Парфюмни размисли и страсти - 256

• 53 348
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Днес съм с Black Perfecto и то с изобилно напръскване на врата. Нанесен по този начин не показва изобщо онази мощ, която усетих, пръскайки на ръката си и подушвайки директно мястото, нито машинното масло, нито гума. Много странно парфюмът не е и мощен. Усещам го, но съвсем нормално като скоро нанесен парфюм, без да съм прекалила, а всъщност е с.. 8 апликации! Някои от вас, които ползват парфюмите с две фъс, ще ме вземат за луда, защото този парфюм минава за турбо аромат, но разликата между носене на врата и пръскане на ръката е огромна! Странното е, че не мога да кажа кажа на какво точно ми мирише в сравнение с първия път. Може би на презрели до спаружване, диви, почти черни череши точно както в Wild Cherry на Mancera ( kovatcheva, право в десетката! 😊👍🌺), но някак по-добре, защото той в началото ме дразнеше, а тук няма сладост и ми харесва повече.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 22:29 от Анонимен

# 511
Много благодаря на всички за мненията. Разходихме се до мола,освен това сестра ми се беше подготвила с няколко мостри.Така или иначе всяка година получава нейният парфюм от баща ми за 8ми март,затова исках нещо друго.В крайна сметка се хареса най-очаквано Caleche Hermes,явно си харесва такива парфюми.

Kelly Caleche е единственият парфюм на Хермес, който ми харесва. : ) Уникален е, не за всеки, но когато пасва-пасва страхотно! Честито.

# 512
Caleche не е Kelly Caleche Simple Smile

# 513
Някой две думи за Knot Absolute Bottega Veneta..?
Нищо добро от мен. Много ретро по натрапчив начин са ми и двата KNot, виж Florale не съм пробвала, може би е по-нежен.
И от мен. Супер ретро и неприятен за мен.

# 514

Да, току що щях да се поправя. Проверих му актуалната цена и гледам, че има и Caleche. Grinning

# 515

Прекрасни шишета, очите ми останаха в тях. Според фрагрантика са близки до Алегориите на Герлен. Някой познава ли нещо от линията?

# 516
Да, немски са. Аз имах водата с грейпфрут и pink pepper преди няколко години, но я подарих (пробвала съм повечето от серията в магазин). Не ми харесва. Много са свежи, но и остри, миришат си евтино за мен, не на парфюм, а често на почистващ препарат. Аква алегория са по-парфюмести, завършени и не толкова остри за мен.

# 517
https://www.fragrantica.com/perfume/4711/4711-Acqua-Colonia-Lemo … -Ginger-5827.html
много приятен и прохладен, нося с удоволствие в горещините и пръскам щедро
имам желание да пробвам този:
https://www.fragrantica.com/perfume/4711/4711-Acqua-Colonia-Bloo … e-Basil-8700.html
особено щом във Ф. е дадена прилика с този
https://www.fragrantica.com/perfume/Jeanne-en-Provence/Verveine-Cedrat-31198.html
който много харесвам

имам и "оригинала", който понякога ми идва задушлив с аромата си на препарат за баня
https://www.fragrantica.com/perfume/4711/4711-Original-Eau-de-Cologne-3256.html
не харесвам и двете му прилики: Neroli Portofino Tom Ford и Bright Neroli Ferrari - вторият имам, но пръскам рядко - по-лесен и приятен е от 4711 Original

нямам нито една алегория - не успях да харесам ниската им трайност за цената, на която я предлагат

# 518
Цитат
Някой познава ли нещо от линията?
Аз имах plum & honey, който беше страшно сладък ( дори за мен) ,сливата изчезваше след 15 минути и оставаше само мед,който имаше завидна трайност при мен 12+. Пробвала съм и някой от другите, но всички ми се сториха супер остри цитрусови аромати, асоциацията която ми изникваше в съзнанието е на цитрусов силен препарат за почистване. Не съм особен фен,но за тази цена толкова. Бутилката е много хубава на живо.

Едит: сега видях,че сме писали заедно,та явно на всички ни напомнят на препарат. 😂

# 519
  • София
Пробвала съм повечето от серията във фирмения им магазин в Кьолн. Свежи, сочни и много приятни. За мое учудване и прилично трайни като за одеколон. Най-много ми хареса този https://www.fragrantica.com/perfume/4711/4711-Acqua-Colonia-Meli … Verbena-5831.html
От Алегориите така и не успях никоя да харесам след многократни опити.

# 520
  • София
нямам нито една алегория - не успях да харесам ниската им трайност за цената, на която я предлагат
Приятно изключение от това правило за мен е Aqua Allegoria Granada Salvia Guerlain, препоръчвам го за проба. Simple Smile Разбира се, трайността не е 12 часа, но за летен колон се държи повече от прилично, при мен изкарва поне 4-5 часа, а и самата композиция ми е много на сърце. Това е първата Алегория, от която взех бутилка без колебания, след много години гравитиране около цялата линия без купена бутилка от нито един друг (при няколко харесани). Simple Smile

# 521
Някой две думи за Knot Absolute Bottega Veneta..?
Нищо добро от мен. Много ретро по натрапчив начин са ми и двата KNot, виж Florale не съм пробвала, може би е по-нежен.
Florale пронизващо съчетание на роза с божур в пряк и преносен смисъл:wink:.
От 3-те (класич. Knot, Knot absolut и Floral) класическия е най-спокоен.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 15:14 от e_luchik

# 522
Ботега не могат да изкарат друг свестен парфюм след класическия Ботега Венета. Мъчат, въртят, ами бляк е, поне за мен.

# 523
Скрит текст:
Приятно изключение от това правило за мен е Aqua Allegoria Granada Salvia Guerlain, препоръчвам го за проба. Simple Smile Разбира се, трайността не е 12 часа, но за летен колон се държи повече от прилично, при мен изкарва поне 4-5 часа, а и самата композиция ми е много на сърце. Това е първата Алегория, от която взех бутилка без колебания, след много години гравитиране около цялата линия без купена бутилка от нито един друг (при няколко харесани). Simple Smile
Точно този ми се мярна в някой от сайтовете на добра цена и му се чудех. Klodilia, намираш ли прилика с Dior Addict 2, както е посочено във Фрагрантика?

# 524
Ботега не могат да изкарат друг свестен парфюм след класическия Ботега Венета. Мъчат, въртят, ами бляк е, поне за мен.
Аз ползвам и Illusione – много нежна и чиста смокиня е. Прекрасен е в по-топлите дни, дава лекота и усещане за след баня.
https://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Illusione-for-Her-55300.html

Общи условия

Активация на акаунт