са паднали, но не са малко и тези, които са както обикновено Rolling Eyes

# 552
Не е нормално да си израстват, както по принцип. Трябва първо да са опадали напълно, да си имала един период от месец-два без косми и чак след това малко по малко да започнат да се връщат. Но не всички, а само част от първоначалното ти окосмяване.

# 553
Да обобщя моя опит от процедурите с лазер и фотоепилация - дано съм полезна. Поне 15 години минавам различни зони с лазер. Забелязах като страничен ефект, че кожата се изсушава и на места, на които е имало мъхче, но са третиране с лазер - почват да растат дълги косми. Напр. зона лице - появиха се по скулите  - оттогава обръщам внимание да третират само отделни косъмчета, а не да минават целите скули. Също така, ако не си маркират зоните, често пропускат участъци или пък подминават светли косъмчета / не ги виждат/. За различните косми се настройва лазерът на различна дължина, съответно се сменя за по-светли или по-тъмни. От толкова процедури най-силно повлияване имам на краката, мишници и горна устна. Ръцете /за съжаление имах неблагоразумието да ги обръсна преди процедура понеже така ме посъветваха/  са най-упоритата зона, почти не се полияват. Нещо повече, почнаха да растат по тъмни, по-гъсти и дебели. Така че моят съвет е на зони, на които косъмчетата са като мъх или тънки, или пък зона лице - бръснене в никакъв случай. Принципно минавам с епилатор и изчаквам малко да израснат и тогава ходя на процедура. Твърдението, че бръсненето не оказва ефект върху дебелина и гъстота на космите е абсолютна лъжа, не ги слушайте. Ползвала съм лазерите в Инканто /бивше Пикасо/ - александрит и ND Yag, Лазер център, както и лазер Elysion-pro. Да спомена - ходила съм много отдавна на фотоепилация за лице - никакъв резултат след 8 процедури. Съответно миналата година ходих на няколко процедури в козм.студио Венера с новия им апарат за фотоепилация и определено издържам по месец без да никнат косъмчета. Бях стигнала до там от процедури през месец - да разредя до една процедура годишно за поддръжка. При лазерите в Инкантно и лазер център -  косъмчетата директно изгарят , докато при третиране с Elysion-pro - косъмчетата падат след време и то не всички. Случвало ми се е в лазер център да ме изгорят /явно не съобразиха силата на лазера, въпреки че казах, че боли много/ и имах белези месеци наред по краката.
Последната година /основно ходя в Инкантно/ обаче забелязах отново, че косъмчетата се увеличават, съответно от една процедура годишно минах на 5-6, и се чудя на какво се дължи. Правих си изследвания, вкл. хормонални - всичко в норма. Някъде бях чела, че зависи дали главите на лазера са сменяни скоро - в смисъл, че се износват и стават неефективни.  Някой с подобен проблем и съответно идеи за разрешение?!

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 13:52 от celeste1

# 554
А защо за 15 г. ходиш на един и същи места - доколкото разбирам, само 1-2 на брой?! Това ми звучи като пълно безумие...
Аз горе-долу за същия период обиколих почти всички известни столични студиа и може да се каже, че имам поне по няколко процедури на цяло тяло с различни лазери - сигурно поне 5 на брой.
Така се прави, ако искаш да си сигурна, че проблемът е в теб, а не в съответното студио.
"Инканто" не се славят като добър център. За "Лазер център" нищо не мога да кажа - там не съм ходила, но откакто следя темата (вече няколко години), за тях си имаше и негативни мнения, наред с позитивните.
Много е вероятно некачествената работа да е причината за липса на добри резултати при теб.

Общи условия

Активация на акаунт