Октомврийчетата в нас растат - мами с термин ОКТОМВРИ 2021 (тема 2)

• 30 139
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Tulipa_, генетичните тестове не са статистика. Взима се кръв на майката, от която вадят и днк на бебето. Така че си изследват генетичен материал. (БХС се изчислява в ексел... 🙄)
В действителност е в пъти по-реален от БХС, но това не го прави належащ.
Наистина твоята лекарка звучи доста...търговски настроена. 🙄
Направи си БХС и ако там се появи нещо обезпокоително, то може би има смисъл са направиш и такъв тест.

С предната бременност на втората фетална морфология уж изскочи нещо и правих Пренатест някъде в около 20гс. Слава богу, беше отрицателен за това, което изследвахме.

# 406
Здравейте и от мен! От известно време ви следя, но досега не се бях включвала, тъй като все още не знам как ще протече бременноста. В понеделник ще разбера окончателно. По календар би следвало да съм с термин 02.10. Преди три седмици обаче, когато бях на преглед, се видя само плодно сакче и ми казаха да отида отново на 08.03. Опитвам се да съм позитивна и да не го мисля много. На 25г съм, за мен това ще е четвърта бременност, като последната такава завърши с мисед. Засега, като симптоматика, всичко е абсолютно еднакво с успешните ми бременности- гадене, отпадналост, кървящи венци...
Аз съм от тези, които ще правят пренатест. Все още не съм решила къде, та трябва да се задействам. Ако всичко е наред, мисля да работя до последно. Това е от мен засега, надявам се да мога да се включвам с хубави новини и полезни съвети и за напред☺

# 407
Здравейте, мами

Записвам се и аз, и силно се надявам и моля гози път да е до финал.
Имам три неуспешни бременности загубени в много ранен период, по неизяснени причини.
С ПКСЯ, нередовен МЦ.
Последен мц-05.01-09.01
Предполагаема овулация-около 23-24ден(с късна овулация съм)
Първи положителен тест-11 февруари(38ден)
Първи кръвен-13 февруари 52,14(40ден)
Втори кръвен-16февруари 296,70(43ден)
Трети кръвен-20февруари-1773,95(47ден)

На 22февруари бях на прегред, 5гсвидя се плоден сак и ембрион за който Аг не успя да каже на 100%че се вижда, за това ме повика отново длед 2 седмици.
На 8март съм на преглед и силно се надявам всичко да е наред.
Иначе съм на утрогестан 3х2(впредвид ПКСЯ И НИския прогестерон), както и на Хориомон през 3дни 4 дози

Вие какво мислите за снимката от видеозона, дали всичко е наред.
Много се притеснявам

# 408
Tulipa_, генетичните тестове не са статистика. Взима се кръв на майката, от която вадят и днк на бебето. Така че си изследват генетичен материал. (БХС се изчислява в ексел... 🙄)
В действителност е в пъти по-реален от БХС, но това не го прави належащ.
Наистина твоята лекарка звучи доста...търговски настроена. 🙄
Направи си БХС и ако там се появи нещо обезпокоително, то може би има смисъл са направиш и такъв тест.

С предната бременност на втората фетална морфология уж изскочи нещо и правих Пренатест някъде в около 20гс. Слава богу, беше отрицателен за това, което изследвахме.
Да това и мисля да направя, първо БХС и ако има нещо съмнително тогава.
Да аз не казвам че пренатеста е същото като БХС ( не съм се изразила правилно, извинете), но не дава диагноза и има така наречените фалшиви положителни или отрицателни резултати и затова след резултата правиш амниоцентеза. Това доколкото разбрах си го пише и в договорите, които се подписват.

# 409
Sunshine202, в сходна ситуация съм и аз. Имам мисед, имам нередовен цикъл, късна овулация. Последен цикъл 08.01, бях на преглед в 5 г. с. и 4 дни, снимката изглеждаше по същия начин, думите бяха същите-да ида пак поне след две пълни седмици. Вчера бях (официално в първи ден от 8 г. с. по изчисления спрямо цикъл, но реално развитие за 7 г. с., за което ме увериха, че е съвсем в реда на нещата предвид късната овулация) и всичко беше наред. Чух и видях пулсче и сега само чакам и се  моля занапред този път всичко да бъде наред и да приключи успешно.
Стискам палци и чакам да се похвалиш в понеделник!

