Много скоро коледни песнички ще пеем и ДЕКЕМВРИйче ще люлеем ! {тема 12/2020}

• 28 170
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
Честита радост Радост,  много здраве и късмет. Просълзих се от разказа. Всичко е някакво чудо и магия.
Аз след малко тръгвам за тонове. За контракции не се надявам, поне малката да я чуя. Вече е сигурно, че ще е козирог.

# 661
Сиси, честито прекрасно бебче Simple Smile Успех и бързо възстановяване!

# 662
Честито бебче, Сиси Simple Smile) Много здраве и любов Heart
Djenna, какво се случва с теб?

# 663
Сиси, честита да е Радост! Да расте здраво и щастливо дете! Много се радвам, че си успяла да родиш в понеделник при твоята си лекарка Hug
Цитат на: Sisi-cp7795link=topic=1278653.msg41996907#msg41996907 date=1608600975
Мами,
Вчера на 21.12.2020г. сутринта се появи нашата принцеса Радост! ❤ Съвършена е!
Гледаме си се сами по цял ден. Бях много смешна като ми я оставиха в стаята, а аз 5мин не я докоснах, не знаех как да я взема от легълцето... Взех я и така до 23:00ч. сме се гушкали, като само веднъж ми я взеха да я изкъпят. Милата е много поспалива и едва захапа зърното, но още нямам нищо. Два пъти я храних от шише и умрях от страх да не се задави или нещо подобно. Абе, голяма картинка сме! Но пък трябва да се уча и да ставам по-уверена. Утре ще я взема и за през нощта за да видя как е положението. Леле, а като нададе глас и заплаче се чудя от къде е тази сила. Чувствам се много горда, че намирам начин да я успокоя за 1секунда - това е силата на мама! ❤ Прекрасно е! Направих видеоразговор с ММ, а той милият много си поплака. А колко е хубаво да ти мирише на бебе! Забелязах, че като я оставя в легълцето започва да се дразни, защото при мама е най-хубаво и спокойно. 😁
Нека да споделя за раждането:  бях споменала, че на 20ти ми изтече някакъв обилен секрет, а аз смятах, че са води. През целия ден нищо повече не изтече и нищо не ме заболя. Но вечерта точно в 00:00ч започнаха контракции на 10мин с продължителност 1мин. И с охкане и пъшкане издържах до 04:00ч, тогава бяха на 6-7мин с продължителност 55сек. Отидох в болницата и се оказа, че разкритието ми още си е 1см. Настаниха ме в предродилна зала и след по-малко от 6часа родих нормално без упойка. През последните 2часа молех за упойка, казвах, че не издържам повече, бях изгубила психика тотално, но благодарение на АГ се справих. Помня дори, че я молех да не ме оставя сама. Чудо, чудо...Резнаха ме накрая и имам два шефа, но за мен по-голямата драма са новите хемороиди, които не ме оставят да спя.
Искам само да ви кажа, че в момента, в който ми оставиха бебка много бързо забравих, че не мога да сядам от болка и изобщо за трудното раждане. Наистина се оказва, че женското тяло е устроено да изтърпи такъв праг на болка и накрая даваш живот на съвършено човече. Уникално е!
Между другото момичето до мен в предродилна зала имаше щастието да  ползва упойка и ми сподели след нейното раждане, че изобщо не е усетила най-тежките контракции накрая, но тя роди много, много по-късно от мен, някъде вечерта. Не знам как е най-добре, но моята АГ просто каза, че ще се справя и не ми я сложи и това е, а аз в крайна сметка се отплатих с едно хубаво викане и шоу за целия етаж. 😁 Сега ми е смешно, ама... Нещата са такива каквито са.
Стискам палци на неродилите мами! Пожелавам ви по-приказно раждане и здрави бебчета, защото наистина просто  забравяш всичко, а в ръцете си държите най-скъпото ви!

# 664
Честита  Радост, Сиси! Здрава и щастлива да Ви е !

# 665
Сиси, честита радост! ❤️ Да е жива, здрава и щастлива, а на теб бързо възстановяване! Simple Smile 🍀

Въпреки че както разбирам е имало и тежки моменти по време на раждането, разказът ти все пак е емоционален и зареждащ. Раждането и женската сила на духа и тялото са истински чудеса. ❤️

# 666
Сиси, честита принцеса, да расте здрава и да ви носи много радости хихи. Бързо възстановяване и точно за Коледа ще се гушкате вкъщи с таткото, супер Heart
Форевър, за сега нищо ново, след епизода чести контракции снощи се разредиха. Легнах си, но спах неспокойно, само се чудих имам ли контракции нямам ли. При теб нещо ново има ли? Нали имаш малко разкритие.
Тази сутрин бях на тонове, вече се отчита маточна активност, за разлика от миналата седмица и бебка си е добре. Пуснах си една урина, че много се подувам, но нямам белтък, което също е супер. Утре съм на преглед при АГто и ще искам да ме провери за разкритие ии общо взето това е. Имам по-чести подготвителни контракции, вече мисля, че му се вижда края Hug

# 667
  • София
Сиси, честита да е Радост! Да расте здраво и щастливо дете! Много се радвам, че си успяла да родиш в понеделник при твоята си лекарка Hug
Цитат на: Sisi-cp7795link=topic=1278653.msg41996907#msg41996907 date=1608600975
Мами,
Вчера на 21.12.2020г. сутринта се появи нашата принцеса Радост! ❤ Съвършена е!
Гледаме си се сами по цял ден. Бях много смешна като ми я оставиха в стаята, а аз 5мин не я докоснах, не знаех как да я взема от легълцето... Взех я и така до 23:00ч. сме се гушкали, като само веднъж ми я взеха да я изкъпят. Милата е много поспалива и едва захапа зърното, но още нямам нищо. Два пъти я храних от шише и умрях от страх да не се задави или нещо подобно. Абе, голяма картинка сме! Но пък трябва да се уча и да ставам по-уверена. Утре ще я взема и за през нощта за да видя как е положението. Леле, а като нададе глас и заплаче се чудя от къде е тази сила. Чувствам се много горда, че намирам начин да я успокоя за 1секунда - това е силата на мама! ❤ Прекрасно е! Направих видеоразговор с ММ, а той милият много си поплака. А колко е хубаво да ти мирише на бебе! Забелязах, че като я оставя в легълцето започва да се дразни, защото при мама е най-хубаво и спокойно. 😁
Нека да споделя за раждането:  бях споменала, че на 20ти ми изтече някакъв обилен секрет, а аз смятах, че са води. През целия ден нищо повече не изтече и нищо не ме заболя. Но вечерта точно в 00:00ч започнаха контракции на 10мин с продължителност 1мин. И с охкане и пъшкане издържах до 04:00ч, тогава бяха на 6-7мин с продължителност 55сек. Отидох в болницата и се оказа, че разкритието ми още си е 1см. Настаниха ме в предродилна зала и след по-малко от 6часа родих нормално без упойка. През последните 2часа молех за упойка, казвах, че не издържам повече, бях изгубила психика тотално, но благодарение на АГ се справих. Помня дори, че я молех да не ме оставя сама. Чудо, чудо...Резнаха ме накрая и имам два шефа, но за мен по-голямата драма са новите хемороиди, които не ме оставят да спя.
Искам само да ви кажа, че в момента, в който ми оставиха бебка много бързо забравих, че не мога да сядам от болка и изобщо за трудното раждане. Наистина се оказва, че женското тяло е устроено да изтърпи такъв праг на болка и накрая даваш живот на съвършено човече. Уникално е!
Между другото момичето до мен в предродилна зала имаше щастието да  ползва упойка и ми сподели след нейното раждане, че изобщо не е усетила най-тежките контракции накрая, но тя роди много, много по-късно от мен, някъде вечерта. Не знам как е най-добре, но моята АГ просто каза, че ще се справя и не ми я сложи и това е, а аз в крайна сметка се отплатих с едно хубаво викане и шоу за целия етаж. 😁 Сега ми е смешно, ама... Нещата са такива каквито са.
Стискам палци на неродилите мами! Пожелавам ви по-приказно раждане и здрави бебчета, защото наистина просто  забравяш всичко, а в ръцете си държите най-скъпото ви!

Даааа! Но и твоят доктор беше там. Simple Smile Дори д-р Александров дойде като чу викането ми. 😁😁

Благодаря на всички за пожеланията! Чакащите мами да имат още малко търпение. ❤

# 668
  • София
Сисиии, честита малка голяма радост ! Revolving Hearts
Детето е изчислило нещата, баш за Коледа да си е вкъщи. Smirk
Да е много здравичка и с късмет
в живота. Flowers Four Leaf Clover

# 669
Сиси честито бебе Радост.
Днес и аз я свърших тази работа в социалните.  Оказа се само лично подаване от майката.....таткото не може да го направи.

# 670
Днес и аз я свърших тази работа в социалните.  Оказа се само лично подаване от майката.....таткото не може да го направи.
Има ли опашки или става бързо? Какви документи ти искаха?

# 671
Мъжът ми успя да подаде документите за еднократната помощ, но в Общината трябваше да отида лично. Там веднага ми изплатиха 100 лв.

# 672
Тоновете са добре, въпреки че много мърдаше и трябваше да се местя често. Контракции никакви, сега с ММ се разчистихме и май започва да пада тапата. Доктора иска да ме прегледа на 24 , и си мисля че ще подпомогне процеса ( ако не е тръгнала до тогава). Както се казва много мина, малко остана.

# 673
И аз бях на тонове и помолих АГ да ме види на ултразвук, слава Богу бебо е добре, обаче каза, че плацентата е доста зряла вече и трябва да раждам. Някоя по-компетентна от вас може ли да ми каже какво точно значи това? Трябва ли да се притеснявам, има ли шанс да "презрее" плацентата и това да застраши бебето по някакъв начин? Или просто то като е толкова зряла ще си тръгне бебето вече? Съжалявам за въпроса, ако е глупав, ама вече съвсем откачам, сутринта се събудих ревяща и филмирана, че нещо с бебето не е наред, ММ предложи да отидем на тонове, за да се успокоя, иначе трябваше чак в четвъртък... Луда работа 😅

# 674
Мами, направих пак пробно кърмене. Казаха ми, че не е нужно да го събличам и преобувам, слагам на кантара преди и след като му дам да суче и виждам колко е изпил. Предполагам няма значение дали ще се изходи през това време, дали ще му е в коремчето или в памперса предполагам е едно и също. Общо за 11минути от двете гърди е изцоцал 20мл. Дали е добре, май е добре нали? Че на предното пробно още не течеше съвсем и сучеше на празни обороти, сега се поуспокоих. Дават ми АМ по 40мл през колко 3 часа, някой път забавят и по дълго време, но ако суче на поискване май няма нужда да го давам?  🤔🤔
Лори при мен беше 3та степен от 8 месец още, пък си го преносих. Като се роди докторката каза, че доста зле била, но даже успяха да си вземат кръв от нея(за национална банка) и бебчо си е добре, 4 кг тюленче. Спокойно, всичко ще е наред! ❤️😘

Общи условия

Активация на акаунт