От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 356
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Има фирми, които доставят от САЩ? Аз съм пропуснала. Има ли отделна тема да прочета кои са? Благодаря?

# 166
Има фирми, които доставят от САЩ? Аз съм пропуснала. Има ли отделна тема да прочета кои са? Благодаря?
https://www.bg-mamma.com/?topic=430430

# 167
Голям късмет, пратиха ми малко подаръче, пристигнало и натоварено днес от Габиели. Би трябвало да го получа безпроблемно.
Дано се изяснят скоро нещата. Искаше ми се да пусна поръчка, че ми трябват някои неща, но май ще чакам.

# 168
Габко пак са обявили, че спират да приемат пратки до изясняване на ситуацията Triumph

# 169
Те добре, че спират, мен повече ме притесняват тези дето ги приемат без да знаят какво ще ги правят после....

# 170
Ами примерно на Габиели курса им е на 7-ми. Това си е цяла седмица след Нова година. Може да го отложат с няколко дни примерно. Дотогава предполагам, че ще е изяснена ситуацията и вече английските пощи ще си прилагат нещата и ще ядат какво е, що е и те ще почнат да го правят.

# 171
Здравейте.  Направиха поправки в закона.  Ще се попълва митнически декларации. И евентуално ддс ще се плаща
Дааа. От 25ти насам ви го пишем, но вече щом Габи или Ели са Ви го казали по Вайбър, вече е "официално"
Цени:
- Подаване на митническа декларация - 24 лв стандартна такса на агенция.
- Обработка на пратката 8-10 паунда, нямам идея как вървят цените за декларации за износ
- 20% ДДС върху договорената цена на сделката.
За вълненото пуловерче от Индия калкулацията ще е следната
12 евро декларация за внос
40 евро ДДС
12 евро декларация за износ ( може би )
16 евро мита върху стоката ( 8% според Тарик )
Общо +80 евро за пуловер от 200 евро или около 40% завишаване.
Транспортните разходи ги изключвам заради ниския процент

# 172
В момента по- голямата ми притеснение е, че не мога оттук да си взема пратките и ггбг от 2 седмици телефона им дава постоянно заето и не отговарят по никакъв комуникационен канал.
Тези цени, ако ги пишете за английска митница не са верни.
Там е лесно освобождаването онлайн е, друга особеност е, че пратката може да си я получите и след 1-2 месеца да получите митническо известие да платите.
И досега към плащала ДДС на митница, преценила съм, че ме устройва, та сарказъма е излишен. Важна ми е да има яснота Англия-бг с превозвач. Превозвачите не изпълняват услугата-представителство пред митница, оттук да се организирате куриера, който е доставил пратката в Германия да ви представлява и на него да платите също не се получава и това към пробвала със съпорт от познати там на място. Та Германия не ми е опция. За немците е лесно-лично в пощата, но дистанционно не става, превозвача не поема ангажимент, а и срока е къс до 10 дена, ако не си вземете пратката я връщат обратно. Поръчвам до доставчик защото примерно няма доставка до бг или е някаква безумна сума.
Германия не ми е вариант за стоки извън ЕС, защото не мога да си платя да си освободя пратката, а не защото ми е скъпо.

Та плашеното с цени е излишно, една жена или един колекционер, ако си е наумил да си купи нещо ще си го купи и ще си го плати или ако реши да прати лютеничка на сина - не се шегувам за нея, колежка постоянно праща на сина си колети в Англия с домашни сладки, лютенички и разни такива неща и нищо няма да я спре да продължи да праща на " детето" лакомства от мама.

# 173
ГГБГ още нещата от курс 786 не са ми доставили. Иначе непрекъснато пускат някакви коментари във ФБ, че отрицателните мнения ги мотивирали,  но не си личи да е така...

# 174
  • гр. София
Аз също още не съм взела коледния подарък на мъжа ми от курса на ГГБГ от 18.12. Не знам кой номер е.... започвам да се притеснявам! Confused

# 175
  • Пловдив
Да ви успокоя, че аз не съм получила пакетите си от курс 789 от 13.12, които са били при тях в Лондон на 8.12 и вероятно ще са при мен в началото на другата година. Ами прекалено е, както и да го погледнеш, а съм от толерантните им потребители. Трябваше да се организират по- експедитивно, виждайки и предусещайки обстановката, а не да се оправдават като виновни деца тук и там.
Добре, че не разчитах на тях за подаръците, иначе 🤦♀... не знам...

# 176
Да ви успокоя, че аз не съм получила пакетите си от курс 789 от 13.12, които са били при тях в Лондон на 8.12
Как ни успокоявате, като аз писах по-горе за курс 786.

# 177
И аз не съм си получила още нещата от курса от 13.12, но поне полуичх мейл, че е разтоварен. Няма шанс да се редя на километрична опашка пред ГГБГ на студа, веднъж се прецаках да вися 2 часа, повече не. Grinning Идат именни дни, и след Нова година ще се намери приложение на късно пристигналите подаръци. Joy

# 178
Вчера куриер на ГГБГ ми достави пратките от курс 786 и 789. Преди това правих два неуспешни опита да си ги взема от офиса. Естествено каза, че са затрупани и има забавяне.

# 179
В кой квартал сте? Може би доставят бързо до по-близките до тях квартали, моите пратки стояха 2 седмици на "доставка до адрес" и в крайна сметка ги промених до офис, защото ГГБГ ми отговориха, че е малко вероятно да си ги получа от куриер до адрес, били много натоварени.

Общи условия

Активация на акаунт