Темата за СТИВЪН КИНГ - №15

• 61 102
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Бягащият човек и Дълга разходка са разкошни романи, много ги харесвам. За мен са доста по-философски от Игрите на глада, които набраха голяма популярност сред тийн аудиторията. И тях харесвам, но Кинг си е Кинг.

# 601
  • Berlin
“Дълга разходка” ли беше с бягащите момчета? Ммм, не искам да се сещам, много горчив вкус ми остави тази книга.
Поплаках си аз и на книгата, и на сериала по 22-11-63 и малко и на “Били Самърс”.

# 602
Същата. Мисля първо нея да прочета преди Бягащият човек, даже може довечера да я почна. Видях, че е писана няколко години преди Бягащият човек.

# 603
Бягащият човек я харесах, но не ми е от любимите.

Дългата разходка е брутална! Два пъти съм я чела....чудя се дали да не я потретя.

От серията брутални са град Отчаяние и Отмъстителите.

Не, че при него има нещо, което да не е такова, но тези наистина са една идея отгоре.....

# 604
Наскоро си припомнях и препрочетох една след друга "Дългата разходка" и "Гняв". Съвсем различен и много силен Кинг. Някои пасажи от "Гняв" ми се бяха издълбали в паметта, въздейства ми като пробуждане, откровение.
Като цяло мога да кажа, че произведенията му от тези години са ми много по-въздействащи. Освен горните - и "Кери", "Сейлъмс лот", "Сиянието", малко по-късно "Особени сезони", "Гробище за домашни любимци" и, разбира се, началото на "Тъмната кула".

# 605
“Гняв” е много силна книга, много добър изследовател на човешката психика е Кинг и това е най-впечатляващото в тази книга. Стилово може да бъде неодобрена от читатели с чувствителност към … ще го нарека суровия изказ (нарочно не искам да използвам думата “груб”), но точно както трябва да е е в езиков план, иначе нямаше да бъде сътворената така достоверно атмосферата и бунтарския дух. За съжаление са се намерили немалко читатели, чийто прочит на книгата да е съвсем друг и провокацията да им е подействала негативно, затова се е наложило да блокира преиздаването ѝ, а това е книга, която определено има значима стойност.

# 606
Ужас! Дали наистина им е повлияла книгата, за да извършат нещо подобно наистина....? Може би просто са си били луди?

# 607
Идеи са взели.
Макар, че като му четеш разсъжденията на този, на моменти си мислиш, че е прав, в един момент се удряш по челото и си викаш, леле! Аз в 8 клас я четох, сега не знам как ще я рабера, но не мога да му насмогна с новите (да е жив и здрав и още дълго да пише), че да чета отново старите.

# 608
“Дълга разходка” ли беше с бягащите момчета? Ммм, не искам да се сещам, много горчив вкус ми остави тази книга.
Изплаках си очите на финала на книгата.

# 609
Ранният Стивън Кинг/Ричард Бакман е класа, хора. Тези новите са само бледа сянка. На последните страници сте писали за наистина великолепни книги. Книгите на Кинг без чудовища и свръхестествено са най-докосващите, впечатляващите, потрисащите и замислящите за мен.

# 610
Абсолютно.Затова е Краля,той е феномен и новатор.Всичко,което е написал е с дълбок замисъл и са нещата от живота,с малко горчив вкус,но те стискат за гърлото и те замислят.Всяка негова книга има поука,за който знае как да чете между редовете.

# 611
За мен Тъмната кула си остава перлата в короната. Изключително добре обмислена и многопластова. Много ми се иска да намеря време пак да я прочета...(цялата поредица, де)

Много от книгите му не искам и не мога да прочета сега, след като съм родител - Куджо, Гробище за домашни любимци, То, Гняв....

Не съм чела всичко, разбира се....
Сега се сетих, че ми хареса Томичукалата. Преди 15ина години го четох.

Не ми допаднаха Пътна мрежа и Сърца в Атлантида.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 22:08 от Soul Free

# 612
Една от най - любимите ми негови книги е "Долорес Клейборн".

# 613
Първата, която прочетох като ученичка още беше "Живата факла". Мнооого ме впечатли, дни след нея не можех да подхвана друга. От новите му много ми хареса Били Съмърс. Иначе Мизъри, Дългата разходка, Проклятието,  Гробище за домашни любимци са ми любимите засега.  В момента чета Томичукалата, но имам и доста непрочетени. Нарочно не бързам. Да си имам непрочетени. 😃 Виждам, че лятото ще има нова книга за Холи. На мен тя лично ми е скучна, но има хора, които я харесват. Ще я видим.

# 614
Аз започвам Дългата разходка ....за мой потрес даже не я бях чувала ....

Общи условия

Активация на акаунт