Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 522
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Бенчита, чакаме да кажеш какво е станало, да се надяваме е някоя раничка на шийката ❤
Стискам палци!

# 631
  • Варна
Силни палци,всичко ще е наред. Чакаме да пишеш 🍀

# 632
Бенчита стискам палци, бъди силна и всичко ще е наред! Hug

Момичета при мен има доста сериозен проблем и нещо съм изключително притеснена. Вчера на ФМ лекарят пусна доплер и видя, че кръвотока към бебчето не е много окей (намален кръвоток през маточните артерии). Каза нещо от сорта, че артериите са леко стеснени и състоянието трябва да се следи на всеки 2 седмици. При такива случай бебето се изваждало по рано и задължително секцио (най-вероятно спешно), защото идвало един момент, в които хранителните в-ва не достигат до детето и то спира да наддава кг... Сега съм 28+3 дни и бебка е 1370гр. върви със седмица напред и термина ми все пак се измести от 10.07 на 03.07.  Изписаха ми Флебодия за подобряване на кръвотока. Кръвното трябвало стриктно да се следи, защото най-вероятно ще се развие и прееклампсия. Сега отивам при следящият ме (на когото имам все по-малко доверие) да видим какво ще каже той, и съм запазила час за лекарят, при когото искам да раждам, че явно ще трябва доста по-рано да говоря с него и да решим какво ще правим. Бебка и тя както се беше обърнала предната седмица с главичката надолу, вчера вече беше седалищно.
Извинявам се за дългият пост, но има ли и други със сходна ситуация? ..

# 633
Бенчита, стискам палци всичко да е наред! Пиши, когато има развитие, аз съм сигурна, че всички ще бъде наред! Hug

Усмивке, стискам много палци и за теб! Мини ако трябва и на второ мнение при специалист по ФМ, че всичко се случва... понякога представят нещата по-страшни, отколкото са. Hug

# 634
Усмивка, в подобна на твоята ситуация съм. Аз не съм в БГ,и тук подхода им е малко по-различен от това,което чета че правят в БГ. Та при мен в 12та седмица видяха лява мат.артерия стеснена,дясна ОК. Да, повишен риск от развитие на прееклампсия. Риск! А не-даденост ,че ще я развиеме. Започват асприн 150мг дневно в такъв случай,за който казват ,че подобрявал кръвотока в малките кръвоносни съдове/ оросяването.Аз вече си бях на него от инвитрото.Консултанта(главния лекар) каза,че сега е важно да следиме кръвотока в пъпната връв. Той при мен е много добър,но продължаваме следенето на 2 седмици като се обръща внимание на растежа на бебето, количеството на водите и кръвотока в пъпните съдове.Аз съм си хипертоничка ,на хапчета,преди бремеността,което си ми вдига още риска от прееклампсия,а и имах такава със сина ми преди 25 години.
За сега при теб изглежда,че няма страшно щом бебето расте добре. Следене и правилно лечение е подхода.
Успех!

# 635
Усмивка, при Стоилов ли ходи? На мен ми каза абсолютно същото. После се потвърди и в болницата. Следи кръвното. Това е ранният етап на прееклампсията. Не искам да те плаша, но тук в болницата ми казват, че губя много белтък с урината и в комплект с високото кръвно спешното секцио е най-добрият вариант и за бебето и за майката. Мен ме пращат във Варна... И нашето бебе живот и здраве ще се появи доста по-рано от предвиденото. Стискам палци с вас всичко да е наред и да не се стига до такива ситуации.

# 636
Самър, бих желала да те поправя. При усмивка това НЕ Е ранният етап на прееклапсия. Няма такова нещо в медицината 'ранен етап' на прееклапсия. При Усмивка ,както и при мен е завишен риск от развиване на прееклапсия.Нямаме прееклапсия още,може и да не развиеме.
Стриктно проследяване е подхода,за да се хванат ранните симптоми. Прееклампсията може да бъде изявена и с трите симптома(загуба на белтък през урината,отоци и високо кръвно),и само с един. Преди 25 години лежах 3 месеца с прееклапсия само с високо кръвно: нито отоци имах,нито белтък губех до края. Но кръвното беше най-ниски 140/100. Следяха тонове 3 пъти на ден,ултразвук беше седмичен,през ден кръв и урина. Пак казвам : преди 25 години.

