Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 9

• 77 302
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
А някакво решение за ножове да има някой, като се изключва чекмедже. Сега стоят в две дървени поставки на плота, които постоянно бутам. Ама и ножове има вкъщи 100 бройки, добре че не се гоним с тях. Simple Smile
Скрит текст:
Такива са дървените поставки, една до друга:

Другите са такива:

Има още един керамичен, той си има калъф и още няколко, мотаещи се в кутия в килера. Кога и защо сме ги накупили, не ме питайте.....

# 451
Магнитна лента на стената. Родих се като я открих!
Не заема място в шкафа, не заема място на плота и се чисти с едно движение (поставките с малките отвори ставаха на нищо).
Обаче за 100 бройки ще е прекалено на стената Simple Smile освен да избереш най-използваните и другите някъде прибрани.

# 452
Исках магнитна лента, но не ми се дупчеше плота и сега сме с такава
http://iskambg.com/stoki-za-doma-bita/2912-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0 … %D0%B2%D0%B5.html

# 453
  • Русе/Germany
На магнитна лента са ми от години, нож в чекмедже не държа.
Супер удобно и практично.

# 454
Като се замисля, май винаги са ми били в чекмедже ножовете. Сега особено с моята кухня се старая да нямам нищо на плота освен кафе машината и купа с плодове. За сметка на това в чекмеджето понякога е хаос, но така съм свикнала.

# 455
  • Майничка
https://www.emag.bg/postavka-za-nozhove-muhler-mr-891c-650849/pd/DS18KVBBM/
Нашата е такава, стои на плота с най-често използваните ножове за готвене и този за хляб, общо 8, плюс една ножица за опаковки и подправки. Сатърчетата и два ножа с калъфи са в чекмедже.

# 456
Аз за шкафа под мивката поръчах изтегляща кошница, но пак не ми стига за всичко Simple Smile

# 457
Момичета, нова съм в темата и ми е трудно да се ориентирам какво е обсъждано. Simple Smile
Ние сме с малко кухненско пространство и имам общо 2 стандартни шкафа, в които трябва да сложа подправките + пакетираните неща (ориз, леща, паста и тнт).
Как бихте ме посъветвали да организирам нещата?

ПС: Под шкаф, визирам издърпващо се чекмедже.

# 458
Rocket, в кутии или в буркани. В зависимост от дълбочината, може и да събереш 2 реда един над друг.
Избирай квадратни или правоъгълни, за да не се губи пространство.
Ето няколко идеи:
Скрит текст:

За дребните подправки, ако нямаш достатъчно място за бурканчета - в такива кутии с разделители.

Като се замисля, май винаги са ми били в чекмедже ножовете...
Това ми беше мечтата. Всичко да е прибрано и нищо да не виси/стърчи Simple Smile
Обаче се оказа, че не ни е неудобно. Потрябва ни нож, докато правим нещо, трябва да се отваря чекмедже, пък и после да се чисти, защото понякога ръцете ни са мокри или мръсни. С лентата само 1 движение и е достъпен. Другото предимство е, че няма нужда от подреждане. За мързели като мен това е от голямо значение Flushed

# 459
  • sofia
И аз сложих такава кошница, даже е малко по-широка моята. Там държа резервни гъби, гумени ръкавици, разни видове мокри кърпи.
Рокет, аз лично, държа подправки, леща, ориз и подобни в оригиналните им опаковки. Като отсипвам, защипвам с щипки от този тип
Скрит текст:
За по-удобно може да съхраняваш по 2-3 различни пакета в по-голяма пласмасова кутия. Така при разместване или взимане на нещо ще е по-лесно.
По-рядко използваните неща (леща, боб, какао, царевично брашно и пр.) ги държа така:
Скрит текст:
С времето установих, че да държа голям полупразен съд с ориз или боб на дъното (никога не смесвам различни партиди и видове) е абсолютна загуба на пространство.
За брашното и захарта ползвам подобни кутии, но по-малки. Там изсипвам съдържанието.
Повечето подправки също държа в оригиналните им опаковки и не ги пресипвам. Тях ги защипвам с обикновена щипка. Използвам малко неща и съм ги разделила за сладкиши и за готвене. Моите са в чекмедже до печката и пак са сортирани в кутии. Само черен пипер, сол и червен пипер са в подходящи за ръсене съдове.
Скрит текст:
Бурканчета, за неща, които се ползват рядко е само хабене на място....преди ми бяха така...ми от 12 бурканчета, активно ползвам 3-4. Няма смисъл от другите.

# 460
И аз точно така правя: често използвани в стъклени буркани от Нутела и едни малки от Икеа.Останалите с щипки в пакетите им.Отворените в една пластмасова дълнока кутия(така не цапат, защото въпреки щипките все нещо пада), останалуте неотваряни в друга подобна кутия.Те даже са ми на високо в шкафа, взимам кутията и ровя на плота, после връщам обратно горе.

# 461
Благодаря ви много, момичета! Flowers Hibiscus
Днес се захванах и успях да вкарам в ред няколко шкафа.
Не се получи точно както го исках, но поне сега са подредени и се освободи малко место.

# 462
  • Mediterraneo
Моите два шкафа с продукти, подправките ми са на плота в една щайгичка.
Скрит текст:

# 463
Момичета, как да усвоя максимално шкафа на мивката в кухнята. Все се затрупва и сякаш много място се губи.

# 464
  • Пловдив
Моите подправки са в бурканчета, в плитко чекмедже до печката. Сладкарските са без етикетчета, че капачките им са неподходящи за целта.
Захарта, солта и прочие - в големи квадратни буркани в дълбок шкаф, пак до печката. В същия шкаф са и билките за чай на благоверния (с оранжевите капаци).
Оризът и брашната държа в големия хладилник (с два сме вкъщи Joy)
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт