Къдрокоси красавици - 6

• 53 714
  • 777
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
И аз съм с микрофибърна кърпа - качулка.

Пристигнаха ми ДПШ на Label.M и този стилизант:
https://www.arlen.bg/product/7946/teksturirasht-krem-za-kadritsi … -curls-100ml.html
Нещо не мога да си нацеля подходящите продукти. Тези не съм ги пробвалва още, ще видим как ще действат.

# 61
  • Варна
Привет! Въпреки солидния брой години, които съм прекарала с къдравата си коса, така и не сме се опознали добре с нея.. Изчетох цялата тема и от всичко прочетено стигнах до извода, че трябва да открия дали има нужда от хидратация или от протеин.
Първо започнах с шампоан за дълбоко възстановяване и хидратация на Brave New Hair  в комбинация с маска за дълбоко възстановяване и хидратация. Ползвах докато свърши шампоана. След като измиех косата с шампоана, слагах маската 5 минути и отмивах. След излизане от банята слагах няколко капки масло от жожоба, арган и макадамия и балсам за къдрава коса на Handmade Naturals
Скрит текст:
Суша само с памучна тениска и оставям да изсъхне сама.
Обаче резултатът беше мека, хвърчаща коса, без дефинирани къдрици и с много фриз.
Реших, че трябва да си взема нещо с повече протеин и направо заложих на тежката артилерия - Aphogee - възстановяващия шампоан, реконструктора и овлажняващия балсам.
Докато миех с шампоана и след като сложих реконструктора, усещах, че къдриците ми са по-добре оформени, но като сложих балсама, косата ми пак стана една такава лигава и мека.

След изсъхване резултатът отново е абсолютно същия - мека, хвърчаща, без дефинирани къдрици и с много фриз, всеки косъм си е сам за себе си.
Скрит текст:
Възможно ли е да съм сложила прекалено много балсам? Имам чувството, че не ми понасят тези хидратиращи балсами, но пък пише, че е задължителна стъпка от протеиновата терапия...
Сега се чудя накъде да поемам от тук нататък и ще съм благодарна за всеки съвет.

# 62
  • Пловдив
kеit, и моята коса беше в същия вид след хидратиращата маска + хидратиращ шампоан. А балсамът Handmade Naturals и аз го ползвах преди, и на мен ми изправи косата. Явно имаме сходни коси, въпреки че твоята изглежда по-гъста и с по-плътен косъм. Но ще следя какви съвети ще получиш, та и аз да се възползвам Simple Smile

# 63
Този балсам на хендмейд беше много ужасен за косата ми. Мазен, тежък и миришеше гадно. Направи ми косата на провиснали клечки. Едва изтърпях да го свърша.

# 64
Момичета, VanessaDE Simple Smile
и аз да попитам нещо :
Сметаната на Милкшейк би ли могла да се използва като хидратиращ финиш да запечатам след протеинова или балансирана маска с превес на протеин? Дали ще свърши работа?

# 65
Здравейте, момичета Simple Smile
Преди време писах тук, но да припомня каква е ситуацията с мен.
Бях си съсипала доста косата с едни кичури, но в последната една година успях да я докарам отново в приличен вид, въпреки че има още какво да се желае.
С тънък косъм съм, но косата ми е гъста. Да кажем, че съм нещо от сорта на 2C.
Към момента смята, че е хидратирана достатъчно, а аз се оказа, че май имам предимно доста хидратиращи продукти и почти нищо с протеин.
Взех травъл комплект на Керастаз Денсифик- шампоан, маска и термо.
Ползвах ги и трите едновремнно, като сложих и Oleo Curls крема, пак на Керастаз. Останах доста доволна от резултата. Косата се накъдри добре, имах обем, не беше твърда и около 3 дни си задържа формата.
Въпросът ми е- тази серия на Керастаз колко пъти поред мога да я ползвам, защото ако правилно съм разбрала е доста протеинова?
През останалото време по-скоро някаква балансирана серия трябва да ползвам- тук приемам препоръки всякакви Simple Smile
И последно- имам доста продукти по curly method-а, които са безулфатни и все пак искам да ги изхабя някак, защото наистина са доста. Мога ли някак да ги съчетват със сулфатните такива?

Благодаря много на всичко Simple Smile

# 66
Keit,тези продукти на Афоджи не са тежка протеинова артилерия(предполагам имаш предвид двуминутния реконструктор),те са балансирани.Всички са "тежки",но по различен начин.Шампоана и реконструктора са повече от достатъчни,даже прекалени.Когато ползваш реконструктора,мий само с протеин или ДПШ.
Тежка протеинова артилерия на Афоджи е двустъпковия реконструктор.

Живанка,не съм ползвала сметаната,ако имаш състав нека да го погледнем

Roshomiliana,Дензифик Ш ползван на всяко миене дава обратния ефект,залепя косата за скалпа.Маската втвърдява косата.Примерно през две миенета можеш да ги ползваш,но ако миеш веднъж седмично,според мен,ефект няма да видиш,всички продукти работят с натрупване.
Можеш да си направиш някаква схема с Дензифик,продуктите за къдрави коси и балансирана серия с протеинов уклон.Продуктите за КГ обикновено са доста хидратиращи и утежняващи,та да не ти се замаже и увисне косата.Примерно редуваш Дензифик,балансирана,КГ...но пак зависи от състоянието на косата и други неща,трябва да си прецениш

# 67
Може ли пример за дрогериен протеинов шампоан?

# 68
VanessaDe, много ти благодаря за отговора. Kerastase Therapiste и Kerastase Genesis такива ли са- балансирани, с улон към протеин или бъркам?
Виждам и, че често споменавате Joico- протеиновата им серия може ли да се счита за балансирана или по-скоро не?
А, да добавя, че има и Pro Longer на Loreal- шампоан и балсам.

