Парфюмни размисли и страсти - 256

• 54 083
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
В момента ръката ми ухае на новия La belle. Както каза консултантът "това е новата интензивна версия" на първообраза. Съгласна съм с него, в първия момент беше едно към едно. Характерните круши и звучене. По-интензивен, с по-голяма сладост, аз усещам и малини и лека мента. Със сигурност, ако нямах първия, щях да предпочета този.

# 436
Преди няколко дни пробвах в Дъглас Byredo Velvet haze & Biblioteque.
Вторият за мен е много гушлив и уютен, но първият ме пренесе в хипи вълна, мир и спокойствие. Изключително приятен аромат за мен, а трайността беше и след душ🌸
Днес от размяна получих тази красота Quel Amour! Annick Goutal.
Нямах представа, че имам нужда точно от този аромат, преди да го тествам.
Изключително жизнерадостен, пролетен и красив. Носи усещане за една безгрижност и неглиже по френски, докато е доста изтъчен.
В началото има една по-спиртна нотка, но след секунди изчезва и започва да разкрива красотата си. Днес на морския бриз е омайващ.🌸

# 437
И аз да добавя глас ,че Rose DIsparta по никакъв начин не ми прилича на Santal Royal, има прилика с Evening Rose Aerin..

# 438
Привет, от както приятелка беше с Бакарат 540 мисля само за този аромат. Завъртя ми главата Grinning
От както ви чета съм се затрупала с парфюми, а цената на този не е никак малка и ми се ще идеята за него да отлежи и да си го подаря за рождения ден след някой друг месец.
Ровейки се в интернет обаче видях, че като dupe e посочен Cloud на Ариата гранде. Вие какво мислите, чудя се дали да го взема и да се кротна до следващия празник, за който ще се наградя с Бакарад.

# 439
  • София
Pinki, моят съвет е по възможност да тестваш Cloud Ariana Grande, преди да го купиш. Ако очакваш копие 1:1, не е такова. Cloud e по-заоблен и момичешки, няма я тази пронизителност и кристална структура като при Бакара. Рядко се случва подобието да носи същото удоволствие като първоначално харесания парфюм, така че човек трябва да има едно наум, купувайки не това, което е харесал, а нещо подобно. Аз харесвам Cloud и го усещам много добре при носене, но не съм го търсила като точен заместител изрично - в моя случай Бакара Руж просто не съществува върху кожата ми, изпръсках 11 мл мини и все едно се пръсках с вода. Върху приятелка го усещам прекрасно например, така че изключвам да имам аносмия към аромата, явно просто кожата ми го изпива изцяло. Когато съм носила Бакара, съм питала и околни хора дали усещат парфюма ми, отговорът беше "не". С оглед на това, няма да е лошо поне един-два пъти да тестваш Бакара на собствената си кожа и да не се осланяш на това как се е излъчвал от приятелката ти, защото предвид цената на парфюма, би било много разочароващо да инвестираш такава сума и накрая да не си доволна от начина, по който се развива при теб. Този парфюм е абсолютен фантом и хамелеон, както е писано многократно в темата, преди задълбочен тест не е добра идея да се изсипва една торба с пари за него. Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 17:30 от Klodilia

# 440
Аз също ще потвърдя, че Бакара Руж трябва да се пробва на кожа.
Cloud се приближава в началните нотки, само ми е по-сладък. Обаче драйдаун-ът доста се различава - не надушвам никакви смоли. Все пак е приятно парфюмче.
Tinhare го оприличават като близък до Бакарата, но не съм го пробвала.

# 441
  • виртуално
Pinki, като заместител за известно време пробвай и Burberry Her Burberry

# 442
Лудостта да купиш парфюм на сляпо на такава цена не ми е чужда, но не съветвам да го правите. Има достъпни за покупка мостри, за да разносите парфюма и да си прецените. Може и да няма нищо общо с това, което излъчва приятелката Ви.

# 443
Да купиш Бакара насляпо е чиста лудост
Но ако пасне е страхотен, уникален парфюм. Екстракта също.

# 444
  • София
Може ли някой да каже има ли актуални кодове за отстъпка в Parfimo?
Порових назад в темата, но не открих.
Благодаря предварително.

# 445
Пробвах Cloud на кожа когато се появи преди...2? години. Никога не споделих колко се потресох и обидих от това творение. Ръкавът ми ме отрови докато не го изпрах.
Qasamat Bareeq e достатъчно близо до Бакара, и добър аромат сам по себе си, за да достави удоволствие. Според мен е по-удачен вариант, защото е парфюм.
Облакът е гръмнал контакт, полят с прегоряла захар. Инфантилно безумство от лунапарка.

# 446
Аз достатъчно се нарипах с парфюми на сляпо и от опит съветвам-парфюм на сляпо НИКОГА , още повече ако е скъп.Повечето хора чувстват несигурност от ситуацията в света и не смеят да дават пари за щяло и не щяло / изключвам нас лудите 😊/, а и се напълни навсякъде с ментета и много трудно вече се продава парфюм....та съветвам първо проба и тогава покупка/ май ми увря главата за 2,3 години и 20/30 греди 😁😁😁/
В момента съм с Baccarat , такъв разкошен разкош е, та не мисля, че някой би докарал същия аромат като майстора Мосю Кюркджиян ❤/ но го купих след разносване няколко дни/

# 447
Искам парфюм, който ухае на гора - мъх, смола, трева, ситни цветчета. Номад ЕДП ми е стои близо до това ми желание, но искам истинска гора. Такава, която да ми дава свобода и да ми носи умиротворение.
Моля ви, ако има такова животно - предложете ми го.

# 448
лорелай, по описание може да звучи не много горски, но за мен това Клое има нещо, което ми напомня на гора в него.
https://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/L-Eau-de-Chloe-14000.html

Много го харесвах, но вече не го виждам по магазините, само в интернет съм го мяркала.

# 449
  • София
Както сте се разприказвали за Baccarat. Специално изпратих сестра ми да го пробва, отива тя и аз очаквам включване. Имаме сходни вкусове, та чакам отзив и тя :"отвратителен, мирише на бинт напоен с йод". Сетих се, че на други кожи е избивало подобни ужасии. Отдъхнах си, защото и без това не мога да си го позволя. Помирисах само хартийката, обаче не намирам грам прилика с  Cloud на Ариана Гранде. Тя ми напомня на един стар парфюм на Синди Крауфорд.

Общи условия

Активация на акаунт