Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 734
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Ако сложиш 1 лъжица катран в кацата с меда, иди го махай от там.
Истината е, че социализмът ни отрови.
И тая отрова ще ни трови много дълго време.

Отделно, подсилващи фактори, като ДС управление и икономически позиции.

# 736
Глупости.    Постсоциализма ни отрови, ама нейсе. Да не говорим, че го наричаме и капитализъм. Да не говорим , че сме толкова тъпи още да си го влачим ,  а и да се влачим подив всички за подаяние , което пък както се вижда да го прибират племенните вождове ... Сбор на племена  . Какво искаш?

# 737
Глупости.    Постсоциализма ни отрови, ама нейсе. Да не говорим, че го наричаме и капитализъм. Да не говорим , че сме толкова тъпи още да си го влачим ,  а и да се влачим подив всички за подаяние , което пък както се вижда да го прибират племенните вождове ... Сбор на племена  . Какво искаш?

А с какво да го сменим? И как? И кой да го смени? Имаме избори и народът избира тези. Нямаме алтернатива, защото нормална дясна партия няма шанс и тогава защо да се занимава някой да я създава?
Забележи, че социализмът се пазеше с терор и оръжие. Сегашното никой не го пази и ако има желание може да се смени. Но нито има разумна алтернатива, нито желание.

# 738
Какво да искам станцийке. Аз нищо не искам. Племето се оправя както може. Ама що го нарича капитализъм ? Къде ни е капитала? Подаянията , скътани по някои сметки ,  ли са ни капитала ? Къде ни е индустрията , къде са предприятията , къде са пазарите, институциите ?
Капитализъм сме имали? Стадото има капитализъм. Като гледам сега се снабдява с тухли на купчинки в града и това му бил капитала. Смях.

# 739
Какво да искам станцийке. Аз нищо не искам. Племето се оправя както може. Ама що го нарича капитализъм ? Къде ни е капитала? Подаянията , скътани по някои сметки ,  ли са ни капитала ? Къде ни е индустрията , къде са предприятията , къде са пазарите, институциите ?
Капитализъм сме имали? Стадото има капитализъм. Като гледам сега се снабдява с тухли на купчинки в града и това му бил капитала. Смях.

Ами капитализъм е, може да е див, или изкривен, но си е капитализъм. Капитал има и се инвестира там, където има печалба и където има сигурност. Точно затова няма твърде много заводи и трайни активи, защото политическият риск е много голям. Но все пак има и не е малко. Можеше и много по-добре, но (тук съм съгласна с теб) стадото си избира определени хора, които спират нещата. Значи са ОК.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 12:28 от Черна станция

# 740
да. всичко е ок.

# 741
Може и да не е ок, но който не го харесва трябва да предложи алтернатива. И ако не може да го направи, значи само мрънка.

# 742
Но искам да и кажа че за 30000 при нас баща и син не една къща,а дори и летна кухня си построиха. Нови. Вярно че си прекараха и доста материали от едни стари стопански построики ) тухли и малко греди ) Но имат не една а две къщи. Наистина са малки но са нови. И мястото си е техно, трябва да подчертая.Не смятам да влизам в обяснителен режим - колко , как и от къде.. , нямам сили вече за спорове, който иска да вярва негова си работа,  убеждения трудно се променят, но надницата на един работник в строителна фирма при нас е цели 25 лева. Ние живеем в сравнение със София в различни измерения и светове. Лек ден и дерзайте, че напливът е голям, да не вземат да свършат !
А дали тези постройки за законни?

# 743
Аз не разбрах, относно коментара ми и репликата на Илит за цената на лукс почивка - към мен или към Илит е хранилката.
Всъщност, неьразбрах и Илит какво иска да каже. Не съм казал че всяка почивка ми е по 5-10к, но сме имали такива. Не мисля че е комплексарщина нито някакво изхвърляне или изгъзици е било.

