Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 143
  • 809
  •   1
Отговори
# 705
  • на20 километра от Бургас
Дано не е много нахално от моя страна,че нахлувам пак ,но нали бях писала,днес бях в Бургас при онко-хирурга.Опасенията на д-р Полихронов се оправдаха. Според него,нещото не е за подценяване,в сряда съм на биопсия.Всички ли така процедират-биопсия и после след хистологията назначават лечението.Треперех като лист ,само разбрах,че може би първо някакви лекарства,после ще видим.Не е ли по-добре  да  извадят цялото топче ,и да го изследват .Наплаках се хубаво,и съм в някакво безвъздушно пространство.Мъжа ми милия също плака с мен. Не знам кое ще  е правилното .

# 706
катеринка,
Опитай се да се успокоиш, за да можеш по-трезво да вземаш решенията. Знам, че е трудно. И аз в началото треперех като лист.
На мен първо ми направиха биопсия. На база на резултатите от биопсията ми назначиха химиотерапия, а след това операция.
Съжалявам, че се налага да изживееш всичко това. Дано не излезе нещо лошо.

# 707
И ние си казахме,че ще трябва да  се поуспокоим ,да изчакаме биопсията.Ще опитам да спра потока мисли и филми,които ме обземат,изпотяват и ми спират дишането.Благодаря  Lea_ Lea,и аз много съжалявам, и не само за мен,а за всички на които се налага да се борят с това .Затова се престраших да споделя тук,където ще ме разберат.И е вярно ,че няколко добри,макар от непознат думи ,дават много кураж.

# 708
катеринка,
Всички момичета тук са минали или преминават през това препятствие. Благодарение на тях и аз преминавам през рака.
Не се колебай да питаш и да споделяш. Сигурна съм, че ще получиш приятелско рамо и отговори на повечето си въпроси.

# 709
Катеринка,  аз разбрах миналата седмица.
И ние бяхме така с мъжа ми.
Но, аз не се предавам. По-усмихната не съм била.
Спокойно, стъпка по стъпка. И недей да се претоварваш с четене в Интернет, защото ще се побъркаш.
Дишай.

Аз утре съм на мамография. Чакаме резултатът за HER2.
И после вече ще знаят какво да планират.

Аз бързам да свърша с ремонта на детската стая. Правя си гимнастиката. Изобшо се опитвам да живея както преди 11ти, докато мога.
Приятелите ми засега се държат нормално. Предупредила съм ги, че не искам да ме съжаляват и да ми мечат насреща. Ама те ме познават добре и не го правят.

Успоклявам се единствено, че казаха че е малко.  Първи стадии по това което видяха на ехохрафа. Дано да е така.

Лека момичета и хубава седмица 🙂

# 710
Много ви благодаря за милите думи!Аз днес бях пак на ехограф,утре сутрин съм на биопсия.Никой не спомена за някакъв стадий,вероятно след хистологията ще е ясно..Nikola1998,благодаря и на теб за подкрепата,дано всичко  и при теб да е нареди бързо да го пребориш.А защо мамограф,и какво е HER2,на мен не са го казали.Каква гимнастика правиш,някаква специална ли е.Ще опитам и аз да съм позитивна,но си ми е стегната душата за утре де.Не съм от най-борбените,ама ще трябва.Усмивки на всички борбени момичета.

# 711
Не винаги се прави биопсия, при мен директно махнаха тумора и лимфните възли. Стадият се определя освен от големината и от това дали има заразени лимфни възли или не дай боже далечни разсейки. Кураж и успех в лечението на новите момичета!

# 712
Момичета, какво трябваше да пише в бележката за пред социалните за епитезата?

# 713
  • София
DZ, че работиш еди къде си и си осигурена за всички социални рискове.  
Тези от човешки ресурси обикновено знаят.

Моята я взех миналата седмица от Амоена и попитах, който не работи няма ли право на епитеза- смотаха нещо,  но ми стана ясно, че има, но друго било...
Омагьосваха ме да си купя сутиените им по 100- 100+ лв и като отказах не бяха много любезни (казах им, че си купувам от 5 лв с два джоба и имам всички цветове). И за "специални" епитези ме убеждаваха, но аз си държа на базовата (тази година цената й е 144 лв и толкова им превеждат от СГ).

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 11:14 от AnyHr

# 714
Благодаря🤗

# 715
Solace, съболезнования и голяма прегръдка от мен❤
Катеринка, не се шашкай предварително. Може да имаш късмет и образуванието да излезе доброкачествено. Но дори и рак да се окаже, ракът на млечната жлеза е лечим, не го забравяй това. Освен това ти така или иначе вече си на прав път.  На база резултатите от биопсията ще се определи как да продължи лечението ти. HER2 е вид рак на млечната жлеза, за който има много добра специална терапия (таргетна се нарича). Дали твоят е такъв (ако е рак, разбира се), ще покаже биопсията. Опитай се да се успокоиш и имай търпение. Всичко ще се нареди.

# 716
  • Варна
Solace ,  и Катеринка и Николче , прегръдка и от мен момичета

# 717
Такива душички сте,че нямаше как да не си поплача пак.Благодаря за разясненията.Дано сме на прав път.Имам два лимфни възела под мишницата,дали затова само биопсия.Като четох,как на Solace ,след добра хистология ,после се оказва друго.И моята ще е в същата болница.Знам,че при всеки е различно,просто си ги мисля такива.

# 718
Днес цяла сутрин ме изследваха, бодоха,  стискаха 🤣
Ракът ми е втора степен
Предстои пълна мастектомия.
Не знам друго 
Още смилам...

# 719
Никола споко. Дай си време.  Всичко ще е наред. Вярвай. Голяма прегръдка от мен и на другите нови момичета.

Общи условия

Активация на акаунт