🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 15 (Тема 2)

• 71 110
  • 1 518
  •   1
Отговори
# 1 395
Суровата плънка при варенето/печенето на чушките или сърмите се сбива и слепва, докато предварително задушената става по-пръхкава. Има известна разлика и във вкуса, но и двата варианта са добри. Първият е за по-бързо, когато нямаш много време да се въртиш около печката, вторият е по-бавничък и пипкав.
За слоукукъра задушавате ли плънката предварително или я мятате набързо и сурова?

# 1 396
Дения пък до постните сърми допря, не стига че са кът с постните ястия. На мен тя ми се видя малко нахална. Оказа се почти най-смотана (че с Пецовица делят мястото), та и с най-големи претенции. Там много лук, тука десерта не ѝ харесал. Ами за това ти дадоха избор, втори десерт.  Голям повод да намалиш точки, а нейните бъркочи бяха вярно незабравими.  Каквато ѝ манжата, такъв ще е и дизайна ѝ, такава беше ѝ къщата ѝ. Голяма флегма и не знам защо на Галя от Каризма ми напомня по нещо. По флегматичност ли, по говор ли ....

# 1 397
Дения пък до постните сърми допря, не стига че са кът с постните ястия. На мен тя ми се видя малко нахална. Оказа се почти най-смотана (че с Пецовица делят мястото), та и с най-големи претенции. Там много лук, тука десерта не ѝ харесал. Ами за това ти дадоха избор, втори десерт.  Голям повод да намалиш точки, а нейните бъркочи бяха вярно незабравими.  
И на мен тази ми е най неприятна...простее повече и от Дринговица.

# 1 398
  • в кукувиче гнездо
Не подценявайте по простотия Дрингова. Нея трудно могат да я стигнат, камо ли да минат. Дения е рядко простовата, да не кажа тъповата. 

# 1 399
  • София
Чак пък да е кът храната без месо, имаха предостъчно храна вчера. Нормално с месо да са били повече, защото са за трима човека, а без - за двама. Две салати, хляб, сарми, цяла риба с гарнитура и два десерта. Дори и храната да не стигаше, бих обвинила домакина, а не гост, че е поискал една малка сарма, при цяла чиния. Ако трябва и вкъщи ще си доям, но не бих отказала храна.
Дения не я коментирам, защото едва ли ще стане известна, така или иначе не я познавам, но Дидо го харесвах, а напоследък нещо не ми допада.

# 1 400
Като цяло това предаване трябва да си смени концепцията. Канят хора които сякаш на сила и по задължение са дошли. За какво са ми да са известни. Ето другата седмица Малкоданска. И от нейната тъпотия ми е писнало. Ще гледаме лигавщини и превзетости. Ами то верно кой каза по—напред, то някоя от форума да поканят ще ми е в пъти по-приятно и ще науча нещо. Колко скопосни жени пишат в готварския, а и мъже. И съвсем не трябва да са засукани манжи с машерка. Май скоро ще ми отшуми тая Черешка. Направо тая Малкоданска ми преля чашата. Аз се надявам на нещо добро, те пак тая смотла поканили....

# 1 401
Малкоданска яде ли изобщо? Няма вид на такъв човек 😀 Интересно ми е какво ще готви...

# 1 402
Сигурно яде, ама е от типа хора с директно окачване "глава-задни части".
Wink

# 1 403
Много сериозно гледате на предаването, на приказките и поведението им Simple Smile
Гост бил отказвал храна на друг гост!? Просто се шегуват хората! Нали трябва да запълнят 1 час с нещо си там и да приказват (пак нещо Wink) пред камерите.
Сигурни ли сте, че съфорумки не участват или не са участвали в предаването! Много се знаем коя коя е наживо.
Дения и Диди със сигурност се навъртат тук, на такива ми приличат Joy
На мен Дрингова ми се стори добър човек. В начина й на говорене, отношение към другите, усмивките. Може да не е била винаги такава, а с възрастта да е поулегнала и помъдряла. Все пак не е момиче на 20-30 години, което е нахъсано да се доказва, да побеждава, да печели, обича силно, завижда силно...

# 1 404
  • Пловдив
Дрингова снощи много хвалеше Слави.

# 1 405
Аз не разбрах Димо откога стана вегетарианец, в началото на седмицата сякаш само за Дидо говорихме за такъв?Open Mouth. Говорехте преди за манджите в детската градина. Е, на мен ми изплува мил спомен но от първи клас, училищния стол , с едно пиле фрикасе, което ме караха да ям насила. От тогава не ям такова нещо. И изобщо, от днешна гледна точка тия хора са за съд, насила да те тъпчат- но в онова време беше нормално и да ти ударят шамар в клас, и да говорят пред всички родители, на майка ти какъв си, що си, не като сега- излизат отвън да не ги слушат другите. Но, може би, като изключим шамарите и яденето насила, много от възпитателните методи са били ефикасни- то сега пълна анархия...Колкото до Дидо, не мисля, че злобее, а , че просто се прави на интересен и остроумен.

# 1 406
Не е вегетарианец, но спомена, че предпочита постно и че не яде пилешко, доколкото си спомням. И аз съм така, впрочем.

# 1 407
  • София
Не е вегетарианец, но спомена, че предпочита постно и че не яде пилешко, доколкото си спомням. И аз съм така, впрочем.
Освен, “ако не тича без глава” - т.е. домашно гледано /и заклано/ пиле 😂

# 1 408
@Pavlin, ютЮб ... Когато думата завършва на Е, тогава предишната гласна се чете както е в азбуката. И така Tube=тюб

Скрит текст:
Seriously ще ме репликираш как произнасям това? Не ме карай, драги, да започна да говоря на Английски тука, че от 15 години го говоря със всякакви чужденци по света, and I know it better than you I am pretty sure.
Колкото до произношението на Английски - кажи ми колко Ю-та ще се съберат в това име ако го казвахме както ти ме караш да го казвам? Започва с Ю, след това минава на Т и след това - пак ю. Къде-къде по-удобно е да се каже с у, особено като се има предвид, че Българския език е основата на всички славянски езици, като се има предвид също, че нашата азбука е много по-древна от английската и ние сме в различна езикова група от Романската езикова група. А и не ме карай да ти говоря за Audience Retention, Watch Time и как абонатите  на определен ютубър влияят за това. И освен това, това, че на Английски завършва с Е не значи, че на Български завършва по същия начин. Спориш ми буквално за нищо, защото реално погледнато тези два езика не са compatible by nature ако ме разбираш.
Преди да ми говориш за английско произношение се замисли с кой говориш и какво точно ми говориш.
Аз съм любопитен Дидо от Д2 какво ще направи. Обещавам после да не чета голяма " лекция", макар че след думите му за Музиката като изкуство прочетох точно такава.

# 1 409
Според мен ако има вегетарианец в компанията, която в случая е от 5 души, трябва да се готви вегетарианското в 5 порции, а месното - колкото са месоядните. Ще обясня защо - когато има вегетарианец /истински/ той не би посегнал към храната на месоядните, но тези, които хапват месо е напълно нормално да искат да опитат вегетарианското/постното ястие. Дори е възможно да откажат месото за вечерта. На мен ако всяка вечер ми предлагат пържоли, в един момент ще искам да хапна боб, вместо поредната пържола.

Общи условия

Активация на акаунт