COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 264
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Варна

Както съм против затварянията, така ако продължават да се влошават нещата съм съгласна на ново затваряне, обаче да не е повече от три седмици и да е почти пълно затваряне, вечерни часове и всичко най строго. Другото е тежка дискриминация за някои и свободен живот за други.
Това, което го пишеш, няма как да стане. Хората превъртяха вече от тия мерки. Мисля, че до изборите няма да има нови локдауни. Ще се прехвърли топката на следващото правителство. Но бройката расте. Факт.
Като че ли го искам, та аз съм против мерките, и аз превъртях.
Не искам нови затваряния, но въпреки това ако ги въвеждат пак, предвид нарастващия брой заразени да са за всички.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 03:26 от Danny_J

# 1 186
  • София
Все се надявах тая вълна да се задържи в плато ок. 2-2500 на ден, а всъщност доста бързо - доста бързо - качихме на над 3000 бройки. Щитът, за който бълнуват някои (включително съфорумци, убедени, че щом петима техни познати са го карали през ноември, и още двама са го карали през март от Милано, то сме достигнали митичните 70%), явно е мираж и няма да се чудя тази трета (втора за нас, реално) вълна да е с по-високи стойности от ноемврийската. Което означава, че скоро можем да почнем да гоним чехите с ежедневни бройки от по 8-10 хиляди.

Интересно е, но най-вече притеснително, тези деца заразени от порядъка на 80-130, които обявяват всеки ден в сайта - как стигат до тази бройка, нали не се тестват учениците. Значи ли това, че всички са симптомни или пък, че РЗИ са почнали да си вършат работата и да тестват цяло семейство при един потвърден?

# 1 187
Хайде малко да се поизчака преди да се определят заведенията за виновни относно повишения брой заразени. Защото поне за сега между двете няма общо.

Така е. Повишението започна след връщане на учениците в клас.

# 1 188
  • София
Няма да има ново затваряне. Най-много да приберат учениците, но едва ли. Но не юисля, че броиките ще скочат много драстично другата седмица. Пролетта си дава своето и многото струпване на хора е навън - нещо, което ноември, декември не беше възможно

# 1 189
  • София
Анди, защо се ядосваш за изборните комисии?
Да не мислиш, че са сложили на всички?
Чакам платформата аз.

За изборните комисии съм съгласна, че е добре да са ваксинирани, защото за един ден ще се източи сума народ. Обаче за кандидат-депутати, застъпници и наблюдатели не съм съгласна, защото това число набъбва невъобразимо. Като искаш да си в тази игра, никой не е длъжен да ти осигурява ваксинален комфорт, също и за всякакви застъпници и наблюдатели. С изключение на изборните комисии всички други се ползват от привилегии, които не заслужават по никакъв начин. Да си кандидат, застъпник или наблюдател не е работа на първа линия, защото го правиш доброволно, не си работник от приоритетните групи. (не ти, де, такава е приказката) На всичко отгоре кой знае колко народ се е писал наблюдател само и само да се уреди.

А за хората от приоритетните групи, които чакаха с бъклица и дрян да ги канят всеки ден да се ваксинират, сега и да се сърдят, че не им стигат ваксини полза няма. При това продължава опресняването на списъците в първите две групи.

# 1 190
  • София
Ноември-декември хора никъде не се струпваха. Единствено по къщите, но все пак - особено по Коледа, се видя, че са били ограничен брой тези хора. Друго ме притеснява, ако тези нови варианти (мутации), както се твърди, са до 70% по-заразни от оригиналния ковид, то ще помагат ли отворени прозорци и "струпването" на хора на вън?

# 1 191
  • София
Ноември-декември хора никъде не се струпваха. Единствено по къщите, но все пак - особено по Коледа, се видя, че са били ограничен брой тези хора. Друго ме притеснява, ако тези нови варианти (мутации), както се твърди, са до 70% по-заразни от оригиналния ковид, то ще помагат ли отворени прозорци и "струпването" на хора на вън?
Роналд, ако ти покажа снимки от тази НГ от ресторанта, в който бяхме...
Имаше струпвания.

# 1 192
  • София
Роналд, ако ти покажа снимки от тази НГ от ресторанта, в който бяхме...
Имаше струпвания.
Че те не бяха ли затворени? Или ги отвориха за празниците?
Несравними са струпванията през зимата, в студа, при затворени магазини, барове с тези през лятото, макар и на открито. Единствено ме опасява това, което говорят спецовете, че мутациите са по-заразни и топлото време, отворените прозорци, може да не свършат тази добра работа, която вършеха при оригиналния ковид.

# 1 193
  • София
Към хотелите работеха. И беше навалица.

# 1 194
Правилно ли чух, че в Гоце Делчев от 21 детски легла, всички са заети? В Шумен 2 годишно на кислород? Това по нова. На мен ми звзучи пристеснително.

# 1 195
  • През девет планини в десета...
Направих си регистрация вчера. Дата, час, място. Код обаче не получих, нито на мейл нито с смс. И понеже няма код, не мога да вляза за проверка. Какво да правя?
Същата история и при мен от снощи 19,30.Сега какво?
Според мен имате направена резервация за час. Има една отметка в платформата която най вероятно сте чекнали за връзка с вас чрез e-mail вместо SMS. Затова не сте получили код. E-mail не функционира, нямам нищо получено в пощата. При регистрацията на баща ми също не получи код и не знаех дали успешно запазих час. Затова направих нова регистрация с идеята системата да ми каже че вече има такава ако има или ако  няма да направим нова. Естествено часовете се бяха изместили с дни вече, но все пак е нещо. Успях да го запиша за дата чак след 5 дена от първата. И този път в приложението сложих за връзка SMS. И след малко получи смс със следното съобщение. Успешно ПРОМЕНИХТЕ датата и часа си..... т.е. вече е бил регистриран. Така че ако сте преминали всички стъпки най вероятно сте си запазили час.

# 1 196
  • Сф
Към хотелите работеха. И беше навалица.
Да и курортите януари, спа, басейни, лифтове. Хич не са само учениците. Те сега и се въртят и почти няма засечки по коридори, температура мерят поне при нас, има някаква грижа. Обаче имам чувството , че много се мълчи.
Имам позната от малко градче до В.Търново. Що народ го изкара оттам, обаче крият масово. Там има големи колективи,които никога не са спирали,  градините също с отварянето.Бая се разпострани.
Барса мисля и тя е от района и го изкараха семейно, помня я и скоро се оплака от същото - едва ли не кв е срамна болест. Не е спирало разпостранението. Просто на всички им писна сега, никой не спазва нищо , наложи се да отворят и браншовете, които държаха на жълти стотинки и хората се примириха, че по- добре кв, от глад.
Самите шефове на предприятия започнаха да търсят и правят списъци а ваксиниране, ето това не е нормално.
п.п. Седи на имейл системата, трябва да се смени на смс. Ако не сте въвеждали имейл и нямате нито мейл, нито смс , регистрирайте се пак. Така бих направила. Трябва да получите смс с код- поне аз избрах чрез смс.
Вчера въпреки срива успях да регистрирам и 3 ма ни. За Сф пиша, нямаше часове навсякъде, побързайте!
Да, час може да се отказва по всяко време , явно и да се променя.

# 1 197
  • София
Сериозен ръст има на заразените в София - вчера новите случаи са били 607, днес вече са 734.
Едва ли някой ще се осмели да въведе някакви допълнителни мерки, не и в София. Поне аз не се надявам.

# 1 198
Код има в линка, който е по-надолу в потвърждението, но ми се е изтрило вече, за съжаление.
Трябваше да си направя скрийншот.

П.П. Имам вече код на мейла.
Проверих си, всичко е точно.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 09:03 от DeVa®

# 1 199
Нещата са такива, каквито повечето пишещи тук очакваха.
Единственото положително е че всички пожелали ваксинация лекари, са я получили и има хиляди ваксинирани лекари с по две дози.
Това може би ще позволи да разкрият и над 10 хиляди легла за ковид, но с това пренебрежително отношение към пандемията на повечето сънародници и те бързо ще се напълнят.
Не може 20-30% да се опитват да спазват някакви мерки, а останалите да саботират.
Относно изборите, ще кажа, че и след тях пандемията ще я има. Това, че вероятно няма да може да се състави ново правителство с месеци с нищо няма да ни помогне.

Общи условия

Активация на акаунт