За тези, които четат любовни романи № 38

• 64 221
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз не очаквах да харесам първи сезон на Бриджъртън предвид това колко много се дразнех на каста. Но изненадващо много ми хареса, въпреки каста. А и херцога беше страхотен.
Сега обаче видях актрисата избрана за ролята на Кейт и съм много разочарована, изобщо не ми харесва. А това че променят името на героинята от Кейт Шефилд на Кейт Шарма за да пасне на актрисата изобщо не ми допадна. А имаше времена когато подбираха актьорите според ролите, а не преправяха ролите за да паснат на актьорите.

Иначе от поредицата съм чела до 5-та книга включително, като засега най-любима книга ми е тази за Колин и Пенелопе., а най-слаба бих казала че ми беше тази за Елоиз, въпреки големите очаквания, които имах за нея.

Харесах 1-ви сезон на Бриджертън. Но си права... нагласят ролите, за да паснат на актьорите. И почва да ми става леко досадно. Разбирам че си имат квоти за "цветни" актьори, но напоследък всичко клони към един по-тъмен цвят. И не го разбирам. Те си имат техните си филми, гледала съм такива и няма нито един бял, НО в " белите филми" задължително има участие един тъмнокож/тъмнокожа, обратен или джендър, китаец или полукитаец и т.н. Между 1-вата книга и сериала според мен, има повече разлики, отколкото прилики.

# 256
Здравейте, в озон видях че калпазанов са пуснали и шестата книга за херцогините

# 257
📣 Очаквайте на 2 март: "Лейла" от Колийн Хувър.

Ако харесвате истории за истинска любов, със сюжетни обрати и неочаквани разкрития, мистерия и елементи на трилър, преплетени със свръхестественото, то този роман е тъкмо за вас!

# 258
  • Варна
За В леглото на дявола" - Лорейн Хийт. Главната героиня имаше приятелка, която беше пребивана от мъжа си. Главната отиде при главния с молба да убия съпруга на приятелката си, но не му каза по каква причина. По късно се разбра причината. Главния беше влюбен в друга и искаше да се ожени за нея, но тя не искаше. За да го разубеди си измисли, че не знаела как да се държи в обществото. Тогава главния нае главната да обучава бъдещата му съпруга, а в замяна той ще убие съпруга на приятелката й. Така те се влюбват и там подобни. Съпругът на приятелката го изпратика с някакви затворници и инсценираха, че е мъртъв. Накрая главната забременя и брат й се върна от далече. Главните се ожениха. Тази, за която искаше да се ожени главния беше изнасилена като дете и се боеше. Приятеля на главния имаше нощен клуб.
Това помня, а съм я чела преди повече от три години. Втора книга я бях спечелила от една игра.
За феновете на САРА ДЖ. МААС

Необуздана сила. Необуздана страст.

Неста Арчерън винаги е била много горда, склонна бързо да се ядосва и да не прощава лесно. И откакто бе принудена да влезе в Котела и се превърна във Върховен елф, не спира да търси мястото си в този странен, смъртоносен свят, в който трябва да живее. Още по-страшното е, че не може да превъзмогне ужасите на войната и загубите, които понесе в нея.

Единственият, който успява да подпали темперамента ѝ е Касиан – воинът, чието място в Двора на Рисанд и Фейра го поставя непрекъснато в нейна орбита. Той обаче подпалва не само темперамента ѝ. Огънят между тях е осезаем и се разгаря все по-силно, когато биват принудени да живеят под един и същ покрив.

https://egmontbulgaria.com/18-godini-369/4-dvor-ot-srebarni-plamatsi-p3838
И както ненавиждам Неста не знам как бих я изтърпяла цяла книга.  И не ми побира ума с какво би и помогнало
Скрит текст:
да ходи да губи девствеността си с първия срещнат и да продължава да спи и да се напива с всеки срещнат. Отвратително ми стана като прочетох това.

# 259
Здравейте,
Можете ли да ми помогнете в търсенето на един исторически любовен роман:
Тя е наследница, но за да получи наследството, трябва да се омъжи. Урежда брак с осъден на смърт, омъжва се, но в крайна сметка той се спасява от смъртното наказание и се появява да предяви претенции към съпругата си.
Някакви идеи?
Благодаря предварително!

Също така се опитвам да открия един роман, чийто сюжет напомня приказката за цар дроздобрад. Те са сгодени, но тя харесва друг. Отива в ергенската му квартира, което я компрометира и трябва да се скрие. и се озовава чистачка в дома на главния герой, без да знае, че е негов.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 01:30 от Slavunder

# 260
Аз я почнах. По принцип саморазрушителното поведение е добре описано, просто и на мен не ми се връзва много с Неста,но е добре засега

# 261
Здравейте,
Можете ли да ми помогнете в търсенето на един исторически любовен роман:
Тя е наследница, но за да получи наследството, трябва да се омъжи. Урежда брак с осъден на смърт, омъжва се, но в крайна сметка той се спасява от смъртното наказание и се появява да предяви претенции към съпругата си.
Някакви идеи?
Благодаря предварително!

Шана?

# 262

Също така се опитвам да открия един роман, чийто сюжет напомня приказката за цар дроздобрад. Те са сгодени, но тя харесва друг. Отива в ергенската му квартира, което я компрометира и трябва да се скрие. и се озовава чистачка в дома на главния герой, без да знае, че е негов.
Мисля че е на Хедър Кулман - Софи Simple Smile

# 263
Благодаря! Страхотни сте!

Това са двете книги!

# 264
В крайна сметка реших да чакам книгата за Неста на български. Супер щастлива съм, че излиза толкова скоро.  На мен пък никога не ми е била дразнител. В трета книга дори много я харесах. В новелата наистина държанието й беше ужасно, но там ми беше по-скоро тъжно за нея, че така иска да се саморазруши, отколкото да приеме това което е. Илейн обаче ми е по-дразнещия персонаж. В Неста поне има характер, докато при Илейн тази пасивност и понякога безпомощност, която показва ме дразни.
Неста донякъде ми напомня на Брайс, тя също показваше саморазрушително поведение, но в крайна сметка израстна много и успя да се събере, след сполетялата я трагедия.

# 265
Вече съм наполовина. Понеже не харесвам Неста, и изобщо не харесах книгата с Брайс, не очаквах да ме грабне.  Но! Старата Маас се завърна! Доволна съм Simple Smile

# 266
  • София
За коя поредица говорите? Имената хем ми звучат познато, хем не се сещам коя е Thinking

# 267
milenaka, за поредицата ""Двор от рози и бодли" от Сара Дж. Маас.

HAPPY , аз тръгнах с доста резерви към "Лунатион", но се изненадах колко много ми допадна. Почти 900 стр. за три дни ги прочетох, направо не можех да я оставя. Хареса ми точно това израстване на Брайс, от надрусаната и спяща с непознати купонджийка, се превърна в човек, на когото наистина може да се разчита. Да и  Аталар имаше пръст в израстването й според мен, но в по-голямата си част го направи сама. А тук какъв рев хвърлих
Скрит текст:
когато Лехаба се жертва за да я спаси, което пък доста ми напомни на жертвата на 13-те за Манон
, но пък тя Сара умее да си играе добре с емоциите на читателя.

# 268
  • София
Чудех се откъде са ми познати тези имена Smiley

# 269
Лунатион не ми хареса грам Simple Smile. Надявам се нататък да ме грабне поредицата

Общи условия

Активация на акаунт