Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 871
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 605
  • София
Кой е този Alien, че не мога да го разпозная?

# 1 606
  • Габрово

Скрит текст:
взех тези красоти днес от Спиди и съм потънала в тотално блаженство Relaxed
може и да ви се стори смешно, тъй като и трите не са нещо ново и невиждано, но благодарение на тази тема открих аромати, към които никога не бих посегнала.
Доста дълго време търсех само един единствен парфюм, който да отговори на всичките ми нужди...да става за всеки ден, но и да е секси и обаятелен, да става за всяко време на годината Smiley каква огромна заблуда!!!
благодаря ви!! именно заради вас колекцията ми се разразства стремглаво!!!
за Kenzo Poppy Bouquet мога да кажа, че е като сладък захарен памук с цветя, много младежки, момичешки, но не блед розов и лек..а наситен, присъствен, забелязващ се..щастлив аромат!
Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermès пък е газирана горчива кора от грейпфрут..мнооого як! за топлото време ще е върха!
Chloe Eau de Parfum Chloé ми е доста свеж, леко безличен..някак студен страг бизнес аромат...но това е от едно фръс Smiley
вече имам около 20 бутилчета, дъно не съм видяла в последните 2-3 години...хахахах и не знам дали ще видя скоро...Smiley
[/spoiler]
Леле  и трите са ми любими...

Днес ми се носеше нещо сапуненко..Бях с Neroli Portofino.

# 1 607
Кой е този Alien, че не мога да го разпозная?

We Are All Alien:
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-We-Are-All-Alie … dition-51521.html

Мислех, че купувам първообраза, а се оказа, че съм взела хибрид между него и Абсолютната Есенция.
Трайността не е кой знае каква, но не ми пречи. Не мога да нося зверове вече.

Поръчах разни проби, и Black Prestigium Mancera ме покоси с две фъс. Много горчилка, много чудо, и то на стероиди. wtf! Лорънс Арабски яхнал камила в офиса. Абсурд пълен.

# 1 608
  • София
Дами, моля споделете впечатления за трите Туберози на Истоар де парфам. Много ги мисля напоследък Grinning И особено 2, а всъщност и 3 Joy

# 1 609
Tubereuse 1 е много красив пудрен аромат, много фин, много премерен. Ирисът е като този в Мулен Руж или Lipstic On Maison Margiela, но е по-нежен. Единствената сладост идва от туберозата. Има леко доловим велурен оттенък. Ако нямах Moulin Rouge и Putain de Palaces, бих го взела на секундата, прекрасен е. В него има най-малко тубероза от трите, спoред моя нос.
Tubereuse 2 e богата и сладка тубероза, имам го и много го харесвам. Излъчва страхотно и не ми тежи грам. Мандарините и черешките му придават сочност и не отива в отровно-туберозата посока, както понякога е Marfa примерно (тази характеристика пък си има друг чар)
В Tubereuse 3 се усеща доста безсмъртничето и тютюна, тя е най-не сладка от трите, има леко "билков" оттенък, на моменти дори мъничко нагарчащ от тютюна. Интересен е доста, но трябва да обичаш такива неща .

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 23:36 от tuali

# 1 610
  • sofia
Bubanka, благодаря за описанията на "монасите" Hermes (ако не се лъжа твое беше, нали 🙂)
лично за себе си отчитам, че съм си взела този, който най-мнооого би ме радвал 🙂

# 1 611
  • София
Туали, мерси. Flowers Rose Отстрелях 2- ката. Бях се засилила и за 3- ката, но с това безсмъртниче ме укроти, не съм фен. Първия също ми звучи супер, но и аз имам Мулен руж и Путен де Палас, а и цената за момента не ме устройва.

# 1 612
А от къде успявате да помиришете Moschino на живо?
Видях новия Toy 2 Bubble Gum и го харесах като идея, но държа да го пробвам лично (след като се успокои положението), защото четох отзиви за Pink Bouquet как също е сладък, мирише на дъвка и т.н., но когато позната ми го даде за тест ми се стори прекалено "сериозен" за мен, нищо отличаващо се или сладко.

# 1 613
Подсетихте ме за Ланком и се разрових . Попадна ми в полезрението Lancome Hypnose Senses и се присетих за него...имам смътен спомен отдавна, нещо ми е допаднало или съм го имала или нещо е "имало по между ни", но вече не помня...Дали може няколко думи за него някой да драсне...Във фрагрантика четох- четох, реформулиран е , но ме човърка. Ще съм благодарна да кажете няколко думи.
Ревенът на Ермес е чудесен, ох...нямам търпение за летните парфюми вечеее...Но пусто, сутрин студувам и още посягам към "зимните" парфюми.

# 1 614
  • Чукарландия
Днес времето беше прекрасно! Най-после Пролет! 🌺
Ма'ам аз крачоли по улиците, вея коси от вятъра, който полъхва и разхождам Hayati! 😘
Аз го разхождам, а той ме кара да летя - толкова прелестен, при всяко движение на главата си го усещам цял ден, което ме кара да се усмихвам, като лудите, самичка! 🤣
Веднага още сутринта, моя син отбеляза:
- Мам, ухаеш прекрасно!
Мен ми стига това... ❤️

И като казах моя син, да ви попитам за парфюм, за празник, за завършването му. Дайте предложения! Не е претенциозен, не е парфюмно зависим (един парфюмно луд в семейството е достатъчен 😂), ако му дам за бала да се пръсне с дезодорант, ще каже
 - Ок!, но на мен ми се иска нещо по-така от досегашните му свежаци, леки, ненатрапчиви, тийнейджърски аромати. Някоя яка секси хитачка, тупалка (младежка, разбира се), Deetron, къде си? 😉
Мнението на мъжете в темата наистина ще ми е от полза!
Le Male Le Parfum Jean Paul Gaultier удачен избор ли е за моя златен синковец?
Не, че някой след време ще помни или ще го пита с какъв парфюм е бил на бала (това да не е майка му, лудата🤣), нооо все пак това е ден, празничен, един основен цикъл от живота му приключва, започва нов, между двата искам да има и нова парфюмна идея (може и епопея... 🤣)!
Предлагайте, моля! 🤗

# 1 615
  • The Evergreen State
..Лорънс Арабски яхнал камила в офиса. Абсурд пълен.

Хахах това ме разсмя  Dez Smile Flowers Hibiscus

Честито на всички с нови придобивки.
Подсетихте ме сега за Lancome Hypnose и ми трепна сърцето, имала съм го отдавна когато излезе и не съм го пробвала след реформулировката, доноси ми се много, хубав парфюм.

Lancome Hypnose Senses е прекрасен, имала съм и него и много ми липсва. Не съм го виждала отдавна никъде обаче, не съм сигурна дали не е спрян.

# 1 616
Le Male Le Parfum Jean Paul Gaultier
Предлагайте, моля! 🤗

Страхотен е! С две ръце съм за него. Силен,различен,присъствен и секси.Като за голям празник.

# 1 617
На храна налитат хората, на баклави и сиропи, вечно ненахранени. 😄
А Flowerbomb ухае на на пържолки, на прясно разтопена мазнинка цвърчаща в тигана.
И една Eaudemoiselle с аромат на бира, идилията е пълна.
Остава да сътворят аромат с Мусака.
Таратор и печени чушки вече има.
🍻

# 1 618
На храна налитат хората, на баклави и сиропи, вечно ненахранени. 😄
А Flowerbomb ухае на на пържолки, на прясно разтопена мазнинка цвърчаща в тигана.
И една Eaudemoiselle с аромат на бира, идилията е пълна.
Остава да сътворят аромат с Мусака.
Таратор и печени чушки вече има.
🍻
Dez, смях се с глас. Мусака за радост на редовия бг мъж, уау!
Аз не мога в никакъв случай да се меря с парфюмните експерти тук, по-скоро съм кротък ексцентрик и изследовател на по-неизвестните брандове Misc Microscope.
Доскоро се питах що за "носове" творят мазни, лепкави и гръмотевично-нахални парфюми, на Мосю Пиер Монтал носът му ли е перманентно запушен, арабска инвазия ли има пък аз не съм забелязала... Нейсе, на вкус, цвят и аромат няма единомислие, все пак за протокола имам едно арабско масло и ми харесва.
Установих обаче как в любимата и вездесъща фрагрантика много от негативните ревюта на парфюми, които са ме впечатлили, ги пишат едни намазани парфюмни сноби. Харесала съм си например Blood Concept Black Collection O - кръвната ми група все пак!, Makeup ми пратиха известие за наличност и аз наточена да чекна що съм го сложила в желани... Чета отзиви, обаче един нахален сноб дращил във Фрагрантика разни високопарни слова що не струвал толкова ароматът и бил далеч от TF Tuscan Leather... кога му зърнах гардеробчето, аууууу арабели на килограм и снобария. Само Том Форд ли прави парфюми бе? Ми ядосах се, честно! Rage
И ще си го купя, ей тъй да си задоволя сетивата (пък и гъзарията възраст няма).
После обещавам да напиша позитивно ревю Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 02:35 от Анонимен

# 1 619
Вчера пристигна и моя versace bright crystal absolut. Фъснах се плахо само 2 пъти зад ушите. Ии харесах го. Притеснявах се да не ме отблъсне. Обаче ще го нося с удоволствие.
В този ред на мисли, вие по колко пъти се пръскате? Врат, китки, а по дрехи?

Общи условия

Активация на акаунт