Не виждам нищо комплексарско или нереално хора с по 1-2 мил кеш да харчат по 5-10к за екскурзии и почивки и не мисля че това ще им бръкне дълбоко в джоба.
Съгласен съм и с мнението на Румка.
А за лукс коли по пътищата - повечето са на фирмени лизинги, избиват ддс и се препродават на 3-5 год, така че не са затворили маса пари в пасив.

Мария56 - трудно е да се каже дали и къде каква инфлация има. То има и много видове инфлация. Според мен със сигурност има инфлация, но има и много спекула и поемане на повече инвестиционен риск, което надува цени поради високо търсене. Поздравления за продажбата на апартамента ти, по-добър момент и цена едва ли би дочакала. Със здраве да си харчиш парите и не бери грижа за синовете си, сигурен съм че ще се оправят без проблем.

# 744
  • София
Гого, според мен ИлиТ каза, че за нея луксозна почивка за 5-10к не е никак луксозна.

# 745
  • София
Но искам да и кажа че за 30000 при нас баща и син не една къща,а дори и летна кухня си построиха. Нови. Вярно че си прекараха и доста материали от едни стари стопански построики ) тухли и малко греди ) Но имат не една а две къщи. Наистина са малки но са нови. И мястото си е техно, трябва да подчертая.Не смятам да влизам в обяснителен режим - колко , как и от къде.. , нямам сили вече за спорове, който иска да вярва негова си работа,  убеждения трудно се променят, но надницата на един работник в строителна фирма при нас е цели 25 лева. Ние живеем в сравнение със София в различни измерения и светове. Лек ден и дерзайте, че напливът е голям, да не вземат да свършат !
А дали тези постройки за законни?
Ами, то точно това беше аргументът на другата потребителка. Че 30к няма да стигнат само да се оправят документите, планове и тн.
Но аргументът беше подминат тихомълком. И обърнат в "една тухла".

10к за 2ма можеш доста добре да изкараш.
Виж, ако са 4ма и трябва да прелетиш до на майната си, не знам дали ще стигнат.
Във всеки случай си беше закачка, защото за 5-10к отива към лукс. Макар да има и по-скъпи.

# 746
Ако сложиш 1 лъжица катран в кацата с меда, иди го махай от там.
Истината е, че социализмът ни отрови.
И тая отрова ще ни трови много дълго време.

Отделно, подсилващи фактори, като ДС управление и икономически позиции.

Ех тоя социализъм - как така не успя да отрови Чехия, Полша, Словения - ами само нас. Че даже и продължава да ни трови 30 години след това Simple Smile

# 747
  • София
Ние сме малко балкан-тарикати и средиземномор-сиестаджии.
Трябва и малко да му палнеш на човек, че може и да не работи и става взривоопасна смес. Или по-скоро приспивателна.

# 748
Ех тоя социализъм - как така не успя да отрови Чехия, Полша, Словения - ами само нас. Че даже и продължава да ни трови 30 години след това Simple Smile

Просто не е само той.

Първо, Борис избива цвета на нацията (по-непокорните). Тактически правилно, но в дългосрочен план кой знае дали и заради това не сме паднали пред турците. Но гените са изместени към покорните и подмолните, дето си траят, ама саботират.
После идват турците и 500 години ни учат да се снишаваме, да оцеляваме поединично и че държавата е враг, който трябва да се мами и саботира, и в никакъв случай тази чужда държава не трябва да се пази.  Пак тези, които не споделят "преклонената главичка..." ги посича сабята. Генофондът се дооформя.
После идва социализмът, отново интелигенцията е смачкана и генофондът се оформя окончателно. На пиедестал се издига простакът с потник и кирка. И две поколения се възпитават да слушкат и да чакат да им се даде.
Отделно, дето изначално сме си балканци, и какво очакваш след всичко това???

# 749
Само като се видят политиците и става ясно какво е положението с нацията.
Масово известните политици са от кол и въже, кой с фалшива диплома за някакво висше, кой без и т.н. За езици да не говорим, масово са като галоши начело с главатаря..
Е какво да е надолу по веригата?
Сега погледнете кои стават политици по Европа, какво образование  имат, семейства и пр, нещо което не съществува при нас и няма да го има скоро.

Общи условия

Активация на акаунт