Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 521
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
CoCo`Milk , благодаря, ще опитам преди душ да я ползвам, както си описала Flowers Hibiscus
За фдт с фактор не мога да кажа - ползвам бб крема на Garnier за мазна кожа, той е със spf 20. Пудра със слънцезащита съм виждала на Bioderma тази https://remedium.bg/bioderma-photoderm-max-mineral-compact-teint … pf50-x10g-17186/p

..::V.I.P::.., попадения, които стават и за темата ще да са ретиноловият серум на Накоми:
https://makeup.bg/product/554729/
Има и вариант с 0.5% ретинол, всички са изчерпани, надявам се да заредят скоро. Ползвам го от скоро, но съм възхитена - лицето ми светна, намали омазняването и черните точки, порите ми изглеждат по-свити. Ако излезе някоя пъпка - изчезва доста бързо и като цяло не е от онези, които се виждат от километър. Очаквам още по-добри и видими резултати с продължителна употреба; като състав също ми се вижда много добър. Много харесах и почистващата маска на Pilaten:
https://makeup.bg/product/359912/
Мостра е, но ми стига за 3-4 пъти. Използвам вместо лентичките за черни точки - мажа само там, където имам, най-добре след душ. Не препоръчвам за цяло лице защото скубе всичко - косми, точки, мъхчета. С консистенцията и мирис на детско лепило за хартия е и е най-ефективната отлепваща се почистваща маска, която съм ползвала.

Скрит текст:
И докато сме на тема makeup.bg исках да споделя някои "трикове" за сайта - има известна полза от регистрация и попълване на рожденната ви дата, тъй като има символично намаление от 5-10 лв по случай рожден ден, имаше и някакво за нова година. Също много често липсва описание на продукта и дори снимка на състава му, няма и ревюта много. За това ако попадна на такъв продукт и не намирам нищо в интернет, преглеждам и чуждестранните версии на makeup, които се намират най-отдолу в сайта като иконки на различни флагове. Намирам си продукта, който ми трябва, например в руската версия и си превеждам описанието и ревютата, за да добия поне някаква представа, преди да поръчам.

# 106
Дерматоложка ми изписа да пия антибиотик Азакс, за първи път пия антибиотик и нищо не знам за този, ако някой го е пил моля да каже има ли ефект от него и има ли странични ефекти?

Сменете дерматолога Hug Акне с антибиотици не се лекува.
  А и да решите да го пиете, няма да го намерите по аптеките, защото ЛЛ изписват Азакс за ковид и всичко е изкупено...
Въобще еритромицин, доксициклин, азитромицин са отречени, ама който е от старата школа изписва АБ на килограм.

# 107
  • Пловдив
Е, що говорите глупости?
Отдавна изписват АБ за акне. При дълбоки и подкожни пъпки как да се процедира?
При нас действа. Изсуши ги. Само външно няма как да стане това.

# 108
Е, що говорите глупости?
Отдавна изписват АБ за акне. При дълбоки и подкожни пъпки как да се процедира?
При нас действа. Изсуши ги. Само външно няма как да стане това.

Глупости за вас.
Роакутан е единствения препарат, който в най-краен случай се изписва за дълбоки подкожни пъпки и тежко акне. Доксициклина ще го пиете 5 години и като го спрете всички пъпки се връщат тройно.
Не на мен тези. Отречени методи са тези вече.
Да не говорим, че въпросните P.Acnes са резистентни вече към почти всичко.
Да направи дамата една антибиограма и после ще си говорим какъв антибиотик да пие, защото няма да има такъв. Joy

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 20:23 от marinadp

# 109
  • Пловдив
И тогава? Какво съветвате вие?
С един семестър надали се научава каквото и да е.

# 110
Глупости за вас.
Роакутан е единствения антибиотик, който в най-краен случай се изписва за дълбоки подкожни пъпки и тежко акне.
Да, ама роакутан е ретиноид, а не антибиотик.

# 111
Акне се лекува и с антибиотик и роакутана НЕ Е антибиотик. Акнето не е само бактериално и така нататък, но аз съм доктор по математика, не съм учила един семестър дерматология.

# 112
Здравейте мили дами,
Моля за съвет за болезнени гнойни пъпки около брадичката и бузите. Дори когато преминат на допир остават твърди, още си е там възпалението. От 2/3 години съм така, какво ли не съм мазала, но ефект няма или е временен. Явно кожата ми е станал доста резистентна на всякакви опити за влияние.
Преди работех в аптека и съм пробвала почти всичко за акне от дермокозметика и .. отново за моя проблем не намерих решение. Всяка сутрин и вечеря я почиствам, не използвам почти грим, не виждам никакво външно влияе ние върху тях. Явно е вътрешен проблем. Пуснах половите хормони и са в норма, единствено леко нисък прогестерон.
Преди това почти нямах пъпки, само около цикъла.. искам си хубавата кожа.
Моля да споделите с какво сте ги излекували наистина. Надявам се да има дами с такъв излекуван проблем. 🙏🏼

# 113
  • София
Обаче е факт,че колкото пъти съм била болна и се е налагало да пия антибиотик винаги ми се е изчиствало лицето и пъпка не ми се е появявала поне известно време.
Пила съм по предписание на дерматолог(преди години)Тетрациклин и Доксициклин.Имаше ефект,но временно.Не ми се е връщало чак  тройно,но бях в изходна позиция.

# 114
При мен мина, надявам се завинаги, от днес за утре, с премахване на ендометриозни кисти и миомни възли. Не съм имала отклонения в ендокринологични изследвания, правени са ми поне 10 пъти такива, всякакви. На 6 месеца ми тестват кръвта поради друга причина, но също много подробно в специализирана хематологична лаборатория, нищо не показваше, че е хормонално, но е факт, че след операцията, не ми е излизало нищо. С малката подробност, че при мен беше розацея конглобата с кисти.

# 115
Дерматоложка ми изписа да пия антибиотик Азакс, за първи път пия антибиотик и нищо не знам за този, ако някой го е пил моля да каже има ли ефект от него и има ли странични ефекти?

Сменете дерматолога Hug Акне с антибиотици не се лекува.
  А и да решите да го пиете, няма да го намерите по аптеките, защото ЛЛ изписват Азакс за ковид и всичко е изкупено...
Въобще еритромицин, доксициклин, азитромицин са отречени, ама който е от старата школа изписва АБ на килограм.
ами аз нямам друг изход от 7 8 години се боря с акнето, последните години ми оризили лицето, сега и белези имам отгоре на това и продължават да ми излизат и по гърба и раменете дълбоки подкожни пъпки. Роакутан даже съм пила преди 2 години имаше ефект за 1 години и отново избиха. Просто нямам друго решение

# 116
А да попитам използвали ли сте тоник лосиона  La Roche Posay Effeclar и доволни ли сте?
Имам няколко петънца от остатъчни пъпки а и като цяло мазна кожа, предразположена към раздразнения и се насочих към тоника.

# 117
  • София
И аз съм в търсене на лосион,много се чудя на тозиMARIO BADESCU DRYING LOTION PLASTIC ЛОСИОН ЗА ЛИЦЕ :https://douglas.bg/mario-badescu-drying-lotion-plastic-54299?gcl … wNrwaApztEALw_wcB

# 118
И аз съм в търсене на лосион,много се чудя на тозиMARIO BADESCU DRYING LOTION PLASTIC ЛОСИОН ЗА ЛИЦЕ :https://douglas.bg/mario-badescu-drying-lotion-plastic-54299?gcl … wNrwaApztEALw_wcB

Този лосион е за локално третиране на пъпки, не замества тоника.
Беше ми препоръчан като много добър продукт , но открих друго и не снигнах до него.

# 119
  • Пловдив
При нас нещо не е ок...зачервява се лицето от тоя Епидуо Confused  а от оня ден дори и от хидратиращия.
Май ще звъня на лекарката...

Общи условия

Активация на акаунт