АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 402
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Аз мисля първо по отделно и после смесени. Ние имаме домашни картофи и тиква и ще започна с тях. Мислех с картоф да започна, ама от доста места чух, че не се харесвал самостоятелно. Обаче пък ако дам първо сладката тиква дали ще иска после картоф? Все пак май ще пробвам с картоф. След това морков, пащърнак, сладък картоф, тиквичка (не знам в какъв ред). След тях най-вероятно месо, ама ще видим, нека стига до там😃 Дотогава вече ще е на 6м и ще е подходящо.
Аз също имам домашни картофи и тиква, но дадох първо картоф с малко кърма. Хареса й. Давах го 5 дни. Започнах с него, защото тя си акаше добре и не ми се искаше да давам първо разхлабващ, но и защото исках да видя реакциятя й на нещо по-безвкусно като картофа. То пък взе, че й хареса. 😝😁 Давах вече тиква, морков, пащърнак(не се хареса особено.. То и на мен, ама аз патката не знаех, че сърцевината се махала😤🙊), тиквичка. Следващото мисля да е сладкия картоф и после броколи. От нещата, които имах домашни си направих по-голямо количество и го затворих в бурканчета ☺️🤷🏼‍♀️

# 406
Значиии аз много съм се объркала 🤣 Един ден си давам обикновен картоф, на другия ден си давам сладък картоф и си викам то няма разлика какво ще ѝ дам 🤣🤣🤣🤣 Даже морков ѝ давах един път, защото тя мрази картофа и се обрина от него 😬 И я мъча вече 2 седмици, никакво количество не сме постигнали, едва изяжда по 3-4 лъжички с триста зора, като нали лъжичките са само на върха 🤣 Ми уважава си цицата детето, що да я мъча 😃

# 407
Много ви благодаря за пожеланията, момичета! Живи и здрави да сте и вие и дечицата ви Heart
Бонибон, здрава да си и да си с голям късмет Hug

Ние днес ходихме на гости у леля му, че днес било и Лелинден.
Днес разбрахме и двете Joy
Страхотни питки с крема сирене и напоени с мед бях направила. Чак ме е яд, че не ги снимах.
Обраха овациите на всички.
И до нашите успях да отида да се видим.
Антонио днес хич не спа, но то е разбираемо. Поне сега заспа лесно.
Бях го облякла с едно костюмче имитиращо официален костюм. Голям джентълмен беше, докато не се опика Joy
Някой попита за петънце- на дерматит ми прилича. Антонио ми прехвърли неговия, та сега и аз имам петънце на едната ръка.
Днес успя да изяде половин малко пюренце тиква. Утре ще видя какво ще му взема.
Казаха ми картоф да вкарам чрез смесени пюрета, а не като еднокомпонентно, че имало много нишесте в картофите. Може утре да взема морков с картоф.
Савова, никакви проблеми няма да има, ако гледаш Антонио. То магариите им и режимът с на твоя са почти еднакви Grinning
Много се зарибих аз по румънския сериал на бтв- Влад.
Не знам вие дали го гледате, но аз чакам всеки ден да качат нова сетия във войо.

# 408
Моята кокона от вчера езика и е все навън. Ама целият език. Има ли някой срещал този проблем. Чудя се да не е от зъбките.
Иначе аз още не съм захранила, но колкото повече чета толкова повече се обърквам. Вчера гледах видео и казаха да се дават всевъзможни комбинации за да се дразнят вкусовите рецептори. Било профилактика за злоядо дете.

# 409
Да, Антонио от днес е с езика навън.
И лигите се увеличиха. Че и малко сополки изкарах от нослето. Мисля, че са зъби.
Зълва ми голям зор вижда със зъбите на племенника. Той е на годинка и три месеца и направо им разказва играта сега. А беше много кротко бебенце.

# 410
Мелани, ела да а видиш баткото.....като беше бебе ядеше всичко от картофи и моркови до манго, кокос , ананас.....ядеше кръшит с дръжките и семките, ядеше и кората на динята. Сега има само няколко неща ,които яде и иска.
Бухта тези дни спи малко и пропуска дрямки. Като си води четката за зъби и полудява от кеф, даже сама си се чеше, няма нужда аз да чеша венеца.
Честито на празнуващите!

# 411
Честити да са ни имениците! Здраве и благополучие пожелавам ❤
Моята маймунка е с атопичен дерматит и от днес промяна на всичко. Започнах отново да гладя, спирам да го къпя всеки ден, третирам го с козметика на “Биодерма”, дано помогне 🙏🏻, ще пера дрешките му на по-висок градус и ще ги изплаквам допълнително, отново започнах да му давам пробиотика и май и аз ще трябва да огранича алергените ... направо не знам как ще стане аз ям ядки всеки Божи ден за кърма и тъкмо започнах да квася козе козе мляко вкъщи. Баща му ще го яде. Като се замисля той от както го има този дерматит, за който не бях сигурна,че е такова и от тогава май започна по 5,6 пъти да се буди на вечер. Аз мислих,че от глад , а то май , защото му е некомфортно на детето и го сърби 😢

# 412
Paola, то козе по-добре от краве в този случай, още повече , че е домашно квасено. Аз бих ти дала и друг съвет, особено ако петната са предимно по откритите части. Ако се гримираш- спри, спри парфюмите и всякакви миризливи неща, които ползваш за ръце и лице или избягвай да го пипаш или целуваш ако скоро си слагала козметика. Помисли дали си сменяла скоро нещо, нови завивки, дали го слагаш на нови постелки и подобни. Махни и омекотителя ако ползваш и за твоите дрехи. А за лактация ако спреш ядките си вземи чай . Предполагам, че и косата я поддържаш с козметика, че то твоята грива....Козметиката, която не е тествана върху животни е далеч по-щадяща. Като излизате навън задължително хидратиращо кремче за откритите части на Преси. Каквото можеш прави у дома, а не купувай готови или поне домашни/фермерски , а не фабрични. Колкото по-малко консерванти, толкова по-добре, дори за домашното квасено мляко, от домашни животни се води разрешено.
Старая се да следвам това правило за всички и всичко у дома- колкото по-малко химия( заместители, оцветители, консерванти, подобрители и т.н.) в храната и козметиката, толкова по-добре. Simple Smile

# 413
Паола, от както съм родила малката, цялата козметика й е на Биодерма и съм много доволна. Дори и крема за под пелените. Дано останеш доволна и ти. Макар че при вас са комплексни факторите май.
И моята дунда е изплезена от няколко дни. Нощем се буди с рев и само гърда я успокоява. Дори не суче много, просто да е закачена. Но през деня буквално през час суче. Много е нервна и винаги като предложа гърда ме посреща с разперени ръце и уста и издава един звук на вълнение и нетърпение.
И отново преди да се изака е ад за нас и за съседите. То не бе пищене, викане, рев. А не е със запек. 🤷♀ Дано да не ни идва това на главата,
Че тогава вече не знам къде трябва да я крия.
От няколко вечера страшно много чипа в банята. Целите ставаме мокри с баща й. Голямо вълнение, мята ръцете и удря краката във водата. 😀

# 414
И моето бебе е с АД. Изписаха ми едно кремче, с което да го мажа, за да овладеем малко проблема по гръбчето, че там е най-зле.
Тази нощ шушулка се буди от 3 до 4:30 през 5 минути. Накрая и дадохме да хапне. Първо се будеше чак в 6:30 за хранене. Сега стана 4:30. Grinning Забелязала съм, че като и дам да яде при някое събуждане и после започва да си се буди всеки път в толкова. Даже се поскарахме с ММ. От няколко нощи спи директно в кошарата, без гнездото в нея. ММ, понеже му се спи, настояваше да върнем гнездото. Така се издразних. Направо да върнем и всички хранения нощни, да я люшкаме докато заспи ииии да върнем всички асоциации за сън, които с доста четене и нерви премахнах.

# 415
  • София
ellocin, те мъжете гледат винаги по-лесното, а не по-правилното. Аз на моя за всяко нещо, свързано с детето, му обяснявам защо го правя, за да може и той да го прилага осъзнато. И ние сме още с гнездото в леглото. Преди гнездото стоеше в хола, после реших да го махна вече оттам и през деня да си спи в кошарата. От около месец и нещо гнездото е в кошарата, но съм отвързала връзките от долната страна и се е получило като втори матрак с обиколници Smile  Мисля че на маймунка та й харесва, защото се хваща за страните му като заспива и някой път даже си завира главичката там. Засега не мисля да го магам, пък да видим по-натам как ще е.

От няколко вечери насам се буди между 5 и 7 за ядене. Преди беше 6:30-07:00, сега на два пъти ми се събужда в 5 и нищо не може да я успокои, докато не се на яде. Предполагам, че покрай захранването се намаляват калориите, които приема на обяд с пюрето и затова огладнява по-бързо.

# 416
Северина не само че спи при мен по цяла нощ и ме джвака, ами и почти всяка нощ се приспиваме на ръце... Кажете какво сте чели и правили, не виждам как бих могла да се справя с това. На всичкото отгоре сега имаме и някакъв отвратителен проблем с парното целия блок, тръбите бучат все едно някой ги удря с чук и това става и посред нощ, та малкото се буди и от това. А проблемът нямало да може да се оправи докато не спрат парното на пролет, простооооо.......

# 417
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Алетея, а защо реши да я вдигаш посред нощ първоначално? Много ло плаче? Аз не бих , през нощта се спи, и не искам да го научавам, че може да се  прави нещо друго (игри, носене). Имате ли люлееща се кошара? Първирят ми син ревеше много (и денем , и нощем), но аз го люлеех като се събуди през нощта (след като съм го нахранила) и той се унасяше, понякога отнемаше много време, но когато много ми се спи , залитам, и даже не съм си и помисляла за носене на ръце.

# 418
От два дни и ние спим с малкия на спалнята. Просто се предадох вече. Приспивам го много бързо,но щом го сложа в кошарата се започва истеричен рев след минути. Не знам какво се случи. 😩

# 419
Момичета, понякога и аз не правя каквото трябва, защото ми се спи. 😆 2 нощи я взимам да спи при нас, защото нямам сили да ставам през 10 минути да подавам бибка. Ние имаме уговорка малката да си спи само в легълцето, като я уча да заспива без моя помощ. Та 2 нощи сама се саботирах, но тя определено спи по - скокойно гушната в мен, а аз имах нужда малко да презаредя батериите.
Иначе тази сутрин я нахраних чак в 6ч. и имах надеждата, че като е сита ще поспи повечко, но неее, в 7 и нещо станахме. 😆

Иначе дори да се разбуди нощем, най - много да я сложа на спалнята. Но не светкам лампи, не говорим, не я люшкам. Ако не плаче, я оставям да си се върти и по някое време на нея просто пак й се доспива и тогава давам бибката.

Общи условия

Активация на акаунт