🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 308
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 735
Моят син (10 г.) изпадна във възторг, че са поканили Слави в Черешката. Имаме книгите му вкъщи (на въпросния Слави) и детето ги изчете за 2 дни всяка, а не са от по 100 стр.
Според мен няма да е кой знае колко забавна седмица. Това, че участниците са от различни среди и не се познават ще донесе допълнително притеснение. Няма да им вървят леко разговорите. Дано поне Димо да успее да разчупи обстановката.

А по темата за храните от детството - в моята детска градина готвеха много добре. Няма нещо, което да не ми е харесвало (вкл. прословутото малеби ми беше любимо). За разлика от мен, мъжът ми заради кофти спомени от този период не яде нищо с прясно мляко - мляко с грис, мляко с ориз, крем-карамел и т.н.. И пилешка супа не ядеше, понеже в градината не им давали да станат от масата докато не я изядат, а била пълна с кожи. Та по негови разкази веднага след обяда имало по няколко повръщащи деца в тоалетните. Години ми трябваха да го убедя да опита моята пилешка супа, която е само от филе. Сега вече я яде, но с десертите не можах да се преборя.

# 736
Аз обичам кожа в супата. Според мен, тези, които не обичат нещо просто са си злояди или поначало не го обичат, а не е от начина на приготвяне.
Или може да има друга причина. Мен, например, от зелето ме боли корема (освен ако не е готвено дълго време), както и от много видове салати.

# 737
Хи, хи и аз не ядях пилешка супа заради тези спомени, и кюфтета, слагала съм ги като малка в джобовете и в тоалетната...по разкази на майка ми, от оплаквали се леки от ДГ. А не съм от злоядите .. Wink

# 738
  • София
Според мен и двете ги  има. От една страна, злоядо дете, което натискат да опразни купичката, даже и да е добре приготвено яденето, ще му опротивее. От друга, дечица, които си хапват - аз в това число Grinning, ами зависи от вкуса - още се потрисам от спомена за онази супа, че и други произведения. Как не ги е било срам, съм се питала вече като голяма, да предлагат на деца подобни буламачи...

# 739
За нас са буламачи, но те са готвени по точен рецептурник, балансирано и одобрено от ХИ. Много ясно, че като има по малко сол, мазнина няма да са супер вкусни! Wink И днес в детската кухня дават такива...

# 740
  • софия
Аз съм като мъжа на Invierno. Прясно мляко само в крем супа, пиле каша, пилешка супа, пиле с ориз, свинско със зеле и други манджи ям само ако аз съм ги готвила.
Бррррр, нищо балансирано няма в кожи и сланина в яденето, и каймак на прясното мляко.
Добре че участниците са по-млади и дано са им готвили по други рецептурници 😀

# 741
  • ВАРНА
Въобще не смятам, че са си платили Пепе и Клашъра. Да, не всеки ги знае, защото са в интернет, но реално имат много последователи, даже доста повече от някои известни от тв. 😁

Именно де - техният свят е интернет.  Имат стотици хиляди последователи - младежи и девойки до 26-27 г. максимум...За какъв дявол им е рекламиране по телевизията?

Пепе и тези двете близначките  тик ток  мегазвездите изгостуваха по всички предиобедни блокове за два месеца и при Слави - сценаристите че и близначките и Пепе се натискат и да имат рубрика при сценаристите..
 Супер известни влогъри пък се натискат за 5 минутки свое шоу в кабеларка с пенсионери...нещо не им схващам логиката.

# 742
Известни, известни, ама драпат да изскачат от всякъде. Мила беше писала, че след Черешката дошли още не знам си колко хиляди последователи в инстаграм. Та май тв-то не е толкова западнала медия, колкото им се иска. 😉
Шопови също са на абонамент в телевизиите и без тях само щяха да сънуват да имат толкова "инфлуенс" в мрежите, защото са от скучни, по-скучни сами по себе си.

# 743
Чак сега успях да изгледам изминалата седмица, аз като фен на Етажна собственост много се забавлявах, макар че Гъмов ми направи малко лошо впечатление. Много съм очарована от Мила, не ми беше позната, само я бях чувала и си мислех, че е някое лигаво момиче от “хайлайфа”, но страшно много я харесах и мисля, че тя трябваше да победи. Мислех, че Манчев ще ореже Ирина, защото е колега и има високи очаквания (както направи с Калоян май се казваше, гаджето на Василена).
А Слави Клашърс ми се струва интересен. ММ го гледа и аз от време на време го слушам, гласът му ми е приятен, а нещата, които разказва са ми доста интересни. Не съм гледала много други влогъри и инфлуенсъри, но не мисля, че той копира и превежда, все пак има много видеа за България, за които вярвам, че сам е събирал информация.

# 744
Злояд може да е човек и без да е ходил на детска градина. И до днес усещам миризмата на една супа със зеленчуци и мътна такава, с някаква застройка, от която цялата столова (в работата на баща ми) миришеше като влезеш. Вида ѝ в чинията беше на вече ядена веднъж... Другото ужасно нещо е ориз с домати! Бляк. Тавата, от която сипваха, с разпльокани отгоре цели печени домати и тая манджа изглеждаже като вече ядена, и миришеше на вкиснало... Тлъсто, кожи такива неща не мога да ям. Изчоплят се веднага, а ако са повече, не се докосва храната. Аз като готвя пиле го одирам, освен ако не е печено, но мм си купува на грил, не пека често. За Коледа пекох пуйка, с кожа, получи се, беше "мозък".
Та асоциациите с храна остават за цял живот при някои хора.

# 745
За Коледа пекох пуйка, с кожа, получи се, беше "мозък".
Пуйката изглежда супер, чак ми се дояде. Ама сравнението с "мозък", направо бляк Grinning  (странно сравнение)

И да, злояди хора има много, та и без да са ходили на детска градина, училищна столова или казарма.

Въпросния Слави го виждам/чувам за първи път от промото на Черешката за идната седмица

# 746
В смисъл, че месото стана толкова крехко, че се топи. 😃 У нас не ядем мозък и не знам така ли се топи, но от дете съм го чула и запомнила този израз когато нещо месно е добре сготвено и е станало крехко.

# 747
Учудващо е, че има хора, дето не са чували този израз. Стана мозък, добре  сготвено и крехко месо.
Аз съм яла мозък, точно като пастет е. В смисъл не е горчив като пастетите, но не е необходимо да се дъвче.

# 748
Чувал съм го този израз и винаги ме е потрисал

# 749
  • София
Обичам мозък, за разлика от други вътрешности, крака, уши и тем подобни.Обичам и каймак и моите го обичат. От градината не обичах грах и грис халва, но отдавна ги проядох.Внука, понеже хващаше всички болести от градината и майка му го спря, не успя да намрази нищо от тамошното меню и яде почти всичко.Само на зеления фасул и праза се назлъндисва, гледайки от майка си.
Скрит текст:
От градината се оплакваха,  че "крадял" сварено  месо от кухнята, а той си идваше върло гладен.Отивам да го взимам, всички станали, закусили и играят, само нашия още кърти.

Общи условия

Активация на акаунт