COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 601
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 340
Скрит текст:
Нека не почваме това мерене на ваксини, сякаш са парче телешко...
Точно защото не са телешко е хубаво да се гледа.
Защо не коментирате последователната политика на най силните в ЕС, като Франция и Германия.
Първо забраняваха АЗ за хора над 60 години, два месеца по-късно , ги забраняват за тези под 60 Simple Smile
Трябва ли да се очаква последователна държавна политика спрямо ваксина, която така или иначе си е в експериментален стадий, макар да е ясно, че ползите надвишават риска? Или все пак политиките трябва да се коригират според натрупващата се информация с оглед на най-добър и безопасен резултат?

# 8 341
И каква е натрупващата се информация ...
На кой да се доверим на Великобритания дето е поставила десетки милиони дози вече на АЗ и я ползват за основна ваксина или на страни като Норвегия дето я забраниха за всички.

# 8 342
  • София
0001, различните ваксини са тествани при различни условия и по различно време и заболеваемост. Колосалните проценти на Pfizer и Moderna се дължат именно на тези разлики.
Лошото е, че съвсем незапознат човек като чуе, че едната е с 95 процента ефективност, а другата - с 66, и веднага си прави някакви тотално погрешни изводи. А в момента не можем да си позволим да дискредитираме повече от една марка ваксина.
На мен например ми направи впечатление как Pfizer е 100 процента ефикасна при тийнейджърите. Това би било чудесно, но чак пък 100? Не 99, не 98, а сто. Нямало ли е сред доброволците с реална ваксина поне няколко деца с компрометирана имунна система, които да я изкривят малко надолу тая стотица...
Нека да вкарат повече иРНК ваксини, нека и по-скоро се одобрят антигенните ваксини, да се одобри и тоя "Спутник" след май месец, само че в момента губим животи, които можеха да са спасени. Спешна помощ и ковид-отделенията станаха на луди калинки, а една AstraZeneca можеше да ги пожали поне малко. Майка ми изкара коронавирус след първа доза на AZ - изкара го като хрема и ако нямаше хроничен синузит, можеше и това да не усети. Вирусът не стигна до дробовете й, не повлия на общия й тонус, не нанесе непоправими щети на организма и психиката й.

# 8 343
Защо не коментирате последователната политика на най силните в ЕС, като Франция и Германия.
Първо забраняваха АЗ за хора над 60 години, два месеца по-късно , ги забраняват за тези под 60 Simple Smile

Винаги ме е учудвала позицията, че това, че има и други омазали се, оправдава нашето омазване. Този стремеж да сме не сред най-добрите, а да мерим за успех това, че сме не на последно, а на предпоследно място в нещо. Сами ли се слагаме в позицията на второ качество?

# 8 344
И каква е натрупващата се информация ...
На кой да се доверим на Великобритания дето е поставила десетки милиони дози вече на АЗ и я ползват за основна ваксина или на страни като Норвегия дето я забраниха за всички.

Логично беше да не бъде поставяна на хора над 60, защото такива почти не бяха участвали в изпитанията. Логично е след резултатите във Великобритания, където е поставяна досега основно на хора над 60 /вече над 50 май/, да знаем, че е безопасна и ефективна при тях. И е логично да се съобразим с резултатите, които сочат по-голям шанс за усложнения при жени под 60. Аз не виждам противоречие. Даже ме успокоява стремежът да се вземат предвид повече фактори.

# 8 345
  • на пъпа на Златията
А ние ударихме още при първите коридори половината  ваксини на тези над 60.

# 8 346
За какво омазване се говори в посочения от вас коментар.
Говори се единствено за противоречивите напътствия и точно противоположни насоки за използване на АЗ и то във водещи страни.

# 8 347
Защо се възмущавате толкова? В Германия сме в локдаун от ноември, наскоро отвориха магазините, днес пак сме с 24 300 бройки. С локдаун, без локдаун, все тази.

Уточни как отвориха магазините де. Със запазен час и бърз негативен тест. Аз опитах да пазарувам миналата събота преди да въведат изискването за тест, не става просто, искаха онлайн запазен час.  В някои магазини бяха изчерпани до средата на април. За открита зоологическа градина искат час и тест. И пак сме с над 24 000 бройки, щели да стават много повече. Британският мутант вече е при 88% от новите случаи.

Президент на Германия се ваксинира с Астра Зенека..

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 14:34 от Анонимен

# 8 348
EMA:

"Понастоящем прегледът не е идентифицирал никакви специфични рискови фактори, като възраст, пол или предишна медицинска история на нарушения на съсирването, за тези много редки събития. Причинна връзка с ваксината не е доказана, но е възможна и продължаващият анализ продължава."

Предполагам, че те преглеждат данни от повече от една държава, т.е. имат малко по-широк поглед и по-голяма извадка. Иначе е ясно защо някои регулатори свръх-реагират около ваксината на Астра Зенека и я спират дори при най-малките съмнения. Защото регулаторите чувстват, че носят отговорност, ако на някой 1 на милион му се случи нещо от ваксината. Но ако се оставят десетки хиляди хора да умрат чрез бездействие, тогава никой не носи дори морална отговорност.

# 8 349
Копирано от Фейса:

Letiashtata Kozzila Erato
4 ч  ·
Днес отварят заведенията на открито, та ние хубаво ще пием кафе, но всеки ден умират над сто човека и кафето има малко особен вкус.
Интернет е пълен с възмутени от разхлабването на мерките, а аз се чудя защо хората продължават да разчитат на правителството да реши моралните им дилеми и да ги спаси.
Правителството не ви обича. То е с вас по сметка. Колкото и обвинително да го гледате, когато се връща вечер късно у дома и от джоба му стърчат женски гащи, това няма да го накара да ви заобича.
Колко години ви трябват, за да престанете да се самосъжалявате и да ревете. Най-вече, да очаквате, че нещата ще се променят.
Аз имам доказателство за обратното. Нещата не се променят (показва снимка на Ахмед Доган) и няма никакъв смисъл да влизате драматично в кухнята, докато правителството яде и си цъка по телефона, за да му кажете "Трябва да поговорим за нас!"
There is no us.
Ако вярвам в нещо, то е в отчаянието. Докато се надяваме, че нещо ще се случи, ние реално чакаме някой друг "да го случи". Ако, обаче се отчаем, единственото, което ни остава, е да правим неща. Безмислени, разбира се (показва снимка на Ахмед Доган), но неща, които ще ни дефинират нас самите като почтени хора за пред нас си си.  Например:
1. ДА НЕ ХОДИМ ДА ПИЕМ КАФЕ.
1а. Ако решим да идем, да не се блъскаме един в друг като говеда и да си плюем в устите. А като ше пием кафе, да пием 200 - поне да направим оборот на тоя изстрадал бранш.
2.  Да следим симптомите си, да се консултираме с лекар и да си правим скенер, ако зазлеем. Много хора пълнят болниците, защото 17 дена подред са вярвали, че ей сега ше се оправят с чай от лайка.
3. Да се ваксинираме следващите месеци, щото тая икономика трябва да тръгне нанякъде есента и ни Слави, ни Христо Иванов, ни Бойко Борисов ше може да направи нещо, ако продължаваме с пета, шеста и осемнайста вълна.
3. Да гласуваме. Да я пуснем тази малка, бяла лястовица на безнадежността в дупката, защото тва е, което можем по Конституция. Въобще, да обичаме България.
4. Да си гледаме работата. Имаме некаква работа и си я гледаме. И децата да гледаме и да правим мусаки и да се къпем.
5. Да си пием хапчетата, да ходим на психоаналитик и да си даваме сметка, че сме мега зле самите ние и ние сме причината нещата да са в това положение.
Всичко това да правим с мисълта, че нищо няма значение и всички ще умрем.

https://www.facebook.com/kozata

# 8 350
71-годишният министър на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер не иска да бъде ваксиниран с ваксината covid-19 на Astra Zeneca.

Съобщението е в отговор на здравния министър Йенс Шпан, на 40 години, който в сряда призова всички свои правителствени колеги над 60 години да вземат ваксината на Astra Zeneca, за да премахнат широко разпространените съмнения в Германия относно ефективността и безопасността на ваксината Astra Zeneca.

- Отговорът на исканията на Йенс Шпан е: НЕ! Нямам нужда от настойник, казва той пред Bild.

Зеехофер подчертава обаче, че няма нищо против самата ваксина, но че иска сам да вземе решение с коя ваксина да бъде ваксиниран.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер получи първата си доза Astra Zeneca в четвъртък, съобщава Франс прес.

Процентът на ваксинация в Европа е "непоносимо бавен", предупреждава Европейското бюро на Световната здравна организация, съобщава Euro News.

В същото време броят на случаите на инфекция на континента се увеличава за шеста поредна седмица. Според СЗО миналата седмица в Европа са били заразени над 1,6 милиона души.

- Ситуацията е по-тревожна, отколкото преди месеци, казва говорителят Дорит Ницан.

Увеличението се наблюдава във всички възрастови групи, с изключение на тези над 80 години, които според СЗО са ранни признаци на въздействието на ваксинацията.

- Ваксината е най-добрият начин да се измъкнем от тази пандемия. Но процентът на ваксинации е неприемливо бавен, казва европейският директор на СЗО Ханс Клуге.

Унгарските журналисти обвиняват правителството, че им пречи да докладват за това, което може да е едно от най-смъртоносните огнища на Covid-19 в света в момента.

В отворено писмо, подписано от 28 независими медийни компании, репортерите свидетелстват за трудностите при докладването от болниците в страната и че им е забранено да интервюират обслужващия персонал.

Унгария има население от 10 милиона жители и във вторник съобщава за 302 смъртни случая с covid-19. Това е най-високият дневен брой на загиналите в страната от началото на пандемията. Освен това болниците са пренаселени и в колапс, казаха няколко лекари пред Ройтерс.

Правителството обаче отрича, че има недостиг на места за здравни грижи и държавните медии съобщават, че всичко е под контрол.

Говорителят на правителството Золтан Ковач обвинява "левите медии" в разпространение на "фалшиви новини" с цел обезценяване на здравната система в страната.

Според данни от Университета Джон Хопкинс близо 21 000 души са загинали в Унгария, а 650 000 са заразените.

# 8 351
Шпан да вземе да млъкне, че самият той вече е антиреклама на всичко, за което се изкаже. Напълно компрометирано е доверието към него и може би това е имал предвид Зеехофер.

# 8 352
  • Другата България
В Германия ясли, градини и училища затваряни ли са?

# 8 353
  • София
В Германия ясли, градини и училища затваряни ли са?

Да.

# 8 354
Ваксината на Pfizer/BioNTech защитава и след 6 месеца, показва 100% ефективност в ЮАР

Новите данни показват ефективност от 91,3%, което е по-малко от 95%, когато бе съобщено първоначално през ноември след изпитание с 44 000 души, броят на новите щамове по света сега е много по-голям от преди.

От Pfizer заявиха, че новите резултати, които включват данните за повече от 12 000 души, които са ваксинирани с две дози преди най-малко 6 месеца, позволят да подадат документи за пълно регулаторно одобрение в САЩ.

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/654538

Общи условия

Активация на акаунт