Лидл 147 - Януарска оптимистична :)

• 177 653
  • 3 112
  •   1
Отговори
# 1 560
При нас днес лалетата бяха много хубави, на пъпки, имаше доста букети.

# 1 561
Долче, каква е плънката на кифличките
Пийкок, никаква плънка не сложих, само навих Simple Smile По-рехаво ли трябва да навивам, какво ли...Иначе станаха многослойни, чудесни, само в средата леко като недопечено Thinking

# 1 562
  • Пловдив
И аз да похваля плодовото кисело мляко за пиене Пилос, което се пада от скреч картите. Взех вишна. Същото е на вкус като плодовото мляко с череша на Данон. Сега имам скреч карта с кроасани с нуга крем.

# 1 563
Странно, Долче. На мен кашкавалките винаги са ставали идеални. Пробвай по- рехаво, макар и с риск да се развият. Иначе много ми харесва това тесто. Не е крайно мазно и не ти е нечовешки тежко от него.
След една Белла как брах душа от мазнотия...майкоу! Ама то и лаком ... Мойта работа

# 1 564
Хора,кога да чакам гръцката седмица?

# 1 565
Прочетох 5 страници назад, но не срещнах отговор на въпроса си.Blush
Някой купувал ли е солната лампа, която от утре ще се предлага в Лидл и ако да - какъв размер е и върши ли работа?

# 1 566
1 педя е висока. Не знам каква работа трябва да върши.

# 1 567
  • Мадрид / София

Съжалявам, че съм offtopic, но как дезинфекцирате зеленчуци с белина?!
Звучи абсурдно. Сложете линк към съответната наредба да прочетем.
Министерството на земеделието има бюлетин в сайта си, където изрично е записано, че с белина не се дезинфекцират по никакъв повод хранителни продукти?!
Прилагам извадка, а утре и снимки:
Para limpiar frutas y verduras: 1 cucharada tamaño postre (4,5 ml) de lejía doméstica disuelta en 3 litros de agua fría.

Además de usar agua fría, hay que tener en cuenta que no todas las lejías valen. Hay que fijarse en que en la etiqueta ponga "apta para la desinfección de agua de bebida" o "apta para uso alimentario".

Превод:
За почистване на плодове и зеленчуци - 1 ч. л. (4,5 мл) белина за домашна употреба разтворена в 3л студена вода.
Освен използването на студена вода, трябва да се отбележи, че не всяка белина е подходяща. Трябва да се потърси на етикета да е отбелязано "годна за дезинфекция на вода за пиене" или "годна за употреба за храни".

Hipoclorito de sodio е едно от названията на белината.

# 1 568
  • София
Не стига това как ни тровят с храната която ядем, ами остана и с белина да я мием... Но... хора всякакви!

# 1 569
  • Бургас
Не бих мила плодове или зеленчуци с белина!
Това е пълен абсурд!

# 1 570
  • ВАРНА
Хванах лидл точно преди да затвори. Всичко от утрешната брошура беше заредено.
Взех от този веган кокосов йогурт за 2,49.
Препоръчвам с две ръце. Много е вкусен.
ММ сега пие тайландската бира в кенчето.
От азиатските неща взех сос за уок, че утре не ми се бута и ще е лудница.
Баклава с кокос също взех. Не съм я виждала досега да я пускат.

Кой от сосовете за уок препоръчваш?

# 1 571
Влязох в Италианския сайт на Лидл. И те имат XXL седмица... ама нашата е на 1/3 откъм артикули спрямо тях Sad

# 1 572
Явно не е точно нашенската белина, а някакво друго хлорно съединение, способно да пречиства водата.
Така че недейте да миете зеленчуци и плодове с нашенска белина - тя НЕ става за пречистване на вода и вътрешна консумация.

# 1 573
Оффф, ей от такива глупости, които се пишат от някои, други в спешно влизат, че пият и си топят храната в белина!!!
Не било белина, а хлорни съединия за дезинфекция на вода! Не било в България , а в Испания...
В България има такова съединение(на хлорна основа), ползва се за дезинфекция - Санифорт, обикновено е на таблетки, с него се прави разтвор и се дезинфекцира - повърхности, прибори, вода и т. н.
Моля като пишете, уточнявайте, а не "мия си плодовете с белина"... опасно е!

# 1 574
Какво да направя, за да не стават мини кифличките като леко недоопечени в средата? Лидълслото замразено бутер тесто използвах- размразено в хладилника през нощта.
Незнам дали ще ти помогна,но обикновено с бутертестото правя бутерки с течен шоколад и солени кифлички и не са ми като недоопечени в средата.Пека на 200 гр.,на средното ниво на фурната

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 23:03 от Bella_Sun_

Общи условия

Активация на акаунт