Нашите кухни - 85

• 44 748
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
Аз имам друг въпрос....има ли тук някой с аспиратор за пълно вграждане? Бях избрала такъв, но в една мебелна фирма ми казаха, че не са удачни тъй като горните шкафове ставали в пара от готвенето. Дали е вярно? Много ми се искаше такъв, но ако е така ще взема телескопичен

# 241
Аз имам друг въпрос....има ли тук някой с аспиратор за пълно вграждане? Бях избрала такъв, но в една мебелна фирма ми казаха, че не са удачни тъй като горните шкафове ставали в пара от готвенето. Дали е вярно? Много ми се искаше такъв, но ако е така ще взема телескопичен

Имам. И от теб го чувам това за парата. Хем са гланц и им личи - като варя вода в каната например, вратичката веднага се изпотява. Но сега готвя вече над час, последните 30 минути в тенджера под налягане, и няма нищичко.
И да добавя - даже готвя на предния (външния) котлон и пак. Но е мощен - над 700 кубка на макс, но готвя на 1 или на 2.

# 242
Намерих програма, с която приблизително да си визуализирам неправилното помещение, в което ще ми е новата кухня.
След хиляди опити стигнах до това разпределение:

Как ви се струва?

# 243
  • софия
Първото, което бих направила, е да сложа хладилника до миялната. Хладилникът седи като кръпка там, където е поставен сега.
Не харесвам горни шкафове, които не стигат до тавана. Но това е личен вкус.

# 244
  • Deutschland/HE
На мен тази скосена част ми е ужасно неудобна и непрактична. Имам в кухнята и там е сложена мивката, с нетърпение чакам времето да я сменим тази кухня. Заварено положение и в момента не можем да си позволим смяна, сменихме само уредите и плота, иначе вратите на шкафовете са масив и са хубави, но това скосено място... отделно много оскъпи и смяната на плота.

# 245
Черна станция,  благодаря ти! Ще си остана на варианта с аспиратор за пълно вграждане, щом не се мокрят горните врати

# 246
Първото, което бих направила, е да сложа хладилника до миялната. Хладилникът седи като кръпка там, където е поставен сега.
Хладилника не може да се хване там. Щи скрива прозореца. Нишата е 63 см, а той е широк 70.
Тавана ми е скосен. На стената при хладилника е 1.95, а на срещуположната е 2.80. Горните шкафове ще ги мислим с майстора. Има и една греда на тавана, която тръгва от дясно на прозореца.

# 247
Нашия аспиратор е за пълно вграждане, но има едно малко челно подвижно стъкло, което е точно да пази горния шкаф от парите. Доволна съм http://m.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=1999

Котлона ни е индукционен, отдолу е фурната, а под нея има чекмедже. Като при това плота е тънък 2 см. Ако е термоплот 38 мм няма да има никакъв проблем.

# 248
  • софия
Хладилника не може да се хване там. Щи скрива прозореца. Нишата е 63 см, а той е широк 70.
Тавана ми е скосен. На стената при хладилника е 1.95, а на срещуположната е 2.80. Горните шкафове ще ги мислим с майстора. Има и една греда на тавана, която тръгва от дясно на прозореца.
Опита ли да направиш шкаф колона в нишата или се затваря?
Държиш ли много на фурна над плот?
Нещо ми е много струпано в частта с хладилника.

Винаги сме били с пълно вграден абсорбатор и никога не е имало проблем с него с шкафовете. Нямам стъклено покривче, но ми харесва и звучи практично.

# 249
Не ми харесва показания проект на кухня, но разбирам, че има доста препъни камъни.

# 250
Държа фурната да е в колона, висока съм 1.80 и не искам да си навеждам 🙂.
В единия вариант фурната беше в нишата в левия ъгъл, но реших, че ще ми спира светлината от прозореца към хола. Другото, което си мисля и че ако е там е далече от абсорбатора и всяко отваряне на фурната ще омирисва хола.

# 251
  • софия
Не разчитай на абсорбатора за мириса от фурната. Винаги мирише.
Ужасна форма ти е помещението. Върнах се и прегледах другите постове. Кой архитект така ги измисля? Да дойде сега да направи практична кухня!

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 21:23 от zvаnchе

# 252
  • Canada
На мен ми харесва разпределението на кухнята имайки предвид неправилната форма. Това е най-доброто според мен.

# 253
iliyana_dm, коя е програмата?

# 254

Общи условия

Активация на акаунт