Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 35

• 49 815
  • 801
  •   1
Отговори
# 450
Стела, могат да я изпратят и до офис на Еконт, ако сте подала такъв при подаване на документите, но след като получите инфо от Еконт за пратката вероятно ще може да я пренасочите.
Аз днес получих заповедтта в https://edelivery.egov.bg/.
Успех от мен Simple Smile

# 451
Здравейте!

Моят входящ номер е 57803. Статуса ми е "Издадена заповед за финансиране". Още нямам информация от Еконт. В петък заминавам извън София и ще ме няма на адреса ми 2 седмици. Как се процедира с Еконт - доставките до офис ли са или лично до адрес? Ако им се обадя и обясня, ще имат ли информация моята заповед на кой етап от пращането е? Ако не я получа до петък какво ще стане?
Здравей, разпореждания, като пренасочване на пратка може да прави само подателят т.е ЦАР. Обади се в Еконт, ще ти кажат дали заповедта е предадена на куриер, уведоми ги, че няма нужда куриера да се разкарва и им посочи нова дата за доставка. Може би, ще ти оскъпят доставката, все пак две седмици ще бъде в тях.  Успех!

# 452
Зная, че тук не е правилното място за този въпрос, за което предварително се извинявам. Има ли сред Вас жени, които преди започване на инвитро са си направили Covid ваксинация?

Здравей, аз питах и личния лекар и в инвитро клиниката. И на двете места ми казаха, че не е препоръчително да се правят такива ваксини преди инвитро.

# 453
Момичета, номера ми е 57909, все още нямам пратка в Еконт. Бихте ли споделили ако имате пратка от Еконт, за да знаем как се движат номерата и кога да си очакваме заповедите.

# 454
Много Ви благодаря за отговорите относно ваксинирането! Успехно инвитро и лека бременност пожелавам ма всички!

# 455
Зная, че тук не е правилното място за този въпрос, за което предварително се извинявам. Има ли сред Вас жени, които преди започване на инвитро са си направили Covid ваксинация?

Здравей, аз питах и личния лекар и в инвитро клиниката. И на двете места ми казаха, че не е препоръчително да се правят такива ваксини преди инвитро.

Какви са аргументите против ваксина и кой е репродуктивният лекар? Защото последните месеци четох доста по темата и както писах по-горе, успокоих се. Т.е. всички надеждни източници твърдят, че е безопасно. Механизмът на действие на ваксините няма нищо общо с мъжката или женската полова система. Затова няма основание да се смята, че ваксините ще пречат на забременяването. Отделно усложненията от самия Ковид са доста страшни.
И от предишната клиника, и от сегашната, в която съм, препоръчват ваксинирането преди инвитро...

# 456
Ние с партньора ми изкарахме Ковид миналата година. По принцип съм за ваксинацията. Но този срок от 6 месеца защита ми се вижда малък. Още повече, че пак няма гаранция. По-скоро сега се замисляме за ваксината, защото дай Боже ни се получат нещата, този път да не го караме по-тежко. Нашия лекар иначе е на мнение, че всеки трябва да си го преболедува.

# 457
И в моята репро клиника ми казаха, че няма проблем, ако искам да се ваксинирам, защото бях вече на първа игла, когато научих, че отново мога да кандидатствам за фонда. Сложих и втора игла, вече имам и заповед и чакам да започне процедурата. Минало е време месец и половина от втората игла. Нямам притеснения, защото видях, че така или иначе при ин витро проследяването е много стриктно. Доверявам се на лекарите, доколкото разумът ми го позволява Simple Smile

# 458
В Тутракан ходя. И от двете места разбрах, че все още не са правили тестове как ще реагират бременни и такива на път да бъдат бременни. Даже  и тази година моя набор си прави ваксини и за тях личната ми каза преди инвинтро по-добре не .

# 459
И ние сме решили да не слагаме ваксина. Няма никакви доказателства, че не вреди на бременни и на жени в етап на лечение инвитро. Аз го карах март месец и бях много зле но имам антитела и се смятам за защитена. Щом тялото го икара веднъж, смятам, че пак ще се справи. Ние сме млади и здрави но виж за някой със заболяване му препоръчвам веднага да се ваксинира, защото риска е оправдан.

# 460
Ние сме одобрени от фонда и също си получихме заповедта. Relaxed

Имам въпрос към тези момичета, които вече са минали по този път: другата седмица имаме записан час за консултация, на който с док ще коментираме как да процедираме. Може ли да ми обясните как протича самата консултация, правят ли се някакви прегледи? Или директно вече в месеца, когато стартирате симулацията?

Мерси! И много успех на всички! Flowers Four Leaf Clover People Baby

# 461

Имам въпрос към тези момичета, които вече са минали по този път: другата седмица имаме записан час за консултация, на който с док ще коментираме как да процедираме. Може ли да ми обясните как протича самата консултация, правят ли се някакви прегледи? Или директно вече в месеца, когато стартирате симулацията?

Ние сме в клиниката в Тутракан. Извикаха ме на 12-ти ден от цикала прегледаха ме доктора каза, че ще сме по къд протокол и да звъна на първия ден от следващия цикал и на втория да съм там ( падна се втория ден да е неделя и казаха ме не е проблем и на 3-тия в понеделник)сутринта в 8 за хормони следобед преглед. Дадоха ми и списака с изледванията които тряба да са ви готови преди започването. Успех

# 462

Ние сме в клиниката в Тутракан. Извикаха ме на 12-ти ден от цикала прегледаха ме доктора каза, че ще сме по къд протокол и да звъна на първия ден от следващия цикал и на втория да съм там ( падна се втория ден да е неделя и казаха ме не е проблем и на 3-тия в понеделник)сутринта в 8 за хормони следобед преглед. Дадоха ми и списака с изледванията които тряба да са ви готови преди започването. Успех

Благодаря ти за отговора! Дано всички да се похвалим с хубави новини скоро! Hug

# 463
Здравейте, нашият вх. номер е 57958 и не сме одобрени, Получих заповедта в понеделник. Сега предстои да обжалваме  и утре имам час при юрист по здравно право. Въпросът ми е ако някой от вас е наясно, дали има възможност и след обжалване то пак да не сме одобрени и как се процедира тогава, може ли да се кандидатства отново? Брагодаря предварително!

# 464
Привет , аз съм 57838 и сега получих имейл от Еконт-утре заповедта ми ще е в техния офис и ще я получа! Много са бързи този път, доволна съм! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт