Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 14

• 71 649
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Може ли да ми кажете дали за подаването на детските трябва да нося и личната карта на бащата? Сега попълвам вкъщи молбата и гледам на едната страница пише л.к за справка се носи, но само моята или като съм попълнила и бащата и неговата трябва да нося(нямаме брак).

# 556
При мен я искаха,както и актовете за раждане на двете деца.Документ за банковата сметка също.

# 557
При мен я искаха,както и актовете за раждане на двете деца.Документ за банковата сметка също.
Е ако ме върнат ще ги запсувам 🤣 Като отидох да питам, казаха само бележки за доходите и за ваксините.

# 558
Поне от три години имат достъп до онлайн системата на ГРАО и не би трябвало да искат актове за раждане на децата. Виждат всичко, ама ако не им се занимава... За ЛК само сверяват дали коректно са написани данните на заявлението и връщат. За таткото, може да представите ксерокопие на ЛК, щом няма да присъства на подаването.

# 559
  • Варна
Привет! Имам два въпроса:
1. С бащата не се водим на един адрес, но живеем заедно. Тъй като ще впиша и неговите доходи, възможно ли е да направят проблем, ако направят справка за адреса?
2. Не надвишаваме 28 500лв. за 12м назад (общо), според моите сметки, можем да кандидатстваме за 80%  /четири членно семейство сме/. Правилно ли смятам?
Благодаря предварително!

# 560
Може ли да се подава молба за минали месеци? И до колко назад мога да подам. Реално от няколко месеца май имаме право на детски помощи, но по инерция въобще не съм се замисляла да проверя какви са праговете и дали се включваме.
Аз в момента съм с обезщетение за безработица, от къде трябва да взема документ за доходите?
Всъщност преди това пък бях във втора година от майчинството и може би пак сме имали право на помощи…

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 23:24 от new leaf

# 561
Не може. Подаваш в май, започват да ти ги изплащат от юни.

# 562
Здравейте имам въпрос, помощите от 150 лв за 45 дни преди раждането само за мами които не са работили по време на бременност ли са или се полагат на всяка мама ?

# 563
Подадох си за детските преди малко и ми дадоха входящ номер. Ама аз заплеса забравих са попитам - ако ни одобрят(80%) от другия месец ли ще започнат да изплащат?

# 564
Другия месец около 15 число ще получиш за май. Догодина подаваш отново май месец, за да нямаш прекъсване.

# 565
Много благодаря!

# 566
  • Варна
Привет! Попълвам заявлението за детски надбавки и се чудя сумите от 45-дневния болничен и този от болницата, в коя графа да ги опиша: за временна неработоспособност или за майчинство? Тъй като се водят Болничен,  се зачудих...

# 567
Привет! Попълвам заявлението за детски надбавки и се чудя сумите от 45-дневния болничен и този от болницата, в коя графа да ги опиша: за временна неработоспособност или за майчинство? Тъй като се водят Болничен,  се зачудих...
в обезщетение за временна нетрудоспособност.

# 568
Здравейте имам въпрос, помощите от 150 лв за 45 дни преди раждането само за мами които не са работили по време на бременност ли са или се полагат на всяка мама ?
Това е помощ за неосигурени лица или такива, които нямат достатъчно стаж за да вземат обезщетение за временна нетрудоспособност.

# 569
  • София
Здравейте, някой знае ли ако майката на детето е с ТЕЛК, има ли някакви допълнителни предимства за получаване на помощи за нея или за детето?

Общи условия

Активация на акаунт