Къдрокоси красавици - 6

• 54 077
  • 777
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, редовно следя темата, но не съм активна участничка. Пиша с молба и предложение с цел да улесним всички ни при избора на продукти за коса, да се направи списък с шампоани и маски, които са съответно протеинови, хидратиращи и балансирани. Трябва да си купя протеинов шампоан и от два дена се ровя в темата и препрочитам мнения с цел да се ориентирам и това е всеки път. Този списък може да го поставим на първа страница и да не се налага постоянно да се пита и обеснява. Предполагам на разбиращите вече им е досадно. Та ако може пак да обобщим, кои са протеиновите шампоани и маски от различните марки, хидратиращите и балансираните. Много благодаря за съдействието, защото вече имам толкова много продукти и все се чудя кой какъв е и как да ги съчетавам. Flowers Hibiscus

# 391
  • София
Момичета, а аз да попитам възможно ли е Genesis серията на Керастаз някак да "затяга" косата ми  или си въобразявам?
За ефект "лигаво-мека" коса Дисциплин ли е най-подходящата серия според вас?

Моят опит с Генезис е, че е балансирана клоняща към протеин серия (макар, че момичетата масово са изказвали мнение, че клони към хидратация). Та аз лично не съм учудена от това, което забелязваш.

Пробвай Oleo Relax, или блондинската.

Има и други хубави хидратации извън Керастаз, като моите фаворити са Алтерна.

# 392
  • Стара Загора
Здравейте , знаете ли каква е разликата между ЖЕЛЕТО , КРЕМА И СМУТИТО НА AS I AM .Използвам CO-WASH-a и съм доволна от него .Поръчах смутито на Shea Moisture --бях с голяма надежда за него , но ми утежнява косата.Сега ще поръчвам на AS I AM и се чудя кое ...от трите крема , желето или смутито.За желето прочетох добрите отзиви от вас , но се чудя другите 2 продукта как действат .
Днес получих на ALFAPARF -DEFINING CREAM И REACTIVATING SPARY ,не съм ги пробвала още , търся продукт без фиксация оформящ къдрицата , придавайки и блясък и хидратация .

# 393
Alis прозрачния Ш е уж балансиран,за мен си е хидратация,балсамът също.Плътната опаковка е балансиран към протеинов, маската също.Ако ползваш последните два продукта е нормално косата ти да се стяга леко.

Iseis на следващи дни мокри косата,нанасяй нещо за къдравелки,най-добре гел/желе и суши с дифузера

berk4o хубава идея,но това е много материал,има стотици продукти и малко трудно ще се осъществи замисъла.Ако имаш идея как да стане,ние сме насреща

mothermo за смутито нищо не мога да кажа,знам че се ползва самостоятелно,но не съм пробвала.Желето и крема могат да вървят заедно,първо нанасяш крема,разнасяш,намачкваш,после желето,и същата процедура.На твоята коса не мога да кажа как ще понесе комбинацията
Желето винаги се нанася като последен продукт,т.к. то запечатва косъма

# 394
Аз имах в предвид на най- често използваните и коментираните марки предлагани в Златна рибка, Арлен... Евентуално списъка да се допълва във времето. А в първо време може ли препоръка за протеинов шампоан. Гледам в Златна рибка са намалени продуктите на Биосилк, техния шампоан с копринени протеини пробвали ли сте ? Благодаря за вниманието!

# 395
Berk4o, аз питах скоро за протеинови серии тук и в темата за професионални продукти. Ето ти няколко: Керастаз Денсифик и Терапист, Joico K-pak и Lalga.

# 396
  • Стара Загора
VanessaDe, би ли следвало крема да е с по лек вариант. Ползващите желето на АS I AM, биха ли споделили дали има фиксация, ако се прекали с него дали утежнява?

