Градинарство - моето хоби 27

• 38 936
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
И аз се прибрах от Флората с две такива шарени копривки и две хости. Отидох специално за хости и хойхери. От хойхерите имаше само хози вид, но две красиви момичета ми казаха, че след някой месец в разсадника им ще бъдат достатъчно големи и ще бъдат за продаване. Нямат он-лайн магазин.
Снощи имаше слана. В 7 сутринта беше 3 градуса. Пострадали са тиквичките. Извадих по 2 семена от всяко пликче , сложих ги в чашка с вода и утре ще ги посея. Все пак, наплупих на тиквичките  по една кофа, ако пак стане студено нощес. Утре ще опънем и мрежата срещу градушка. Аман от студ! Вече три вечери палим печка, а сутрин заварваме по-студено, отколкото през зимата.
Да и на мен казаха същото и на въпроса ми какъв цвят цъфти тази  малко се притесни едната дама.На брошурата има но на центъра им в София  Със сигурност ще ги посетя.
Тази сутрин е още по- студено, само слана ми липсва.

# 661
Здравейте,
Ами няма къде другаде да се покажем Simple Smile и тук ще бъде. Този Ружец просто е прекрасен и сърце не ми дава да го запазя за себе си:

А тези карамфилчета са токова ароматни, макар и само пролетни.

Японската върба е в разцвета си, а Фотинията май се кани да преминава. Майският сняг със сигурност отшумява.

Но идва следващия ред, с пълни сили!
Физокарпусът се разлисти огнен и вече е напъпил, вейгелите и хортензиите също.

Ефибуш, ето моята Текома на подобна стойка. Нямам търпение да цъфне, представям си я като оранжев чадър Simple Smile както съм увила ластарите есента...

За Клематиса сглобих бамбукова стълбичка. Някой тук беше писал, че се “изпържвала”:) на метални подпори. Не съм гледала до сега клематис. Смятам да го оставя в саксия, просто нямам място Disappointed

# 662
Прелест. Аз така и не мога да си заделя пари за жива ограда. А така искам...

# 663

Благодаря.
Пробвай малко по малко. И ние по таЗи причина почнахме с лигуструм. Не е толкова скъпо.
После минахме на фотиния. Тази година завършваме с лавровишня:)

# 664
Много е харесвам тази фотиния. Тя на какво разстояние се сее, кога и колко струва?

Благодаря.
Пробвай малко по малко. И ние по таЗи причина почнахме с лигуструм. Не е толкова скъпо.
После минахме на фотиния. Тази година завършваме с лавровишня:)

# 665
Фотиния и Лавровишня слагам през 50-60 см.
И двете струват около 15-16 лв 60-70 см храстче.

# 666
Безкрайност, повечето храсти се вкореняват много лесно с резници или отводи, и правят издънки. Разпитай съседи и приятели, дали нямат храсти в двора си. Тях можеш да ги садиш и по-нагъсто, за да се затвори по-бързо плета.

Мариета, един съвет за клематиса. Корените не обичат да са на горещо или слънчево. Измисли нещо рошаво около него да му пази сянка на саксията, и в самата саксия покрий с пръстта с мулч или някакво ниско тревисто растение, така и влагата няма да бяга.

# 667
Мерси Флокс!
Безкрайност, сега оформих  30тина метра жив плет лигуструм и за теб си мислех! Точно този от първата снимка.
Така ги правят и в градинските центрове. Гледах мои познати, нарязват на 10-12 см резници и вкореняват в торф.
Просто си резни от съседи или градския парк.
Трябва да са леко вдървени.
Аз имам вече от върбичката. От дървовидната ружа... все ми е жал да хвърлям ...

# 668
Момичета, какво е това растение, според вас? Прилича на малко храстче
Скрит текст:

# 669
Последните снимки на люляците след което ги изядоха златките Anguished Така и не можаха да цъфнат с цялата си хубост. За първа година виждам златки да ядат люляци. Ядат ми рози, но никога до сега люляци Sob
Ленин

Красавицата на Москва

Или е Катерина Хавермейер или Вавилов

И този с паднал етикет

люляк Aucubaefolia, нищо особено на цветове, но го държа заради листата. Лятото създава ефектно цветно петно.

И бялата щамба

# 670
  • Майнатаун
Според вас дали ще може да се отгледа роза от Дейвид Остин, но в голяма саксия, а земята?
Много съжалявам когато си подреждах растенията не си оставх място и за една роза, а сега мечтая да имам поне на верандата.

# 671
Може, аз гледам големи рози в контейнери. Искат малко повече грижа, поливане, подхранване.  Много хубава, тежка градинска пръст смесена с компост,  в никакъв случай рехавите купешки смески. Саксията да е наистина много голяма, минимум 50см висока, и да не я напича цял ден слънце. Тоест растението на слънце, но саксията да е засенчена. На 3-4 години трябва да се сменя пръстта, или всяка година по малко да заменяш.

Нямам рози на Остин. Много са красиви, но са с нежни листенца, дъжд и слънце съсипват цветовете бързо. Препоръчвам ти да си потърсиш някоя с по-издръжливи цветове. Или на терасата ти розата да е защитена от дъжда.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 11:08 от Phloxx

# 672
Моите са на терасата, в градинска почва от магазина. Е смесена е с утайка от кафе и натрошени черупки от яйца. Розите ми вече цъфтят.
Терасата ми е доста ветровита, а изкараха там цяла зима.

# 673
  • Карлово
Последните снимки на люляците след което ги изядоха златките Anguished Така и не можаха да цъфнат с цялата си хубост. За първа година виждам златки да ядат люляци. Ядат ми рози, но никога до сега люляци Sob

Добре де тези злосторни златки кучето не ги ли гони?

Иначе люляците са страхотни.Heart Exl

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 13:47 от ДамаТрефа

# 674
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"златки" бръмбари предполагам, не "златки" животинки. Simple Smile

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт