Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 5)

• 51 368
  • 827
  •   1
Отговори
# 720
Това за равните обувки - хем така, хем не. Няма по-грозна гледка (за мен) от пълна ниска жена на висок ток, особено пък тънък.
Скрит текст:
напомнят ми онези карикатури от "Стършел" от детството ни... само тази намерих с "пристегнати" обувчЕта на пирончета Wink
Аз на моите широки глезени, никога не съм си позволила да сложа много тънък ток. Дори като бях 48кг гледах да е прав и не повече от 8см. Да, пропорционално краката ми са дълги, но съм си нисичка 160см. Обичайно си ходя с оксфордки на мъжка подметка, а за елегантри съм с "лодки" с прав ток 6-8см.

ПП: често питам синовете си "С това как съм? Ама не изглежам ли като лелка?" и големия (обичайно е тактичен) казва "Ами ти си си лелка все пак Wink Би изглеждала комично, ако се облечеш като 20 годишна или като баба.". И като имаме предвид, че леля му е дългокрака и финна, направо си е комплимент за мен да съм като "леля" Grinning

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 17:50 от peneva_a

# 721
  • София
Според мене ако пълничка жена не иска да изглежда като лелка.... трябва да отслабне.
Нищо не състарява повече от излишните килограми. След това е прическата - къса коса с гол врат и особено - червен цвят на косата е типична лелченска прическа.

# 722
Една жена изглежда лелински когато е лелка  А е лелка, когато спре да се грижи за себе си – да подържа адекватен гардероб, да подържа косата, лицето, маникюра си, да подържа интереса си към живота, професионалното си ниво, да запази любопитството си към света, вкуса към живота. Жена, облечена в адекватна дреха, изглежда добре независимо от  възрастта и килограмите. Както и неадекватно облечено слабо момиче може да изглежда безнадеждно изхабено и в страни от живота.

# 723
Точно казано. Имах съученички, които изглеждаха като лелки /18-19 години, езикова гимназия/.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 18:32 от Sweta

# 724
Лиляна Павлова например за мен е пример за винаги адекватно облечена пълна жена ,тя дори има корем ,което по принцип е визуално непростимо,но тя някак си успява да изглежда делово адекватно,спретнато и свежарски .

# 725
При нея свежарското идва най-вече от усещането за енергичност и жизнерадост. Пълна е с енергия тази жена. И говори бързо и задъхано като момиче.

# 726
  • В градината...
Че кой казва да са тънки токовете...
Аз обаче познавам жени от обратния на моя тип - широки нагоре, но с много слаби глезени, дето се казва, едни крака имат за показване от прасеца надолу и показват - с тънък ток и остър нос.

# 727
  • пустинята Гоби
Лиляна Павлова е сравнително млада жена, а винаги е изглеждала като леля, така че не мисля, че е позитивен пример.

И слаби жени изглеждат лелчински, така че   съвети “отслабнете” са странни.

За токовете съм съгласна, има си тънкости и при нисък ръст и при повечко килограми.

# 728
  • София
Лиляна П. е типичен пример за млада жена, която изглежда като лелка точно заради кг в повече.
Аз слаба жена, която изглежда като лелка не познавам.
Може да е занемарена, захабена, неподдържана, но не изглежда лелчински.

# 729
  • София
Познавам доста слаби жени, които изглеждат като лелки. Костюмче като на баба ми, прическа с тупирана коса и най-вече поведение на ощипана госпожица. Да, килограми в повече дават години в +, но не и вид на лелка. Този вид си е излъчване, житейски мироглед и дрехите само са продължение на манталитета.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 19:02 от Klemy

# 730
Аз не знам на колко е Лилето, ама ми изглежда да не е много млада. На мен лично ми прилича на лелка, пък ако ще и да се кикоти като 5 годишна.

# 731
  • София
Според мене ако пълничка жена не иска да изглежда като лелка.... трябва да отслабне.
Нищо не състарява повече от излишните килограми. След това е прическата - къса коса с гол врат и особено - червен цвят на косата е типична лелченска прическа.

Значи от 10 години насам все съм като лелка в главата.
.....................

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 18:58 от змия

# 732
За прическите съм на друго мнение аз лично. Възрастни дами изглеждат много по-младолики с къси прически тип боб, карета разни, отколкото с дълги коси. Според мен след една определена възраст дългата коса състарява още повече, особено ако е някоя твърде изрусена, или гарваново черна. Не се наемам да определям след каква точно възраст, защото всеки човек остарява различно, има много младолики хора.

# 733
За мен всичко е в излъчването – походка, поглед, начин на изразяване, реч, прическа. Лелки има и на 20, и на 40. Ако влезем в контекста на обличането – може би типична лелка ми е ако носи костюмче и обувки с дебел ток, тип мокасини. Не е до килограмите. Ако е по-пълна, може да носи рокли и пак да не прилича на лелка. Подчертава предимствата – бюст, шия, коса, усмивка, тънък глезен или там каквото има за показване.

# 734
След това е прическата - къса коса с гол врат и особено - червен цвят на косата е типична лелченска прическа.
Все едно описа мен, имам къса коса, гол врат и е къносана! Wink

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 20:46 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт