Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 35

• 49 771
  • 801
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте. При мен се появи следния казус: Имам два финансирани опита от ЦАР, като първия завърши без свеж трансфер и без замразен трансфер, тъй като направих тежка хиперстимулация, а всички 10 замразени ембриона бяха негодни след преместването от една клика в друга /това беше по времето, когато ЦАР финансираше само свежите трансфери/. Втория опит имаше свеж трансфер, завършил с кухо яйце и 7 замразени ембриона, вече по времето, когато ЦАР финансира и замразения трансфер. След това последва развод и унищожаване на ембрионите по наше желание. И сега се чудя, при желание от моя страна, ще имам ли проблем с отпускането на средства, когато реша да кандидатствам пак, при положение, че предния ми опит реално не е завършил, а са ползвани средства от тях за замразяване 🤔. Уточнявам, че съм с тубарен фактор, така че за мен няма други варианти.
Здравей, втория ти опит защо да не е завършил? Нали си стигнала до бременност, за съжаление с кухо яйце? Така, че нещата са приключили. След като си тубарен фактор и отговаряш на условията, защо да не кандидатстваш? Надявам се да имаш партньор до себе си.
Жалко за унищожените ембриони....

# 541
  • Варна
Здравейте. При мен се появи следния казус: Имам два финансирани опита от ЦАР, като първия завърши без свеж трансфер и без замразен трансфер, тъй като направих тежка хиперстимулация, а всички 10 замразени ембриона бяха негодни след преместването от една клика в друга /това беше по времето, когато ЦАР финансираше само свежите трансфери/. Втория опит имаше свеж трансфер, завършил с кухо яйце и 7 замразени ембриона, вече по времето, когато ЦАР финансира и замразения трансфер. След това последва развод и унищожаване на ембрионите по наше желание. И сега се чудя, при желание от моя страна, ще имам ли проблем с отпускането на средства, когато реша да кандидатствам пак, при положение, че предния ми опит реално не е завършил, а са ползвани средства от тях за замразяване 🤔. Уточнявам, че съм с тубарен фактор, така че за мен няма други варианти.
Здравей, втория ти опит защо да не е завършил? Нали си стигнала до бременност, за съжаление с кухо яйце? Така, че нещата са приключили. След като си тубарен фактор и отговаряш на условията, защо да не кандидатстваш? Надявам се да имаш партньор до себе си.

Ето този текст от първата страница ме притеснява:
ВАЖНО:

(6) Въз основа на едно подадено заявление заявителката се одобрява за една процедура за трансфер на свежи ембриони и една процедура за трансфер на размразени ембриони.
(7) Заявителката подава заявление за втори и следващ опит за асистирана репродукция само след като е проведена процедура за трансфер на свежи ембриони и процедура за трансфер на размразени
ембриони, които са криоконсервирани със средства от центъра, въз основа на
съответната предходна заповед на директора на центъра.

# 542

Ето този текст от първата страница ме притеснява:
ВАЖНО:

(6) Въз основа на едно подадено заявление заявителката се одобрява за една процедура за трансфер на свежи ембриони и една процедура за трансфер на размразени ембриони.
(7) Заявителката подава заявление за втори и следващ опит за асистирана репродукция само след като е проведена процедура за трансфер на свежи ембриони и процедура за трансфер на размразени
ембриони, които са криоконсервирани със средства от центъра, въз основа на
съответната предходна заповед на директора на центъра.
Според мен нямаш никакъв проблем да кандидатстваш.
Първият опит - няма трансфер, защото са ти съсипали всичките ембриони при преместването. Ти с какво си виновна, че нищо не е останало за трансфер?
Вторият опит - имаш трансфер, но неуспешна бременност.
Пускай си изследванията смело и кандидатствай! Успех!

# 543
Здравейте, трудно ли се свързвате с информация?

# 544
От 3 дни звъня и никой не ми вдига.

# 545
Имате ли предвид, че информация се дава само от 14:00 до 16:00 ч.? http://www.car-bg.org/contacts.htm Да не би да опитвате да се свържете по друго време? Аз колкото пъти съм звъняла в посочения двучасов интервал, или е било заето, или са ми вдигали, т.е. относително лесно свързване.

# 546
Да, и аз винаги в този интервал звъня, като преди ми се е случвало 2 пъти да звъня и веднага ми отговаряха, но сега 3 дни се опитвам и никой не вдига.

# 547
Да, и аз винаги в този интервал звъня, като преди ми се е случвало 2 пъти да звъня и веднага ми отговаряха, но сега 3 дни се опитвам и никой не вдига.

Аз винаги съм се свързвала с тях по електронната поща. Ако е в работно време отговарят най-много до 30 мин.

# 548
  • Пловдив
Може да са в отпуски, момичета. Щом бавят този месец заседанието, а предния избързаха. Ние сме с "Прието заявление" от 09.06.

# 549
Писах им и на мейла, там ми отговориха, но е шаблонно съобщение, тъй като едно момиче във фейсбук сподели същия отговор. Simple Smile

Това са написали:

Данните в интернет страницата са валидни към дата 2 юли 2021 включително. Заявленията, подавани след тази дата не са въведени в уебсайта и са със статус "прието заявление".

Актуализация на статусите на заявленията очакваме да бъде публикувана на нашия сайт в срок до 25.07.2021г.

# 550
Благодаря ви. На нас това ни е втори опит, при първият пак много трудно се свързах. Вчера опитвах от 2 до 4 почти нон стоп и нищо.

Заявленията при втори опит малко се рвзличават, като има две декларации при които подписваш, че нямаш променена информация от предходните. А аз имам-лична карта. Прилагам копие от новата, обаче никъде писмено не го упоменавам. И не знам при тези две декларации ( за липса на промяна) как да попълня.

Случвало ли ви се е ?

# 551
Клиниката, през която кандидатствате, няма ли юрист? Аз бих обсъдила с него. Ние сега кандидатствахме за пръв път и не мога да помогна. Simple Smile

# 552
Клиниката, през която кандидатствате, няма ли юрист? Аз бих обсъдила с него. Ние сега кандидатствахме за пръв път и не мога да помогна. Simple Smile

Благодаря за съвета, не мисля, че  положението е чак за юрист 🤗 Аз самата съм. Дописах го, дано не е проблем.

Пожелавам успех, дано е вашият опит. ❤

# 553
Здравейте момичета. Днес бях на преглед при д-р Персенска в Надежда. Втори опит ми е по фонда на естествен цикъл. Само че днес ми каза, че трябва да си сменя Заповедта не на естествен цикъл, а за стимулация. Трябва да се свържа с момичето, което отговаря за фонда в понеделник. На някой от вас случвало ли се е да смени заповед по фонда, знаете ли каква е процедурата и колко време отнема?

# 554
Здравейте момичета. Днес бях на преглед при д-р Персенска в Надежда. Втори опит ми е по фонда на естествен цикъл. Само че днес ми каза, че трябва да си сменя Заповедта не на естествен цикъл, а за стимулация. Трябва да се свържа с момичето, което отговаря за фонда в понеделник. На някой от вас случвало ли се е да смени заповед по фонда, знаете ли каква е процедурата и колко време отнема?
Здравей, аз подадох заявление за заповед на естествен цикъл, но получих заповед за стимулация. Обадих се на служителките от ЦАР и се оказа човешка грешка, като те изпратиха новата заповед след 2 дни на техни разноски до клиниката. Но, ако не беше човешка грешка, трябваше да чакам ново заседание, за да ми я одобрят евентуално. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт