?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 072
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 910
  • София
И да нямаш проблеми, тук ще ти намерят Mr. Green
Услужливи жени, ей!

# 8 911
  • София
Много обичам съвети да се намери работа, от която се издържа сам човек. Ама наистина ли всичките, ако утре им покажат вратата, ще се оправят самостоятелно?
Аз поне една стая мога да си наема без особени трудности. А покрай работата си имам някаква опция за общежитие.
Не говоря изобщо за работа, имам идея как се търси особено в София,. Но наскоро се ядосах, защото щерката се отказа да кандидатства за позиция с 4 места, обезсърчи се само защото преди година не успя, но мястото беше 1, а тя остана втора. Не й се занимавало вече, а се оставя да я лъжат как някой ще се пенсионира еди-къде си и МОЖЕ да я вземат...
Гаджето й взима прилични пари, ама не са нейни.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 12:55 от Cuckoo

# 8 912
Отдавна беше, но влизах в един магазин и видях гащи по 700 лв, може да е било комплект с горното бельо, но пак ме стресира.Тези за 5 са от евтините.
Снаха ми не работи месеци и се подготвя да си намери желаната работа  и стана. Синът бе на борса една година и работи по проекта си, точно да е наблизо за децата и да е готов напред и стана, почти, че с тези кризи никога не е сигурно.Те една след друга валят след 2008.
Аз планирам напред до края на света и не е правилно, друг живее  на мига и като допре решава  и продължава.
Това, че нещо не  е моето не го прави грешно.

# 8 913
Тоя форум май не е в реалността... Какво по-нормално от това, пълнолетен човек да работи и да се издържа сам ... Аз ли нещо не ги разбирам нещата.. ама аз си знам, де, слугинажа не е за мен, така че по-добре да си работя и издържам сама и мъжа ми да знае кое къде е в кухнята. Май сме в 21 век, а , или сме в 19ти.. ама тогава нет не е имало, явно сме в 21ви..

# 8 914
Хората станаха по-разглезени и подбират. Нормално е при начина на живот в момента. Много от младите хора се пазят и търсят комфорт за себе си, а не на всяка цена да изкарват пари. И това е съвсем резонно.

# 8 915
  • София
То винаги е имало жени, които търсят издръжка, но времената са били такива, нямали са особен избор.
Сега и възможностите за жените са общо взето равни, и все повече мъже взеха да търсят на хляба мекото (особено при наличието на стимуланти за ъъъ...)

# 8 916
  • София
Ще изям дървото 1-2 месеца и дотам.
Говоря за стая на първо време, не завинаги. Която да мога да плащам с текущата си заплата. Иначе имам скътани пари, с които мога да плащам наем няколко години.

# 8 917
Ако имаш скътани пари, въобще не се занимавай със стаи или каквото и да е, свързано с делене с цел 'намаляване на разходи'.

# 8 918
Хората станаха по- мързеливи. Навират се в детската стая, работят малко или нищо, не се образоват, ама претенции до небето.

# 8 919
Напротив, колкото си по-образован, си заеш цената и че с "работа" не се живее, а се оцелява. Нормално е да търсиш оптимума.

# 8 920
  • София
Нали казват: "Лесните времена раждат слаби хора. Слабите хора раждат трудни времена. Тежките времена раждат силни хора. Силните хора раждат лесни времена."
И така колелото се върти

# 8 921
  • София
Ако една жена чака на някой провайдър или искрено се нервира на друга, която дава вид на "провайдвана", значи не е дорасла за нещо различно от чекирането на въртележката.

# 8 922
Кому трябва да предложим решение и помощ, не разбрах? Thinking

# 8 923
Мда, и на мен май ми дожаля за Мая! Тя се похвалва, но така както го е описала, не ще да й е хич розово! Май само тя тегли семейната кола - хем работи, хем дете гледа, влачи на градина, лекува, като е болно, че и домакинства... А мъжът от сутрин до късно вечер липсва! Дано поне пари повече носи у дома и не пита колко струват на жена му гащите, че язък й за свръхеманципацията.
Няма лошо жената да работи по-малко, както и да изкарва по-малко пари. Особено ако ги устройва и двамата! Все пак сме по-слабият пол и това, въпреки многобройните напъни от всички страни, все още никой не го е отменил 😉
За каква зависимост от него говорите!? Та това е младо момиче, няма деца, няма нищо. Дърво без корен и без "ремаркета" е още. Днес е тук и с този мъж, утре може да хвръкне в друг град или държава дори. Малко ли са омъжените и с деца, които по няколко пъти започват от нулата, та сте заплашили младо и свободно момиче!
Има си професията, работи си по малко от къщи, изкарва си някакви пари, има къде да живее, има си любим! Ако (и когато) нещо друго се наложи, ще му мисли и решава!
Свекървата винаги ще има за какво да говори и да е недоволна, както и чуждите хора! Дай сега, за да им угоди, да започне каквато и да е работа, не по специалността й или с кофти колеги, която не се и знае дали ще е по-добре платена. Ама викате, важното е да ходи да блъска някъде по цял ден, да влачи после торбите, децата... Като всички нас! За да са доволни околните наблюдателни лелки 😀
Това по-големи мазохистки от нас българките май други няма!

# 8 924
Човек не бива да разчита само на добрия късмет, макар че естествено няма лошо да мисли положително и да очаква да му се случват хубави неща.
Но не е зле и да помагаш на съдбата, вместо да се носиш по течението и както дойде.

Общи условия

Активация на акаунт