Нашите кухни - 85

• 44 756
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Може би и оскъпяват - повече шкафове/механизми, повече пари.
И аз мисля, че може да се съкрати броя на чекмеджетата. Като се съобрази с посудата и навиците на домакинята.

# 211
Някой може ли да ми каже защо навсякъде предлагат за чекмеджета Тандембокс или Леграбокс, а не обикновени чекмеджета с дървени страници? Освен органайзерите за вътре има ли друг плюс? Утре ще отида все пак до фирмения магазин на Блум, но съм убедена че там ще опитват да убедят за по-скъпия вариант.

# 212
Aila, за малка кухня седи много по-добре с отворения вариант.

Не се води по модата, ще ти тъмнее.

Inska_malinska, съгласна съм, леграбокс са към 130 лв на брой, също има и тези със стъклените страни, около 80-90 лв. Не ми харесват обаче блум, затова, че самата височина на чекмеджвто страните е малка, имам чувството, че ще изпада всичко и ще ми се блокира да не се отвори. Бившите ми така се блокираха от пренапълване. За сега предвиждам, само една колона до фурната, въпреки че е грешка, но нямам деца и няма начин на 1.30 да сложа и фурна и  10 см отстрани и чекмедже.

Ако някой знае бих ли могла да си сложа по - евтинки чекмеджета? Май в балкан юг имаше някакви с напълно изтегляне или  2/3.

Знаете ли кое е по-хубаво? Да е с изцяло изтегляне или с  2/3?

Ще ви дам чуденката която ми излиза в главата. На комина двата плота са ми на ъгъл. Най в дясно на лявия плот ще има 5-10 см само парче от вратичката. На другия плот е направо съдомиялната?  Трябва ли да има преди съдомиялната някакви см за да се отваря свободно и да не се трие вратата в другия шкаф? 
При нас е чуденка, защото на левия плот е коминната чистачка. Няма да ползваме печка, но ке се знае кога ще наложи да я чистим, или да се случи нещо заради съседите.
Както искам аз в най-ляво ако е съдомиялната ще трябва да измъквам цялата машина за да чистя. Ако пък сложа мивка в ъгъла ще е неудобно. Вече откачам.

Прилагам снимки да ви ориентирам как горе долу ще е кухнята.

# 213
Saxi Merinosova 683792 аз мисля да поръчам обикновени страници от ПДЧ, а сега видях в сайта на Блум че има адаптиращ профил за органайзерите Легра към гръб от пдч. Ако на даден етап реша че са ми толкова необходими тези магнитни органайзери ще взема такъв профил. Това би ми потрябвало само за чекмеджето с приборите и другите джиджавки, но ще си е цифра

# 214
Утре ще отида все пак до фирмения магазин на Блум

Мисля, че шоурума е затворен до 31.01.2021, мернах съобщението на сайта им, но като го отварях през РС. През телефона не се вижда.
Проверете за всеки случай.

# 215
Ако някой знае бих ли могла да си сложа по - евтинки чекмеджета? Май в балкан юг имаше някакви с напълно изтегляне или  2/3.

Знаете ли кое е по-хубаво? Да е с изцяло изтегляне или с  2/3?

Може, но механизмите в кухнята са по-важни от цветове и украси. Сложи си най-скъпите чекмеджета, които можеш да си позволиш. С пълно изтегляне.

# 216
papi6 знаеш ли каква е разликата между чекмеджетата с метални страници и тези с дървени? Размер, здравина или друго?

# 217
Ето това е проекта ми, 35 кв. Извинявам се, че е нагъчкано. Не разбирам от аутокад или 3д програми.
Скрит текст:

За първи вариант пералнята до вратата няма да я има, ще е под плот. За втория вариант пералнята е на само 4 см от вратата. Това дали няма да е прекалено близо?

Тавана който съм описала е арка дефакто.
Скрит текст:
В ляво на него не можах да накарам тъпия майстор да ми изкара извод за осв. тяло. Побъркаха ме. В момента е изкарал една жица за пералня и съдомиялна. Каза че няма да ми стане съдомиялна, на пук си я купих на следващия ден. Освен това на двете стени исках на една височина да имам контакти. Не дойде ел. техника и майстора, взел, че с по-голямо свредло изкопал дупките в лявата стена на по-високо с поне 3 см, очевадно. Като отидох щях да припадна. Иска ми една минимална заплата. Сега като дойде да заравнява пода ще го накарам да заравни контактите, или ще вкарам два вградени разклонителя в плота. Няма нещо което да ми е харесало в работата им.