# 637
4ehal4e, извинявам се ако не съм се изразила правилно. Нямам претенции, че съм напълно наясно с терминологията. Казвам каквото съм разбрала (може и да не е точно). Грешката е моя.

# 638
  • Пловдив
Привет, момичета!
Имам опаковка, без няколко хапчета, ако някоя от вас приема това желязо с удоволстви ще я изпратя /за Пловдив може лична предаване/.

# 639
Ох момичета връщам се от следящият ме лекар, но изобщо не съм доволна от него .. не обръща никакво внимание, отговаря ми с половин уста и, като че ли изобщо не му се занимава.

Утре имам час при лекар, при които уж искам да раждам. SummerStorm сигурно го знаеш,понеже сме от един град - става въпрос за д-р Балабанов. Ще видя утре той какво ще каже, и ако нещата не се развиват добре ще ходя към Варна. Иначе на ФМ бях при Стоилов.

4ehal4e лошото е, че и аз губя белтък с урината. Доста ми е объркано и се надявам утре лекарт да каже какво да предприемем, че моят дори ме вика чак след месец на преглед, а това според мен е недопустимо щом има наченки на някакъв проблем.

# 640
Усмивка, точно с д-р Балабанов обсъждахме положението вчера. Надявам се да не губиш много белтък и да закрепят положението... Но ако се наложи болнично лечение нашата болница не е вариант. Успех!

# 641
Привет, момичета!
Имам опаковка, без няколко хапчета, ако някоя от вас приема това желязо с удоволстви ще я изпратя /за Пловдив може лична предаване/.

Аз пия това желязо. От Пазарджик съм. Може още да го пиете. 😊

# 642
  • Варна
Усмивка,стискаме палци всичко да е наред
Чехалче и Съмър на вас също 🍀

Дето все съм недоволна от долу,днес съм доволна,не само,че ми каза добри новини ами и реши да ме приеме и прегледа 😊

Това ,,нещо,, черното каза,че е някакво капилярче и да не го закачам,нормално било. Погледна ми и шийката на матката (май за пръв път ми казва какво е измерила),каза,че и там всичко е в норма и добре. 3,5см е дълга
Това ме успокои повече,че нали при повече движение имам едни прорязващи болки ниско,ниско долу...

Момичета от кои градове сте?
Ние живеем във Врачанско в момента,но често ходим и до Силистра и Варна (във Варна ще се местим живот и здраве)

# 643
Момичета, много ви стискам палци и дано нещата да са фалшиви тревоги или бързо поправими.
Аз също си имам проблеми и с тази, и с предната бременност, но са козметични. И надявам се в някакъв момент отстраними Simple Smile
С предната например си се мажех всеки ден по 2 пъти с маслапротив стрии, то не беше кокосово, то не беше какаово, от ший и каквото друго се сетите. Нямах нито една стрия и си бях много доволна от себе си. До момента, в който си погледнах кръста - там бях забравила да мажа и се бях нацепила брутално 😂 сега пак имам няколко стрии, явно съм предразположена, но не са толкова страшни на фона на по-ранните.
А и друго - седя си днес в блажено невежество, работя си спокойно и съвсем случайно си докосвам бедрото - такива кратери и на Луната няма. 😕 Целулит съм си имала и преди, но като стисна кожата, такова чудо като сега не е било. Нито много сладко ям, нито много сол. Ама здраве да е.
Да не споменавам пигментации от всякакъв вид, размер, черни, кафяви, червени точки, плоски, релефни, навсякъде по тялото...
Бебоците да са живи и здрави, за нас мамите, или поне за мен, ще има фитнес и лазери, то се е видяло.

# 644
Здравейте,днес бях на натоварване с глюкоза и току що излязоха резултатите и съм меко казано в шок.  На гладно-6.44  след 60 .мин се е вдига на 106 и след още 60- 42.22 чакам отговор и от аг и май ще трябва да ходя и до ендокринологът ми. Някоя има ли толкова завишени стойности?

Общи условия

Активация на акаунт