Изпращаме лятото с песен,МАРТЕНЧЕ посреща свойта първа есен!

• 9 777
  • 298
  •   1
Отговори
# 75
Miki, аз нали си обходих всички алерголози в Сф в началото с бебо, та това, което са ти писали момичетата е точно така - когато бебчо е малък и имунната система не е укрепнала, може да развие алергия към най-обикновени храни дори без да има предразположеност (наследствена). Освен това, веднъж разклатен организъм, много трудно се стабилизира, особено по отношение на храната. Това, което пише Кремена е нищо в сравнение с това, което понася едно мое съседче: горкото има 99 почти 100% алергия към храни! Това означава, че не може да яде 99% от същестуващите неща на света. Яде само ориз, царевица и царевичен хляб и 1-2 други неща (не си спомням вече какво беше другото - май зелени ябълки в добрите си периоди). Смятай това са никакви плодове, никакви зеленчуци, никакво месо, за сладкиши и подобни да не говорим....А това е дете на 7 год - хайде обясни му, че не трябва да яде вафли като другите в училище, защото ще се подуе и ще започне да се задушава... Това е кошмар и дори не искам да се сещам, камо ли да чуя за друг, на който му се случва. Затова по-добре да не се бърза със захранването - гладни няма да останат бебчовци...

Ние днес имахме огромен успех с крушата, въведена като пръв плод заради запеченото дупе... Преско не блъскаше купичката и не дърпаше лъжичката, което е много показателно Simple Smile

хайде почивайте, че идва дълъг уикенд  Hug

Леле кошмар  #Crazy за такова чудо не бях чувала дано и да не чувам повече де. Горкото детенце. Да по принцип аз не бързам за никъде със захранването зор нямам никакъв ,но просто нещо неможех да си го обясня.

# 76
  • София
Мики, до някъде съм съгласна с твоите разсъждения по повод алергиите. Точно за това не съм изчаквала до 6-ти мес. за да започна захранването. Мисля, че в този форум, особено в кърмаческия много неща са преувеличени и всеки се влияе от другия. Точно поради тази причина не лишавам детето си от витамини и необходимите вещества за неговото развитие, тъй като не я кърмя още от втория месец. Точно затова вече съм и давала и праскова и домат в пюрето, но не суров все още. Веднъж и додох и портокал,глутена го въведох мисля в 5м. и така дай боже да няма проблеми детето. Не съм нито от едната крайност, нито от другата, но съм напълно съгласна с теб, че алергия може да се прояви по всяко време. Имам много примери за това.

# 77
  • София
Борива, дано това което си казала да не се случва на никое детенце. За зъжаление обаче се случва, но едва ли защото на 4 месеца детето е пило сок от праскова. Аз пък знам за един случай, който е същия като този. Детето е получило алергия след като майка му е пила или яла не знам точно козе мляко и чрез кърмата детето получава от него и развива алерия към белтъци и не знам какво още. Детето ако не се лъжа е към 5-6 годишно и не яде почти нищо спазва строга диета. Така, че има примери за това как и кърмено бебе развива алергия. Не искам да споря, нито отричам новите тенденции за късно захранване, както казах не съм нито от едната крайност, нито от другата. Може би наистина едно по-голямо дете по- лесно понася дадена реакция на организма, но това не означава, че ако е захранено късно няма да има алергии към даден продукт в по-късна възраст. Има и голяма доза фамилна обремененост.

# 78
Габи, Честито и от мен!Да ти е жива и здрава Симонка!

Нашето захранване върви горе-долу. Засега давам само готови пюрета предимно на Хип, защото като пробвах Нестле се мръщи (странно Thinking), а на Сънвал направо й се насълзиха очите от отвращение... Sick Май се набутах само като купих цели три бурканчета и то пащърнак, спанак и картофи. Пресияна харесва всички плодови пюренца на Хип и няма търпение да й дам следващата хапка, даже гука радостно и дърпа лъжичката. Не знам как ще издържим финансово, ако смята да яде от най-скъпите пюрета. От зеленчуците яде морков, картоф и тиква, но за съжаление днес нямахме голям успех с тиквичките и ще трябва да пробвам да ги смеся с нещо , за да ги изяде. След зеленчуковото пюре я кърмя колкото иска. Все още сме на 6 хранения, от които 5 чисти кърмения. Та по темата за късното захранване и злоядството и аз съм на мнение, че няма връзка, а е въпрос на индивидуалния вкус на детето.

Violanta, мисли позитивно и се опитай да не се сещаш за болестта. Силата на мисълта е най-мощното нещо,убедена съм, че скоро ще се чувстваш много добре! Всички ние те подкрепяме и изпращаме позитивна енергия към теб мислено!

Neli_Iv, а къде е този магазин на Захитекс? Знам, че имат качествени неща, но не виждам често техни артикули по магазините. При нас около женския пазар има няколко магазина с по-евтини неща, например бодита по 3-4 лева.

Ммдаа,и аз мисля, че алергия може да се появи по всяко време, аз до преди раждането никакви алергии не съм имала, а след това, явно имунната ми система беше отслабнала, започнах да се обривам, кожата непрекъснато ме сърбеше, а като се разчесвах, оставаха огромни червени линии. Сега отново се успокоих и нямам проблеми. Сещам се също, че като човек, който няма алергии и не е предразположен, се оказа, че имам алергия към два вида упойки /правих си тест преди раждането/ без въобще да подозирам.