# 397
berk4o тъй като не познавам целия асортимент на ЗР,а на Арлен още по-малко,ти предлагам следния вариант.Направи един списък на продуктите,по производител и серии и ние ще допълваме отстрани с каква насоченост са.Ако искаш в някаква екселска таблица или както прецениш.
Според мен е редно да се добавят и продуктите за къдрави коси,все пак е тема за къдравелки,а забелязвам,че все повече марки навлизат.Аз там не мога да съм много полезна,но има мацки,които ползват доста такива продукти.
За мен,истински протеинови шампоани са Дензифик на Керастаз и Файбър форс на Шварцкопф,от тези които познавам
Лалга не е протеин,в най-добрия случай е балансирана(даже и баланса е спорен),но в никакъв случай не е протеинова

mothermo според мен е така,но както казах,с уговорката,че смутито не съм го ползвала.
Желето има фиксация,но тя не се усеща като при пяната да речем.Задържа къдриците,но не ги втвърдява и клечосва.На мен ми е утежнявало ужасно,първите пъти като си правех експерименти с количеството

# 398
Здравейте отново.Искам да пробвам по CG-метода. Къдриците ми са 2B-3A- косата ми е с доста фриз и сухи краища. Дали според вас ще ми се отрази добре? Чета и лоши отзвиви за метода 🤷🏽♀. Доста се обърках от информацията в нета. Не я боядисвам,преси не ползвам,не суша със сешоар.Задължително ли е с co wash или мога с безсулфатен шампоан .Благодаря

# 399
Сега да ти кажа за CG метода моето мнение,не ми се обиждай,просто съм откровена с теб и всички които са замислили да го спазват в бъдеще.
Ако косата ти е 3С и по-къдрава ок,ако живееш в сух район без никаква влага ок,ако живееш на село,без да те интересува как изглеждаш ок,това донякъде мога да го разбера,но в противен случай,защо по дяволите ти е този кърли гърл метод?! Нито ще си оправиш вече не толкова младата коса,нито ще заздравиш корена,нито ще станеш по-къдрава...Сушиш без сешоар,не я боядисваш и пак не си доволна от косата си...единственият ти проблем е сулфатния шампоан ли?!
Според мен се замисли,и се преориентирай в козметиката и поддръжката.Зряла коса не се поддържа само с CG метода,освен ако не си на 60-70 и вече не те вълнува какво се случва с косата ти
Виждала съм снимки на косата на авторката на CG метода,еми,не мерси,не искам да изглеждам като нея.Най-малкото,за да презентираш такъв метод и да поддържаш тезата за здрава,силна и т.н. коса,трябва твоята коса да изглежда перфектно-къдрава.
Такива лаладжийски теории и аз мога да напиша и рибоците да се наловят на въдицата,а аз да печеля милиони.Ех,че не съм се сетила по-рано...Grinning

# 400
Ох, как ме развесели Ванеса, но моето мнение е същото. Поредната модна вълна за баламурници. Може и да работи за коси 4 тип, но в Европа такива рядко се срещат. Сякаш преди CG къдрави хора не е имало. И ми прави впечатление, че и който е къдрав, и който не мачка в несвяст едни кичури, висящи, като връв и смята, че се е накъдрил. Айде не, по-добре права и хубава коса пред начупена метла на главата.

# 401
Ох, как ме развесели Ванеса, но моето мнение е същото. Поредната модна вълна за баламурници. Може и да работи за коси 4 тип, но в Европа такива рядко се срещат. Сякаш преди CG къдрави хора не е имало. И ми прави впечатление, че и който е къдрав, и който не мачка в несвяст едни кичури, висящи, като връв и смята, че се е накъдрил. Айде не, по-добре права и хубава коса пред начупена метла на главата.

Благодаря за отзивите,отказахте ме 😄 Simple Smile Моята си е къдрава,но   просто искам да седят по- оформени 😄 без този фриз.Какво ли не пробвах като продукти 😄.Евтини ,скъпи 😄.И като им гледам резултаите на мацките Wink ....  Живея до морето и от  тази влага допълнително бухвам 🤣.

# 402
Още един глас против CGM, аз също се подведох и само съжалявам.

# 403
Още един глас против CGM, аз също се подведох и само съжалявам.

Благодаря ви за отзива 😇💕

# 404
Не искам и да чуя за този метод. Дано повече момичета се усъзнаят навреме, че направо ми е жал за тях.

Общи условия

Активация на акаунт