COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 994
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 910
  • София
Да, сега ще се засили скептицизмът и конспиративните теории. Абсолютно грешен и необмислен ход, а тъкмо си мислех колко е добре, че не сме се поддали на тая истерия...

# 2 911
Май се издъниха с платформата и сега замазват гафа със спиране на ваксината.

# 2 912
И сега като спират ваксинирането с АЗ аз как да разбера дали днес да ходя за ваксина - посочила съм, че нямам предпочитания за такава. Опитвам се да се свържа с болницата, където имам час, но никой не вдига.

# 2 913
Във Великобританя не ваксинират ли и с Файзер?
Само с Астра Зенека??

Доколкото знам (съвсем неофициално) в началото са започнали с Файзер, сега слагат АЗ.

# 2 914
  • Варна
Абсолютен цирк. Борисов да беше разпоредил да се отвори една линия за хората с тая партида, да им се осигури преглед, ако имат оплаквания. Все щеше да  е нещо. Единия ден "няма проблем", на другия спираме. Пълна шизофрения.
По точно циклофрения/биполярно.
Идеята за линия за хората с тази партида където да се проследява е добра, и то най вече за спокойствието на хората, не заради голяма реална опасност

# 2 915
Борисов според мен го е взел това решение по популистки причини, за да не го питат защо други държави спират, а ние не? Ти защо не се грижиш за хората? А достатъчно силни сигнали, че нещо нередно се случва реално няма, това го казват и държавите, които спряха ваксината, че е само предпазна мярка докато разследват. Лошото е, че изоставаме с ваксинацията, а сега още повече.

# 2 916
Толкова за масовата ваксинация в България. Спират АЗ за неопределено време, колко дози за първа "игла" Пф и М са останали на територията...

# 2 917
  • София
Извън глупостите, които се вършат в момента, силно се надявам от ЕМА да отреагират бързичко. Не само ние разчитаме предимно на АстраЗенека...

# 2 918
Скрит текст:
Колкото и да не ни харесва да го признаем, училищата наистина са най-силният фактор за разпространение. Най-много мрежи свързват, най-много време прекарано на закрито при това с ежедневна повтаряемост, най-много хора на единициа площ (тук баровете ги изпреварват, но те май още не работят) и да не забравяме задължителния елемент.
Това, обаче в никакъв случай не трябва да гио прави единствена мярка и последен приоритет.
И това твърдение  е доказано с тестване например  ? Или как? И спрямо кого?
С нищо не е доказано. Даже има обратните изследвания, че училищата не амплифицират разпространението сами по себе си и повече от други места. На страницата на ЕСDC e, слагала съм го многократно в темата.
Да, но тези изследвания се отнасят за училища, в които се спазват мерки, каквито българските не са.
В нашето училище. се спазват мерки.Не виждам защо да не може почти навсякъде да се спазват мерки. Но пак е на парче работата.После пък в гт кошмар, в магазина.Нищо не е сигурно ,защото контрол няма.И продължавам да твърдя,че децата са заложници на неадекватно управление.Та повечето не са припарвали от ноември в у- ще,сега отидоха някои за по има няма 2 седмици и искат да ме уверят,че те са мега разпространителите тук в бг , от които зависи кривата.Стига бе!

Защото са рядкост училища, в които има желание да се контролира спазването. Защото много родители са на мнение, че маските ще им задушат децата. Защото още повече родители изпращат на училище болни или доказано контактни деца.

Не децата, а училищата са мега разпространители. Едно, че всяко затворено пространство, където се събират за дълго време много хора, без разлика на възрастта им, е доказано място, в което вирусът се разпространява. И главно, защото точно в училищата се осъществява контактът между представители на всички обществени групи и обмяната на вируса между тях.

Че проблемът е в управлението на кризата, или по-точно в липсата на такова, е ясно отдавна.

# 2 919
  • София
Дъщеря ми от края на септември не ходи на градина, но поне благодарение на вируса най-после започнаха да ги проверяват по-щателно децата и да има по-голям контрол. Преди това с какви видими симптоми са ги пускали нямам думи... Може би и за това няма чак толкова много случаи в градините.

# 2 920
Да, сега ще се засили скептицизмът и конспиративните теории. Абсолютно грешен и необмислен ход, а тъкмо си мислех колко е добре, че не сме се поддали на тая истерия...

Истерия е понеже какво? Конспирацийки пак?

Много хубаво е направил Борисов.

Лили, много ли щеше да е мъдро, ако беше казал "Я да си гледат работата тези страхливи западняци, ние сме яко балканско племе и нищо няма да ни стане от някаква дефектна ваксина!"?

# 2 921
Извън глупостите, които се вършат в момента, силно се надявам от ЕМА да отреагират бързичко. Не само ние разчитаме предимно на АстраЗенека...
Ами те веднъж са се изказали, че предварителното проучване не показва връзка с партидата, и случаите не са повече от генералната популация, Лили е цитирала. От там нататък продължава проучването, но кога ще се изкажат никой не знае. Голям автогол.

# 2 922
Две са ваксините в UK - АЗ и Пфайзер.

# 2 923
  • Другата България

Истерия е понеже какво? Конспирацийки пак?

Много хубаво е направил Борисов.
Чак не мога да повярвам, че ще го кажа, предвид моето отношение към премиера като отделна единица и правителството като цяло, но напълно съм съгласна с теб.
За момента решението е правилно, дали е популистко или не не коментирам.

# 2 924
АстраЗенека, отвръща на удара.

Общи условия

Активация на акаунт