Парфюмни размисли и страсти - 254

• 57 849
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Привет, нахлувам в темата със спешен въпрос-без тест поръчах Aoud Orchid, Mancera, коментарите масово са, че е траен и шлейфов, но сега пръснах и няма ни-кой! Напръсках дрехи и китка в колата, даже приятелят ми се изсмя, че за първи път парфюмът ми не мирише. Много деликатен аромат, който стои до кожата меко казано.. . Не мога да сравня дали е оригинален, а го взех за подарък на майка ми😔

# 196
  • виртуално
най-важният въпрос е от къде го поръча/купи?

# 197
Наистина странно ... Аз днес съм с него, ами мога да кажа, че от сутринта си мирише.  Първото ми шише е от Нотино със същата трайност и наситеност, това е от съфорумка, но е с абсолютно същия шлейф и трайност.
Вашият флакон откъде е поръчан?
Привет, нахлувам в темата със спешен въпрос-без тест поръчах Aoud Orchid, Mancera, коментарите масово са, че е траен и шлейфов, но сега пръснах и няма ни-кой! Напръсках дрехи и китка в колата, даже приятелят ми се изсмя, че за първи път парфюмът ми не мирише. Много деликатен аромат, който стои до кожата меко казано.. . Не мога да сравня дали е оригинален, а го взех за подарък на майка ми😔

# 198
  • Варна
най-важният въпрос е от къде го поръча/купи?
perfume-bg.eu, по принцип знам, че се водят читави...

# 199
  • Варна
Наистина странно ... Аз днес съм с него, ами мога да кажа, че от сутринта си мирише.  Първото ми шише е от Нотино със същата трайност и наситеност, това е от съфорумка, но е с абсолютно същия шлейф и трайност.
Вашият флакон откъде е поръчан?
perfume-bg.eu...

# 200
Не е странно! Пробвала съм и съм купувала няколко Манцери и аз тези парфюми ги усещам леки, ефирни, немощни до липсващи след 15 минути и то такива, които от ползващи ги по цял свят, са обявени за ароматни бомби, с трайност над 12 часа, което ме отказа от придобиването им вече. Ей така за спорта имам едно Aoud Cafe и го подновявам по 6 пъти на ден, за да го усещам поне малко. Та, парфюмът си е читав, но ти си най-вероятно от "късметлийките" като мен. Не знам ... тези парфюми са с някакви естествени масла, доколкото съм запозната и може би в това е причината. Може и друго да е, което ми е неизвестно.
Така обсъжданата Бакара може би също е нещо такова.

# 201
  • Варна
Не е странно! Пробвала съм и съм купувала няколко Манцери и аз тези парфюми ги усещам леки, ефирни, немощни до липсващи след 15 минути и то такива, които от ползващи ги по цял свят, са обявени за ароматни бомби, с трайност над 12 часа, което ме отказа от придобиването им вече. Ей така за спорта имам едно Aoud Cafe и го подновявам по 6 пъти на ден, за да го усещам поне малко. Та, парфюмът си е читав, но ти си най-вероятно от "късметлийките" като мен. Не знам ... тези парфюми са с някакви естествени масла, доколкото съм запозната и може би в това е причината. Може и друго да е, което ми е неизвестно.
Благодаря
Явно с бранда това беше(вече дори и от китката ми изчезна)

# 202
  • Deutschland
Азалия🌺 и при мен Mancera са много близо до кожата, няма шлейф. Въпросната Mancera, за която става въпрос също. От notino.uk, но и тези, купувани в Германия са същите.

# 203
При мен Aoud Orchid се усеща добре, но определено е по-лек от другите термоядрени бомби на Мансера. При мен най-силен е Wild cherry.

# 204
  • Бургас
Wild cherry си е точно термоядрена бомба и при мен, Удовата орхидея и тя е много силно излъчваща, но и двата не са мои парфюми.С Мансера не се разбирам освен с Муски, но и той ми писна бързо.

# 205
  • София
Да, много хора не усещат абсолютно Бакара. Все едно е вода. Не е ясно защо, но в бутика в София са ми казвали, че клиенти се шокират, че не усещат нищо и питат дали не е менте представеният аромат.

Има съставки, към които явно сме аносмични. Аз не усещам почти нищо на Прада. Интенс, ириса, дори Кенди.
Бакара го усещам и за мен най- близо е Бърбърито. Другите ми идват много "прости" като аромати. НяМа йод, бинтове и болници. Такова съм усещала само в Стрип, АП.

# 206
Прада Кенди също почти не го усещам. Omnia Crystalline Eau de Parfum Bvlgari обаче, е един от най-мусковите парфюми, обожавам го, усещам го над 12 часа и истински страдам, че го няма никъде. Omnia Amethyste също е мусков, него също много харесвам, но не ми е толкова траен като едп.

# 207
А колко е траен Кензо Амор? И калко прилича на Хипнотик Пойзън?

# 208
  • Germany
Скрит текст:
Благодаря
Явно с бранда това беше(вече дори и от китката ми изчезна)
Ох, дано и други последват това Hands Pray!

Ако решите все пак да подарите парфюма, предупредете майка си да го остави да се темперира и почине няколко часа. Току виж промените мнението си за парфюма на 180 градуса Smile

Да споделя впечатленията си за Juicy Flowers Mancera . За мен е вариация на Бакара Руж 540, но основният акцент е върху ягодите и смолите. Мнооого ароматни и зрели горски ягоди, сладки жълти сочни круши, и бергамот, придаващ леко газирано усещане на плодовете. Веднага след вривното плодово начало се включват плътните, топли, леко нагарчищи смоли на Бакара Руж. Това е една вкусна, затоплена, силно амброва версия. И докато аз в Бакара Руж ягоди не усещам грам, то тук са в изобилие, в огромно количество. Комбинацията им със смолите ми дава усещане и за нещо ликьорено, плътно. Мускусът е силно присъствен, и буквално усилва всички нотки многократно, ако познавате мускусът от Пърл на Мансера, то и тук е такъв, траен, брутален и мощен. В базата се усещат типичните за марката роза, жасмин и мускус, които се съчетават много добре със смолите и горските ягоди. Смело мога да кажа, че парфюмът е унисекс, може да се носи и от двата пола, и ако сте почитатели на стила Бакара Руж и на плодово-мускусните ориенталски композиции, то не се колебайте да пробвате и тази. За пробата си знаете Smile

# 209
Купих Бакара на сляпо както и Делина. Едновременно ми пристигнаха преди два-три месеца. Оттогава редовно ги тествам и се опитвам да ги харесам и не ми се получава. Бакара ми мирише точно на нищо. Поне йод и болница да усетя, ами то буквално нищо. Делина ми мирише на рози естествено, като ония мускалчета дето се продаваха по социализма. При мен е просто една миризма на роза, абсолютно плоска, скучна и безинтересна, която не се развива по никакъв начин във времето.

Голямо разочарование са ми и двата, много ясно не бих повторила.
Ако наистина имаш проблем с усещането на някои съставки/аромати, както спомена densi, не е трябвало да рискуваш и да поръчваш на сляпо два скъпи парфюма за 500 €.

Парите не са ми проблем. Решила съм - купила съм. Съвети как да си харча парите по форуми не търся и моля да не ми се дават.

Общи условия

Активация на акаунт