Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 219
  • 1 914
  •   2
Отговори
# 885
  • Sofia
И аз на сватбата си 2004 г. бях с Jadore. Grinning
Преди това имах само един парфюм,  но беше твърде ежедневен - Omnia crystalline. След това реших , че ми трябва и вечерен , взех Crystal noir.  После влюбена в аромата на гардениите на балкона ми,  започнах да го издирвам в парфюм.... И се завъртя колелото на парфюмната лудост.
 Най-евтиното ми любимо парфюмче e от мъжкия рафт - Ferrari light essence , 125 мл купен за 12 лв. Ухае на лято, море, вятър и мохито. Изключително свеж , унисекс и трае по цял ден.

# 886
Имам ново попълнение в уиш листа
Curacao Bay, Jacques Fath.
Поръчах си 12 проби от официалния сайт, за които Ally беше споделила в другата тема. Това е първата, която пробвам. Парфюмът прилича на Beach walk, Maison Margiela, но морската нота е по-мека, обвита в цветя. Разходката е по малко по-култивиран бряг,  в края на който има кой да ти поднесе дискретно един коктейл.

Аз чакам малко да се стопли още за Tamarindo.

От последното ми завръщане в темата не знам колко парфюмa купих,  нарочно не ги броя. За няма и три месеца преизпълних годишния план. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 14:12 от Фенси

# 887
Фенси, и аз сложих Кюрасао в списъка за покупки Flowers Hibiscus
П.п. Даже не знам дали ще издържа докато пробвам и другите, че днес изпръсках почти цялата мостра. С прилична трайност е, но искам да го усещам като облак около мен.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 14:28 от Аlly

# 888
Сетих се за още един евтин парфюм- Sound of Donna Trussardi. Страхотен парфюм, който може спокойно да струва 3 пъти повече и пак ще е справедливо. Има нещо от Girl of Now, L'Interdit и Olympea в него, без да е копие на нито един от тях. Пухкав сметанов крем, мандарини, малко бадеми и съвсем леко пудрен в драйдауна.

# 889
Често ми омръзват парфюми, дори и след 2 седмици, давам им шанс след 1-2-3 години, ако не проработи си намира нов щастлив собственик.
Уау, ти явно си търпелив човек! 🙂
Аз толкова време не търпя да ми се назландисва човек, пък за парфюм да не говорим. 😀

Фенси, вече слюноотделям при вида на снимката и описанието. 💛🧡

Аз днес съм тук, с Phylosikos :

Скрит текст:

Пътува ми се, не издържам вече. 🥺

# 890
Deetron, magicjo,благодаря!
Точно нещо като ментолова ванилия ми се носи, но да става и за лятото. Ванилия, в смисъл нещо от типа на тази, която е в  началото на Nishane Ani, но без джинджър, а с мента.Цитруси, Тонка и малко шоколад са добре дошли

# 891

Пътува ми се, не издържам вече. 🥺

Явно с всички ни е така. Аз никога не съм имала толкова плажно-морски парфюми...Дано това лято е по-нормално.

Ally,  аз за трайността нищо не мога да кажа, защото имах глупостта да мацна на китката си от една мостра в пликче от parfumdreams /които са много скръндзави на мостри, според мен/ La vie est belle intensément, да не става зян...И той изби всичко Head Band  Ти пробва ли някоя друга мостра?

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 15:30 от Фенси

# 892
Относно пътуването, май всички сме така. Надявам се това лято да се поуталожат нещата с гадния вирОс и да живнем малко.
Относно евтините ароамти - Слънчогледите на Е.Арден са ми номер 1. Не оставам без него, а през лятото е просто мечта, така ми лепва! Наскоро го поднових, 100мл. за 10 евро. Повече от щастлива съм!
Другият ми любимец, Ноа на Кашарел, също не е от скъпарските парфюми, но е толкова очарователен, не мога без него!

# 893
  • Варна/Лондон
Да се допитам до вас, от серията Burberry her кой най много ви допада? Знам, че е относително, чета и противоречиви ревюта, но още едно две мнения няма да са излишни. На бранда съм пробвала две-три Burberry brit и не бях кой знае колко впечатлена, особено откъм трайност.

# 894
Deetron, magicjo,благодаря!
Точно нещо като ментолова ванилия ми се носи, но да става и за лятото. Ванилия, в смисъл нещо от типа на тази, която е в  началото на Nishane Ani, но без джинджър, а с мента.Цитруси, Тонка и малко шоколад са добре дошли
като прочетох какво ви се ще, първо за това се сетих: https://www.fragrantica.com/perfume/Demeter-Fragrance/Kahala-Blu … waiian-45732.html

# 895
Оригиналния Burberry Her ми допада най-много, даже се възползвах от офертата на Нотино и си го взех тази седмица. Другите от серията ми идват някак недомислени, особено лондонския е някакъв никакъв.

SOTD:
Скрит текст:
Сутринта след душ сложих йогурта на Body shop Moringa и се оказа приятна комбинация с този парфюм. Слънчице в бутилка, много ме радва Nature Sunny Flowers Cherry Blossom Heart Eyes

# 896
  • Чукарландия
Сетих се за още един евтин парфюм- Sound of Donna Trussardi. Страхотен парфюм, който може спокойно да струва 3 пъти повече и пак ще е справедливо. Има нещо от Girl of Now, L'Interdit и Olympea в него, без да е копие на нито един от тях. Пухкав сметанов крем, мандарини, малко бадеми и съвсем леко пудрен в драйдауна.

+1.❤️
И още един мой страхотен парфюм за без пари, който може да се мери с подобни нему, струващи в пъти повече - Promise Me Intense Mauboussin. В него откривам от розата на Calligraphy Rose Aramis и усещането за плътна, ориенталска роза, но не мазна, изсъхва много меко, уудът е заоблен, а трайността и интензитетът му са невероятни! ❤️
Благодаря, Deetron! 🤗

# 897
  • София
Да се допитам до вас, от серията Burberry her кой най много ви допада?
Имам Burberry her Intense - траен и с проекция

# 898
  • виртуално
Да се допитам до вас, от серията Burberry her кой най много ви допада?  
Имам Blossom, Her и Intense.
Първият е много приятен черешов цвят, чудесен за лятото, но не е нещо отличаващо се.
Her е разкошен , обикновенно с дъщерята ползваме един , но тук купихме две бутилки. Ягоди със сметана, прилично траен около 4-5ч
Intense обаче за мен е най-добър и наситен. Като надграждане на Her. Упорито търся втора бутилка на добра цена.
London го пробвах само, нещо като нищо ...

# 899
  • Germany

И още един мой страхотен парфюм за без пари, който може да се мери с подобни нему, струващи в пъти повече - Promise Me Intense Mauboussin. В него откривам от розата на Calligraphy Rose Aramis и усещането за плътна, ориенталска роза, но не мазна, изсъхва много меко, уудът е заоблен, а трайността и интензитетът му са невероятни! ❤️
Благодаря, Deetron! 🤗

И аз така смятам за Promise Me Intense Mauboussin, Бел. Много хубава роза, розов ликьор, сладки плодове, хубав мускус, и много чувствена ориенталска база, за без пари. Друг аромат на Mauboussin, който си купих по препоръка на Deetron, и е без пари за качеството, което предлага - 15 евро, е Cristal Oud Mauboussin   Отново разкошна локумена тъмна роза, ориенталски, дървесен уд, топли смоли, и шафранена пикантност, разкошно ориенталско роза-уд комбо. Страхотно качество, европейско изпълнение в ориенталски стил, и наистина е без пари. Неслучайно изчезва веднага от сайтовете, като го заредят. Аз го дебнах много дълго, докато си го купя, защото докато прочета мейла за наличност, и вече е изчерпан. Но извадих късмет последния път и си го купих. Чела съм, че много хора го сравняват с Уд Испахан на Диор, който аз въобще не харесвам. Радвам се, че аз изобщо не намирам прилика между тях.

Общи условия

Активация на акаунт