Любов на по-късна възраст - възможна ли е?

• 18 467
  • 704
  •   1
Отговори
# 480
Дайте за любовта де!
Аз си представям /защото, честно казано нямам опит/, че новите връзки след 40-50 са много по-готини, зрели, забавни...
Потвърждавам. Голям кеф е..Wink

П.С - и искрено се забавляваме с драмите на младите (децата).
Присъединявам се Simple Smile)
Явно и аз съм от тази групичка.

# 481
Да, има нещо вярно. Почти всички вегани, които познавам проповядват начина си на хранене и на живот. За тях Короната е справедливост заради грешното отношение на хората към животните. Този йога мастър засега не ме е агитирал агресивно освен да подписвам онлайн петиции за животните и да ги споделям във фейсбук. Веганите ги намирам за добряци, просто са свръх чувствителни като че ли. Аз самата често залитам по вегетарианство, но ям месо за да съм пример на дъщеря си.

# 482
Моя много близка приятелка от 10 г буквално агонизира в такава връзка с веган....
Това е съжителство с човек с обсесия, със зависимост, точно като наркоманията или алкохолизма. Той не беше такъв, стана впоследствие, тази зависимост запълни празнотата и депресията, които си дремеха вътре в него в следствие дусфункционалната семейна среда, в която беше израсъл, пренебрегван от баща си.

И аз познавам една такава. Обсебеност до лудост, до абсолютния егоизъм и нищо друго не я интересува. Не работи, няма приятели и обкръжение, няма време за мъжа до себе си и детето, единственото, което прави е да чете за здравословно хранене, да ходи на някакви такива семинари, да се оставя разни гуру и мастери да я напушват и “пречистват”, да си представя че е някакъв лечител...Гледа останалите отвисоко, защото тя е открила “истината” и е крачка напред в еволюцията. Тъжно.

# 483
  • София
Пак като дете е родила, добре. Имах едно познато семейство, жената веган, дъновист, не знам какво, кожа и кости. Ни учи, ни работи, ни дете иска.
Вредно било за детето. Светът бил лош.
Накрая се разведоха. Мъжът си направи 2 деца със следващата жена.

# 484
Иначе имам две вегетарианки в семейството си, стигнали са до това решение, защото и двете като деца са станали свидетели на колене на животно и са се отвратили. Едната хапва риба понякога, другата не яде месо в никой му вид. Не са фанатички и не държат лекции на никого. Понякога докато съм на четири колела подминавам камиони натоварени я с пилета, я с прасета, тръгнали определено не на екскурзия, и нещо ми се обръща. Искало ми се е да имам волята да не ям месо именно заради вина, ама е на!

# 485
Вегетарианци не е същото като вегани.
Аз например не мога да ям заешко, просто ми е гадно и ми е жал. Но виж един рибай стек реър.....уха

# 486

Знам. Но познатата от първия ми пример (ако не се лъжа) е вегетарианец, не веган, но това не й пречи да стигне до някаква луда крайност на тема здравословно хранене, извисяване, и сигнали до и от космоса.

# 487
  • София
Бътър, ни едно от двете не си Laughing

# 488
Много обичам да чета примери в крайностите, от които се съди за ...всички останали.

# 489
Дайте за любовта де!
Аз си представям /защото, честно казано нямам опит/, че новите връзки след 40-50 са много по-готини, зрели, забавни...

Няма правило, но дори не ми иде наум да сравнявам Wink А и не сме питали мъжете, сепак. 😈

# 490
Аз например не мога да ям заешко, просто ми е гадно и ми е жал. Но виж един рибай стек реър.....уха
Намерих си сродната душа в бгмама Relaxed

# 491
Пак като дете е родила, добре. Имах едно познато семейство, жената веган, дъновист, не знам какво, кожа и кости. Ни учи, ни работи, ни дете иска.
Вредно било за детето. Светът бил лош.
Накрая се разведоха. Мъжът си направи 2 деца със следващата жена.
Кое му е добре-то. Някои хора са толкова объркани, че за децата им е по-добре да не са им родители. Категорично не всеки трябва и може да е родител, нанася тотални поразии на децата си.

# 492
  • София
Кой яде стека, вегана или вегетарианеца? Питам за един прЕател.

Дайте за любовта де!

Няма правило, но дори не ми иде наум да сравнявам Wink А и не сме питали мъжете, сепак. 😈
Аз съм още млад и неопитен. Като стигна на 70, ще пиша.
Само че, вероятно около тая възраст ще съм минал на гуру вълна и ще се възвисявам. Та няма да ми е до плътска любов.

Кое му е добре-то. Някои хора са толкова объркани, че за децата им е по-добре да не са им родители. Категорично не всеки трябва и може да е родител, нанася тотални поразии на децата си.
Хубаво е човек (макар и нероден) да има шанс. Но може и да си права. Твърде дълбока тема е.

# 493
Аз съм вегетарианка. Мъжът ми не, но покрай мен яде месо един път в седмицата. Във всички останали дни го вдига по същия начин...

# 494
Аз не съм срещала и не познавам семейство, в което единия да е веган, а другия месояден.
Една двойка вегани познати имам. Близък познат, който залитна по вганството. Не знам дали стана веган и срещна съпругата си по техните сбирки или срещна нея и тя го запали.  Определено не му се отразява добре - нито физически, нито психически (според всички, които го познавахме преди) Но те като двойка са си щастливи. Уви неразбираеми за околните, защото толкова са се извисили, че освен за храната, духовното, а от скоро и за религията друга тема не им е актуална.

Преди години в компания, приятели вегетарианци, коментирайки темата ..отбелязаха, че ние месоядните миришем по различен начин( за тях отблъскващо). Понеже единия беше сингъл, каза категорично, че не може да бъде с жена месоядна.

Та човек се събира със себеподобен.

Общи условия

Активация на акаунт