Скрит текст:
Вариант 2 е както един майстор ми предлага, да ми е мивката в ъгъла, защото най отдолу на комина имаме чистачки, на които им смених вратите. Ще ми е неудобно ако се наложи някой ден да ги чистя ако случайно се появи проблем, заради плътнонвградената съдомиялна. Затова на помощ идва втория вариант-първо мивката после в дясно въпросния уред.
Мивката се опитвам да навия р.тяло, че трябва да е за 45 см шкаф, тя иска 50 мин. дължина на мивка, което е за 60 см шкаф.
Вие кое ми препоръчвате, моя проект или 2 вариант?
Ще дам до 800-900 лв за обков, механизми не ми се налагат. Горния ред ще е отваряем нагоре в дясно и на лявата стена на две разделен по височина с отварящи авентос на 90° или каквото дойде. За вдигащите се на две авентоси ми искат на бр. 150 лв. За  90° които заставали на където ги оставиш искат. Извинявам се за фермана.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 23:34 от Saxi Merinosova 683792

# 218
  • София
След разходката днес до Икея доста неща ми се изясниха, основно какво не искам със сигурност и кое ми допада. Така или иначе и в сегашната кухня в апартамента знам, кое ми харесва и кое не бих направила по същият начин.
Ъгловите горни шкафчета и претрупана горна част не ми допадат, така че реших да разкарам доста неща. Разместих отново хладилник и фурна. Долен ъглов шкаф с чупеща се врата пробвах поне на 5 кухни в Икея да го отварям и при всяко затваряне удрях съседният шкаф. Дори си личеше на мострите как са изтъркани там, така че категорично се отказах към момента за него. Изтеглящите се рафтове долни за бутилки много ми допаднаха, това е нещо, което ми липства в сегашната кухня. Мисля си и за свободностоящ хладилник без фризер, фризера ще е извън кухнята след като няма да има колона за фурната.
Новият  вариант. Не обръщайте внимание на гръбчетата, просто си поиграх с програмата и така съм го оставила
Скрит текст:

или

А ето и линк към някои от реалните кухни, които снимах днес в Икеа - https://photos.app.goo.gl/7gHLX8ViMEn18FHM7

Saxi Merinosova 683792 може да опиташ за чертежа да го направиш с планера на Икея. Много лесно се работи с него, ако искаш мога да ти помогна. Горните снимки са от проекта там, доволна съм от програмата, макар да не планирам засега самата кухня да е от там.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 00:52 от Aila

# 219
Има ли някой с индукционен плот над фурна? Има ли чекмедже отдолу? В една фирма ми обясниха, че понеже индукционните плотове били по високи, фурната идва по-надолу и няма място за чекмедже.

# 220
Има ли някой с индукционен плот над фурна? Има ли чекмедже отдолу? В една фирма ми обясниха, че понеже индукционните плотове били по високи, фурната идва по-надолу и няма място за чекмедже.

Имам - индукционен плот, под него фурната и най-долу чекмедже. Проблеми няма, но височината е 90 см. Ако бяха 80 нямаше да стане.

# 221
  • София
При мен също е индукционен плот и фурна, като под нея си има чекмедже. Също са на 90 см долните шкафчета.

# 222
Скрит текст:
Aila, мила, пробвала съм, на моя стар Huawei не иска да зарежда каквато и да е програма. И аз и помагам като съм наблъскала много екранни снимки на идеи за кухни. Вече съм нанесла всичко като размери. Ти можеш да ми помогнеш или някой чертожник на който да си платя. За долните шкафове. Като купя плота и аспиратора ще кажа точно колко са горните като размери, сигурно ще си пасват по ширина.
Казуса е, че искам до таван. Гръбчето ми идва с височина 70 см. А никъде не мога да намеря 70 см високо гръбче. Всякъде са 60-65.5. Дали трябва да сваля още надолу горните шкафове?  Няма ли да стане много захлупено и да се удрям?? Долния ред е 95. След като заравнят пода ще меря колко точно е височината. Ако се наложи да спускам надолу още 10-15 см горните плотове ще трябва и да се копае нагоре по-високо да е жицата за аспиратора която нескопосания ел техник е оставил. Вярно ли е че аспиратора се включвал директно към жица? Помня че в София в квартирата имах новичък Тека и се включваше в контакт. Дано да не е сбъркал чичката иначе ще го оскубя. Все още трябва да преправя  контакта за съдомиялната да стане на отделно. Вие виждали ли сте в един контакт двоен на мястото под мивката да се включват пералня и съдомиялна? Имам чувството, че ще гръмнат и съм решила да извикам по-кадърен ел.техник.

# 223
  • София
Saxi Merinosova 683792 аз не съм пробвала на телефон, но няма да ми е никак удобно. Ползвам компютър за подобни програми, за да е по-голям екрана.
За гръбчето не мога да помогна, вкъщи в апартамента сме с плочки и гранитен плот и мисля и на къщата на село да са плочки. Ако не намериш гръб може да помислиш и над този вариант. Другото е просто да ги пуснеш още по-дълги горните шкафчета, ако са по поръчка. Не че моите като са по поръчка и исках да са до тавана, са до тавана, но това е отделен въпрос.
За контакта, ако  е предвиден да може да издържи на това натоварване, а двойките обикновено могат, не би трябвало да има проблем. Все пак се консултирай с ел. техник, за да си сигурна.

# 224
При мен е над съдомиялна. Плота е 38 мм. и под него индукцията пада с около 2-3-4 мм. максимум. Не трябва да имаш проблем, понеже всички фурни са с отстояние за охлаждане в горната част от поне 4-5 см. А и в повечето случаи се монтират така.

Общи условия

Активация на акаунт