Любители на Котки - Тема 154

• 30 374
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Писах, писах следобяд и изведнъж всичко изчезна... 🤔

Та исках да кажа, че евтините препарати не са непременно некачествени.
Prazimec C е бг препарат (очевадно е защо вет клиниките предпочитат скъпите вносни пипети,  нали!) и оттам е добрата му цена. (и в зоомагазините не го предлагат, но с предварителна заявка ми го доставят в Стефанов).
Блеки през 2019 пипна някакъв вирус и цяла седмица го водих на инжекции. На финала реших да се консултирам с вет (тя много харесваше Блеко и реших да се възползвам) за противопаразитните (естествено веднага ми предложи апликации по 23- 25 лв дозата). Попитах за  Prazimec и вет, прочитайки листовката (в нета,  защото се оказа, че не предлагат този препарат и не го познава), беше впечатлена. Каза ми смело да го прилагам, защото явно е много добър и покрива достатъчно ендо- и ектопаразити (вкл. ушна краста).
От 2 години обезпаризитявам и Блеки и Маци по няколко пъти годишно (и двамата са свободно щъкащи навън) и резултатът е ОК (дозировката за външни и вътрешни паразити е различна, съобразена е с кг).
Пролетта допълнително прилагам и фронтлайн комбо  (заради кърлежите).

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 23:15 от AnyHr

# 421
  • София
Нее, мили момичета.. Целта ми не беше да ви разстройвам. Вие всички сте прекрасни и се грижите за пухчовците си повече отколкото можех и да си представя, че човек е способен. Черпя ежедневно идеи, опит и информация от темата и съм толкова щастлива, че има хора като вас. Flowers Hibiscus Hearts
Исках само да ви припомня , че вашите дечица каквито и да са, ви обичат и си имат само вас.
Имам си срещу прозореца една стара постройка, някак на едно място земята под нея е пропаднала ( то си е част от тревна площ там) и има дупка. Онзи ден забелязах коте, което се промуши вътре. Реших, че влиза на топло просто или от любопитство разучава какво има вътре. Хвърлях по един поглед през деня и установих, че там има цяло котило - майката с още 3 малки (приличат ми на 3-4 месечни) и се чудя на акъла си колко съм блейка, че са ми под прозореца, а чак сега ги видях. Храня ги всяка сутрин вече от няколко дни. Така и не се престрашават да се покажат когато съм наоколо, но и по-добре, защото има и лоши хора и не искам да се доверяват на всеки. Днес видях, че и друг ги храни. Имаше оставена тарелка с паучове. Стопли ми се сърчицето. Sparkling Heart

Лъки, моите съболезнования. Не те познавам, но виждам, че си силна жена. Вярвам, че след време болката ще утихне и ще се справиш с това изпитание. Живота не ни е оставил друг избор.

# 422
  • Велико Търново
Аз си поревах много ❤️ Малките ни шушулки си имат само нас...

# 423
Здравейте писанки! Имам един въпрос към Вас. Нашия Лъки, всички у дома го обичат, глезят го но той много рядко се гушка или дава да го галяме, когато искаш да го погали той или ще ни одраска или хапе. Дали не бъкаме някъде. Не сме го наказвали или удряли. Но не идва, като другите котки да се умилква или гушка. Какво бихте ми препоръчали?

# 424
  • Стара Загора
Pipi, като собственик на такава котка препоръчвам да си вземете втора котка. Първата няма да се промени и вината не е във вас.

# 425
  • Варна
Котките си имат характер, също както и хората. Така както не всички хора обичат да се гушкат и глезят и това не подлежи на промяна, така има и същия модел котки Grinning

# 426
  • Между гори и планини
Има и такива котки. Не е задължително да изпадат в екстаз да бъдат мачкани и галени.
Нашата Точка, мърка само ако я погаля докато спи, или сама ако дойде. В първия случай се разбужда, поглежда те с досада, става и се премества 10 см от старото си място. Не обича да е цункана, гушкана. Беше щастлива да ме види и да я галя, само като си я взех след 5 дена стационар. Не я притесняваме и насила не я галим, има още трима които с удоволствие се гушкат и дават да ги мачкотим.