Ох, оставям ви , че утре трябва да водя Писи да дава кръв и урина и трябва да ставаме рано.

Лека нощ!

# 79
Най накрая и аз да пусна малко снимки /от морето са/ след 10 дни все пак намерих време да ги подредя. http://snimka.bg/album.php?album_id=62859

# 80
 Здравейте  wavey
 Я кажете оранжевата тиква, газообразуваща ли е? Али от пет сутринта до сега се забърка от пръцкане и то всяко придружено с проплакване. Нали уж била лека храна и подходяща за захранване на бебета  newsm78

# 81
И аз знам че е лека храна и беше едно от първите неща които въведох. Алекс много я харесва и никога не сме имали проблем със стомахчето след тиквата.

# 82
Здравейте  wavey
 Я кажете оранжевата тиква, газообразуваща ли е? Али от пет сутринта до сега се забърка от пръцкане и то всяко придружено с проплакване. Нали уж била лека храна и подходяща за захранване на бебета  newsm78

Не съм забелязала Маги да пръцка след тиквата. но тя попринцип разхлабва и може и от този й ефект да е.

Маги тази нощ мрънкаше почти през час Tired Тези зъби ще ни вземат здравето. На сутринта бяха доста понапреднали и ми се струва, че на едното се е показала една мааалка точица. Според мъжа ми си въобразявам, но според мен тази точица си е от зъбчето.

Безмерна, защо не пробваш дали ще яде пюретата на Бебивита? Те се правят заедно с Хип, но са по-евтини. Българските пюрета също не са лоши, пробвай и с тях. Особено Ам-ам са доста добри. И от Ганчев има не лоши. но вие щом сте на кърма Ганчев не са много подходящи за вас, защото са с мляко и масло и не се знае как ще реагирае

# 83
Безмерна, не е гаранция че си имала алергия към упойките от този безумен тест. И при мен излязаха алергии към 2 упойки, но аз дълбоко се съмнявам, защото още като ми "деряха" ръката с иглата точно тези 2 линийки бяха по-дълбоки и се зачервиха още преди да ги намажат с упойките!!!! И после и аз излязах с алергии и много странно точно към тези  Joy.
На захитек магазина е на улица бигла в началото откъм японския. Има страшни неща вътре, но аз ходих преди месец и имаше само есенни дрешки. Тезеи дни ще мина да видя дали зимното е пуснато.
Иначе аз бях в Скай сити вчера /той е точно до офиса ми. раздават талони за намаления от 30% за магазин чипо /май за него каза веси - ама не знам така ли се казваше/  - пълна скръб!!!! Дрешки ужасни - продавачки некомпетентни имаше много плюшени играчки. Та... харесах една жилетка ама нямаше как да разбера от ква материя е и на нея пишеше 6, което продавачката не можа да ми каже ква мярка е това, но определенно ми приличаше поне за 1 годишно  дете. Купих си само една блузка на дисни - излезе ми 7 лева, но според мен е някаква турска имитация и я взех с много компромис. Н си заслужава магазина - не знам как е в пловдив.

# 84
Магазина в Скай сити, за който аз говорех е Хиполенд. Не знам дали е същото нещо, Герчо Rolling Eyes

# 85
  • София, център
До ул.Бигла мога да се дотътря и аз... Благодаря за адреса!

# 86
  • In the jungle out there..
Мики, ето какво намерих по въпроса с алергиите:

Отлагането на захранването намалява риска от хранителни алергии
Много източници сочат, че в резултат по-дългото изключително кърмене намаляват случаите на хранителни алергии (виж Allergy References и Risks of Artificial Feeding). От раждането си някъде до 4-6 месец, бебето има т.н. „отворени черва”:

Това означава, че разстоянията между клетките на тънките черва свободно пропускат цели макромолекули, включително цели протеини и патогени, да преминат директно в кръвообращението на бебето. Това е страхотно за кърменото бебе, защото позволява на полезните антитела от кърмата да преминат по-директно в кръвообращението, но също така означава, че и големите протеини от другите храни (които предразполагат към алергии) и болестотворните патогени могат да преминат също така директно. През първите 4-6 месеца, докато червата са все още „отворени”, антителата (sIgA) от кърмата покриват храносмилателният тракт на бебето и така осигуряват пасивен имунитет като намаляват вероятността от болест и алерг. реакция преди „затварянето”. Бебето започва да произвежда такива антитела самостоятелно около 6 месец когато едновременно с това червата се „затварят”. За повече по този въпрос виж How Breast Milk Protects Newborns и The Case for the Virgin Gut

# 87
Туити, как върви захранването при вас? Преборихте ли се с лъжицата и пюретата?

# 88
 Има ли някое от вашите бебета, плачещо със сълзи по време на храненето с пюре?
Веси, надявам се да е от предстоящо разстройство, а не да гадая от какво са газовете. Тук майките ми казват, че тиквата е любима на всички. Е на нас и тя не ни харесва.

# 89
  • София, център
Ох, милото   newsm45 ... явно наистина не се кефи на това пюре!

Общи условия

Активация на акаунт