# 410
  • Асеновград
Някоя от вас пие ли дуфастон, или друга форма на прогестерон и за колко дни са изписани? На мен в Селената ми казаха да ги пия 3х1 до следващия преглед когато и да е той, само че като отидох на ЖК гинеколожката която ще ми води ЖК, каза да го направим 3х2 и схема по която да ги пия, като постепенно намаля количеството но общо да ги пия 70 дни!! И ми се виждат много 70 дни, затова питам която от вас пие за колко и е изписано, предполагам няма да навредят за това време но все пак, ясно ми е че на всеки е индивидуално изписан и всеки го пие за различно нещо, аз имах кафяво течение което днес вече спря, но и никой не ми е изследвал прогрстерона за да ми се назначи за толкова много дни..а те хапчетата са прогестерон и реално ако нямам дефицит да не стане по-лошо...

# 411
Някоя от вас пие ли дуфастон, или друга форма на прогестерон и за колко дни са изписани? На мен в Селената ми казаха да ги пия 3х1 до следващия преглед когато и да е той, само че като отидох на ЖК гинеколожката която ще ми води ЖК, каза да го направим 3х2 и схема по която да ги пия, като постепенно намаля количеството но общо да ги пия 70 дни!! И ми се виждат много 70 дни, затова питам която от вас пие за колко и е изписано, предполагам няма да навредят за това време но все пак, ясно ми е че на всеки е индивидуално изписан и всеки го пие за различно нещо, аз имах кафяво течение което днес вече спря, но и никой не ми е изследвал прогрстерона за да ми се назначи за толкова много дни..а те хапчетата са прогестерон и реално ако нямам дефицит да не стане по-лошо...
Аз примемам Утрогестан, като преди това имам изследван и прогестерон и си отидох с изследванията на преглед, никой не ми ги е назначавал.
По принцип прогестерон се следи при стимулирана бременност или рискови такива(при установен нисък прогестерон и липсващя овулация ,нередовен мц например)
Може да си пуснете изследване за прогестерон пред 3-4дни на гладно, ако ви притеснявя нещо и така да отидете да преглед
Това си е индивидуално за всяка една, по принцип до 12г.с мисля че предписват прогестеронови препарати, но не съм сигурна.
Както и да го приемаш по никакъв начин не би ти навредил, но ако се притесняваш попитай Аг което те следи и на което вярваш

# 412
И аз съм в Селена и от последния преглед на 1март, д-ра ми каза нищо да не спирам и до колкото съм чела за пациентките на моя д-р, специално за мен/инвитро сме/ май май до 12г.с. ще си ги пия.

# 413
Мале,момичета както са теъгнали да спират планов прием и операции,дали ще спрат пак ЖК Sad , имат ли право да спрат ФМ?

# 414
  • Асеновград
И аз съм в Селена и от последния преглед на 1март, д-ра ми каза нищо да не спирам и до колкото съм чела за пациентките на моя д-р, специално за мен/инвитро сме/ май май до 12г.с. ще си ги пия.

Адашке, ти при кой д-р си в Селена?

# 415
Мале,момичета както са теъгнали да спират планов прием и операции,дали ще спрат пак ЖК Sad , имат ли право да спрат ФМ?

Дано не! При предната ми бременност точно на ранната видяха проблема. Не си представям да не можем да отидем.

# 416
  • Bарна, морето, сините вълни
Честито и добре дошли на всички майчета! 🥰

Леле, от вълнението и радостта въобще не ми беше хрумнало, че спират ЖК и т.н. Не гледам новини и изобщо не знам какво се случва...

# 417
Дано не ги спрат.... Не са казали

# 418
Sunshine202, и аз съм в същата ситуация. Късна овулация и все нещо неясно. Аз съм чак на 16.03 на преглед и не знам как ще изтърпя до тогава от любопитство. Ето и моята снимка на 5гс по календар, иначе компютъра твърди, че трябва да е 7гс. Иначе се видяха леки пулсации, но ще трябва да имам търпение.

# 419
Ох и аз не се бях замисляла за възможността за спиране на жк, моя приятелка изкара бременността си по време на предното затваряне и си спомням, че нямаше жк, но и бяха казали, ако нещо я притеснява винаги може да отиде на преглед, така че мисля е изключено да не се провежда фм.
Аз да ви кажа пак взех да се притеснявам с тоя коронавирус, пак увеличение на случаите, пак се почна лудницата...И тайничко се надявам, че има доза преувеличение (в степента на разпространение, не в опасността от вируса, нея я видях с очите си) с цел да се подтикнат хората към ваксиниране, че в началото нагласите не бяха никак позитивни.

Общи условия

Активация на акаунт