# 427
Нашата Сани стана по- гальовна след кастрацията.

# 428
Здравейте писанки! Имам един въпрос към Вас. Нашия Лъки, всички у дома го обичат, глезят го но той много рядко се гушка или дава да го галяме, когато искаш да го погали той или ще ни одраска или хапе. Дали не бъкаме някъде. Не сме го наказвали или удряли. Но не идва, като другите котки да се умилква или гушка. Какво бихте ми препоръчали?
Колко е голям Лъки? Ако е малък, то като порасне, може да се промени. Нашата котка не понасяше някой да я пипа и гали, а да я вземеш в скута си - абсурд. След 8-9тата година стана съвсем друга - не можеш да се оттървеш от нея, само да седнеш и моментално се сдобиваш с котка върху теб и няма не искам, няма недей Simple Smile

# 429
Звучи страхотно, само да седнеш и да се сдобиеш с котка върху теб ❤
Дали някои хора изхвърлят домашни котки, защото ги драскат/хапят или съсипват дома им? Има дооста такива и кучета..
А вече ми омръзна да виждам сгазени котки от коли.. до кога ще има улични животни и хора. Всеки ден хората осиновяват някакви улични, кастрират и на тяхно място 5 нови

# 430
  • Варна
Дали някои хора изхвърлят домашни котки, защото ги драскат/хапят или съсипват дома им?
Можеш да бъдеш напълно сигурна Sad

# 431
Pipi, като собственик на такава котка препоръчвам да си вземете втора котка. Първата няма да се промени и вината не е във вас.
Като собственик на ДВЕ такива котки съчувствам напълно на автора на поста и споделям с BarbieDi, че аз съм наистина голям карък. Sob А толкова искам да ги галя!
Кастрирахме Страхли и аз много се надявах на промяна към гальовност, но ... за сега няма такава.

Котешки майки, ние пак сме с разстройство! С много слуз и много нишки кръв. С многократни изхождания и още по многократни ровичкания в тоалетната - явно позиви и дразнене на червата. Ама като казвам много слуз, разбирайте наистина много - цялото ако е обвито в дебела слуз. И не ме питайте къде намерих едно произведение снощи, за да имам толкова подробни впечатления.
И това при положение, че от петък сме с Диа-таб и пробиотик Про-колин (това ни дадоха от клиниката). Днес вет даде антибиотик. А в петък бяхме с двете писани, правиха преглед, фекално изследване и казаха, че няма паразити, няма бактерии...
Храня ги с Brit Care gastrointestinal още от миналия път, в който бяхме със слуз и кръв. Извън това съм си позволила в разстояние на два дни да им дам два пъти в деня по една осминка от консерва Аплауз пилешко филе (гърди). Вет ме уверява, че е от храната, но на мен ми се струва малко вероятно...
Сега с този АБ ... просто не знам как ще го давам. Приготвили са ми го в спринцовки, за което съм много благодарна! Но с моите 'гальовни' котки имаме толкова близък контакт, че не виждам как ще се справя.
Какво толкова греша с тези писанки, та все са им раздразнени червата?

# 432
  • Между гори и планини
Има всякакви хора. Нашата Кети е била домашна и преди нас. Изхвърлили я вън, щото им омръзнала ! А това е разкошна, нежна, кротка и гальовна котка. Която тихо си дреме, никога не досажда, не мяука почти никога, не е счупила, скъсала и издрала нищо за 10 години!

# 433
Ако вече им е омръзнала защо не потърсят нов дом ...вместо да я изхвърлят на улицата! Много хора предпочитат голяма научена котка пред бебе.

# 434
djasra, а игриви ли са или апатични? Каква е кръвта - светла или тъмна? Това си е доста сериозно. Давай непременно антибиотик. Може да пробваш и да потърсиш второ мнение от друг ветеринар.

Общи условия

Активация на акаунт