# 69
  • Варна
VanessaDE, имах предвид точно двустъпковия реконструктор. Като първа стъпка
https://www.zlatnaribka.com/protein-v-dve-stapki-za-silno-iztosh … ml?search=aphogee
и като втора това:
https://www.zlatnaribka.com/balansirasht-hidratirasht-balsam-aph … oisturizer-473-ml

# 70
...
Живанка,не съм ползвала сметаната,ако имаш състав нека да го погледнем

...

VanessaDE,
Ето това е състава на сметаната на Милкшейк:
AQUA, BUTANE, PROPANE, ISOBUTANE, MYRISTYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, PARFUM, AMODIMETHICONE, IMIDAZOLIDINYL UREA, TRIDECETH-10, CITRIC ACID, TOCOFERYL ACETATE, BUTYLENE GLYCOL, BENZYL ALCOHOL, GLYCERYL OLEATE, PANTHENOL, PROPYLENE GLYCOL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED EXTRACT, PEG-5 COCOMONIUM METHOSULFATE, BHT, HEXYLENE GLYCOL, BHA, SODIUM GLUTAMATE, HYDROLYZED MILK PROTEIN, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HYDROLYZED CASEIN, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUMCHLORIDE, ASCORBYL PALMITATE

Дали ще свърши работа като финиш след маските Терапист и Про Лонгър?  Взех като начало на тези серии, благодаря много за съветите Simple Smile Поръчала съм си и Нектар термика на Керастаз, но докато пристигне се чудя с какъв финиш да завърша и се сетих за тази сметана.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 12:00 от Живанк@

# 71
Аз нали периодично си класирам финишите, пак да кажа кое как се държи с времето:
1. Крема на BioSilk направо ме изумява, все едно съм си сложила перука - косата ми изглежда и се усеща двойна, едва я събирам в обичайния си ластик! Плътна, жизнена, мога да кажа, че леко втвърдява косата, но не неприятно, не оставя усещане за натрупан продукт. Къдриците са оформени, почти никакъв фриз няма;
2. Крема на Balea - това кремче продължава да се конкурира успешно със всички тройно и четворно по-скъпи продукти, като повечето от тях не могат да му стъпят на малкия пръст, всеки път чудесен резултат - мека коса, оформени къдрици и чудесен обем;
3. Крема на Lakme Frizz Control - нещо напоследък взе да се променя първоначалното уау-действие поне на моята коса, оформя добре и трайно, но се губи обем.
Крема на Макадамия го ползвам при рефреш от време на време, имам още малко и от кремчето на Маракеш, но едва ли ще повторя покупка от тези два продукта, нищо кой знае какво. Евентуално Макадамията може да взема при някакво намаление, защото е много - 300 мл, използвам го почти година, има чудесен нежен аромат и общо взето си струва парите.

# 72
Roshomiliana,всички те са балансирани с протеинов уклон,някои повече,някои по-малко.От шампоаните,аз специално само Генезис(плътната опаковка) мога да ползвам 2 и повече поредни пъти,другите започват да утежняват и замазват.Маските Джойко и Терапист  мога често да ги ползвам и на поредни миенета,докато другите две на поредни миенета ми изсушават косата.Но си е до коса и състоянието и,пробвай при теб как ще се държат.

Keit,интересно се получава при теб.Пробвала ли си да направиш терапията с други Ш и Б?
Шампоанът няма никакъв хард протеин,освен това е с ниско Ph,тоест,затваря косъма.Като нанесеш реконструктора,трупаш върху косъма протеин,после с балсама трупаш силикони и хидранти...Искам да кажа,че след шампоана нищо не може да навлезе в косъма и се трупа отгоре.Може би,затова се получава такъв ефект.
Аз я правех като миех с ДПШ,нанасях протеина,измивах и нанасях или двуминутния реконструктор или хидратора на Джойко.
Пробвай други комбинации,иначе реконструктора е супер продукт за много изтощени коси

Живанка,сметаната изглежда доста добре.Можеш спокойно да си я ползваш.Аз отдавна слушам за нея,но все я заобикалям.Сподели как се държи при теб,ще я пробвам и аз.

Spiritlight,кой е този крем на Биосилк? Сподели как го ползваш,моля те

# 73
BioSilk Silk Therapy Coconut Oil Curl Cream - слагам съвсем малко, кремът е много гъст и стои лепкав във дланите, но на косата не го усещам. Разтърквам около 2 грахчета между дланите и размачквам по косата, разресвам с Денман, разрошвам и оставям да изсъхне естествено.

# 74
  • Варна
Здравейте момичета, за пръв път пиша тук, но изчетох доста от тази тема и от по-старите. Моята коса е чуплива тип 2В, като преди беше по-къдрева, но с времето се поизправи. Проблемът е, че корена ми е по-мазен, а краищата сухи и става като метла. Освен това имам проблем и с пърхута, с който се боря от години. Моля да ми препоръчате нещо, което не е много скъпо (доста от нещата ми се струват много скъпи) и да може да се намери по магазините за козметика като ДМ, Лили, Елитис и др. Трябва ми шампоан, балсам и фиксатор. Ще съм благодарна на всякакви съвети. Останете здрави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт