COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 047
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 275
И други дати са запълнени и светват в червено. Тези двете даже не може и да се отворят. Самият календар по подразбиране започва от 13.03, а са удължили срока за избор с още 2 дати. Това ме усъмни да не би да правят реорганизация.

# 1 276
И други дати са запълнени и светват в червено. Тези двете даже не може и да се отворят. Самият календар по подразбиране започва от 13.03, а са удължили срока за избор с още 2 дати. Това ме усъмни да не би да правят реорганизация.
Обясниха, че регистърът дава възможност да запазиш дата/час за от една до три седмици напред. Когато пуснаха регистъра на 04.03-  една седмица напред се падаше 11.03 и първите часове бяха за тогава. Сега 13.03 е "една седмица по-късно" спрямо 06.03 (днес). Т.е. периодът от една седмица напред се измества спрямо деня на запазване на час. Не знам дали успях да го обясня добре.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 13:34 от domino56

# 1 277
domino56,
Скрит текст:
Обясниха, че регистърът дава възможност да запазиш дата/час за от една до три седмици напред. Когато пуснаха регистъра на 04.03-  една седмица напред се падаше 11.03 и първите часове бяха за тогава. Сега 13.03 е "една седмица по-късно" спрямо 06.03 (днес). Т.е. периодът от една седмица напред се измества спрямо денят на запазване на час. Не знам дали успях да го обясня добре.
Да, благодаря.

# 1 278
Аз си проверих часа, наред е всичко за 12.

# 1 279
Интересно ми е какво предлагат К&К, Мутафчийски и так дале за да се спре нарастването на новозаразени, или тяхната функция е само да правят прогнози?
Те най-вероятно предлагат, но друг взима решението (разпорежда). Аз уважавам Мутафчийски за решението му да остане лекар.  Има голяма популярност и ако е искал, щеше да бъде в някоя кандидат депутатска листа на първо място, както други доктори, което ходеха от студио на студио, само и само да станат популярни и да бъдат избрани за депутати. Който не си тежи на мястото, си търси друго поприще. Мутафчийски, каза, че е известен там, където е искал и се скри в работата си.

А Кунчев кристална топка ли има, че го вижда тоя светъл период?! Няма основание за такава прогноза освен розови очила. Мерките се разхлабиха, числото на получени дози ваксини е като тотото, няма познаване. Политическо говорене само.

# 1 280
От Кунчев очакваме да спре да лъже и да заблуждава като за начало и второ да престане с неговите идеи да се управлява епидемия с "оптимизъм". Той е един от най-големите виновници през лятото вирусът "умно" да се разпространи навсякъде, той повтаряше как щял да изчезне, после се жалваше, че тоя вирус не бил като другите, когато не знаеш и не си сигурен ти си длъжен да си предпазлив, особено когато цената от грешката е толкова голяма, а не да се хвърляш сляпо напред, локалните огнища, които възникнаха така и не бяха ограничени като хората (нямало смисъл, пречело на бизнеса), да не говорим за тестването, проследяването и т.н. . Ако се строяха мостове, така както се управлява тази пандемия, досега да са изпопадали масово. Абе едно земетресение я стане, я не стане, просто бъди "оптимист", слагай розовите очила и напред.

# 1 281
Ама Кунчев вярва ли си? Какъв връх след 2-3 седмици? Правейки аналогия със случаите през ноември, ние след 2-3 седмици ще трябва да наложим мерките от ноември, за да можем да стигнем върха след още две седмици, и чак тогава ще започнем да слизаме надолу с бройките. А ако не наложат мерки, ни очаква нестихващ растеж и много по-сложна ситуация, сравнено с ноемврийската.
Явно ще разчитат на самосъзнанието на народните маси, но то такова няма. Жалка картинка сме...

# 1 282
Какво съзнание?
Някои и след преболедуване не признават, че вирусът е страшен.
Дори саркастична, тази статия за "безсмъртните" е жалката истина.

# 1 283
Масовият мор продължи почти 10 седмици през ноември и декември (справка НСИ), не разбирам Кунчев за какви две седмици бълнува, особено с британската мутация...

А само като се сетя що народ се изреди в темата през януари, когато кривите паднаха, да твърди, че вече сме готови със стадния имунитет и пандемията е зад гърба ни...

# 1 284
  • София
Какво съзнание?
Някои и след преболедуване не признават, че вирусът е страшен.
Дори саркастична, тази статия за "безсмъртните" е жалката истина.
Ако преболедуването е критерий, а са го карали леко...

# 1 285
За съжаление и аз колкото и да ми се иска Кунчев да е прав, че ни чакат едни последни 2 тъмни седмици и после светлина, не го виждам така. Не, и ако от утре не влезем в строг локдаун. Няма причина вируса сам да спре да расте след 2 седмици. По скоро след 2 седмици изтича времето за реакция. Защото все още може да се спре вируса без тежки последствия за здравната с-ма. След 2 седмици ако продължава растежа вече ще сме в Ноемврийската ситуация, 7 000 + хоспитализирани, 4 000 + заразени, 100+ починали всеки ден. Тогава ще спре ли вируса. Може би се надява на тези 2 седмици на масово разпространение да изградят стабилен имунен вал, който да пречупи вируса, и след 2 седмици без да правим нищо да дойде светлината и да започне спада на вируса. Като гледам Чехия, с техните ваксинирани, техните заболели и починали, техният имунен вал, с много по строги мерки от нас, какви трудности изпитват да преборят вируса с мерки, а ние без мерки, това което ще се случи след 2 седмици,   ако не затегнем мерките е че ще почнем да записваме най черните си дни в цялата епидемия, които могат да продължат и много дълго, защото ако вируса чудодейно не почне сам да се свива ще достигне такова разпространение което няма да можем да овладеем и ограничим и до Май.

# 1 286
Сега погледнах, че има ваксинирани около 26 хиляди лекари и около 16 хиляди специалисти по здравни грижи.
Дано пак да не се скрият и да оставят студентите по медицина в ковид отделенията, както стана ноември месец.
При толкова хиляди ваксинирани медицински работници, ще е срамота пак да дават репортажи по отделенията из страната, че студент по медицина се грижи за десетки болни в отделението и подобни.

# 1 287
Добре де - в крайна сметка кой управлява пандемията в България?
Кои са учените, които на базата на данни и техните анализи дават препоръки от научна гледна точка какви мерки, действия и в какви срокове трябва да се предприемат?
Кой застава и заявява "целта ни е тази. На базата на тези и тези данни, на тези научни изследвания, предприемаме това и това..."

# 1 288
  • София
Скрит текст:
Добре де - в крайна сметка кой управлява пандемията в България?
Кои са учените, които на базата на данни и техните анализи дават препоръки от научна гледна точка какви мерки, действия и в какви срокове трябва да се предприемат?
Кой застава и заявява "целта ни е тази. На базата на тези и тези данни, на тези научни изследвания, предприемаме това и това..."

На теория щабът дава препоръки и анализи, а Министерството на здравеопазването преценява дали да се съобрази с тези препоръки. Тоест Кунчев и Мутафчийски (а.к.а. Щабът/ НОЩ) са едни съветници и нищо повече, макар че им се приписват някакви свръхчовешки функции.
Министерството на здравеопазването от своя страна решава какво и как да налага или да не налага.
Целта винаги е била една - да не се срине здравната система. Кунчев изхожда от теорията, че пандемията се движи на вълни, които могат да бъдат контролирани, но не и напълно потушени, и, честно казано, ми се вижда прав.

# 1 289
  • София
Интересно ми е какво предлагат К&К, Мутафчийски и так дале за да се спре нарастването на новозаразени, или тяхната функция е само да правят прогнози?
Те най-вероятно предлагат, но друг взима решението (разпорежда). Аз уважавам Мутафчийски за решението му да остане лекар.  Има голяма популярност и ако е искал, щеше да бъде в някоя кандидат депутатска листа на първо място, както други доктори, което ходеха от студио на студио, само и само да станат популярни и да бъдат избрани за депутати. Който не си тежи на мястото, си търси друго поприще. Мутафчийски, каза, че е известен там, където е искал и се скри в работата си.

Колко е заплатата на един депутат?
И колко е заплатата на началника на ВМА?

Общи условия

Активация на акаунт