COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 329 878
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 805
Не се чудете. Типично за бургаския манталитет. Безсмъртни сме и ще покажем на тия хора или - те шми каят на мен, аз кво ши прая братО..
Добавете и липсата на адекватни лекари в Бургас, липса от години, не от сега и готово.

# 8 806
  • София
Аз вярвам в силата на отворените прозорци от това което съм видял в България по отношение на епидемията.

подкрепям те напълно. аз също вярвам в силата на отворения прозорец, след като на 2 пъти (ноември и март) ми  се случи да работя в една голяма стая с болен от Ковид - на разстояние и с постоянно отворен прозорец.
нито аз, нито някой друг от останалите колеги се зарази.

# 8 807
2.04. - 4013 новозаразени (PCR 2420, БТА 1593), 350 340 общо
- 19,44% от 20 647 проби (PCR 12473, БТА 8174), 19,40% само от PCR, 19,49% само от БТА
- 70 811 активни случаи,  64 406 карантинирани
- 66 новозаразени медици, 119 новозаразени деца
- 10 382 хоспитализирани (+230), поне 355 новохоспитализирани, 753 интубирани (+6)
- 125 починали, 13 438 общо
- 3996 освободени от карантина и "излекувани", 266 091 общо
- 7 040 с Комирнати, 3 641 с АЗ и 1 402 с Модерна поставени дози, 99 882 с две дози, 498 085 общо
.
Благоевград  175
Бургас  260
Варна  345
Велико Търново  122
Видин  21
Враца  98
Габрово   45
Добрич  93
Кърджали   56
Кюстендил   46
Ловеч  59
Монтана   41
Пазарджик  146
Перник  67
Плевен  89
Пловдив   322
Разград  47
Русе    161
Силистра   63
Сливен  82
Смолян  49
София  122
София (столица)  1018
Стара Загора  195
Търговище  51
Хасково  81
Шумен  86

# 8 808
  • При семейството си
Хоспитализираните са почти 10 400. В края на миналата година болниците бяха пред колапс при 7 000. Грижеха се за болните студенти, гинеколози, офталмолози и др. Изведнъж лекарите преболедувах и/или се ваксинираха и са налични да обслужват поне 3 000 повече болнични легла. Дали е за вярване...тогава или сега?!

# 8 809
  • София
Хоспитализираните са почти 10 400. В края на миналата година болниците бяха пред колапс при 7 000. Грижеха се за болните студенти, гинеколози, офталмолози и др. Изведнъж лекарите преболедувах и/или се ваксинираха и са налични да обслужват поне 3 000 повече болнични легла. Дали е за вярване...тогава или сега?!
В предизборно време, не трябва да се вярва на никаква стЪКМистика!!! Фактът, че няма свободни легла по болниците е по-точен показател.

# 8 810
Балтов каза, че при тях 80% от мед. персонала е или преболедувал или ваксиниран като сред ваксинираните нямали хоспитализирани.Т.е. може да кажем, че в Пирогов имат "колективен имунитет", там също може да си изследвате имунитета тъй като имунологичната им лаботаратория може да прави такива тестове - за неутрализиращи антитела и т-клетъчен имунитет.

# 8 811
През ноември цифрите на новозаразените медици стигаше и надхвърляше 200 дневно. Сега стигна и се задържа около 100, а от няколко дни и по-малко. Отделно и ваксинираните, които май така и не надхвърлиха 20%, но пак е нещо.

# 8 812
Слушам говорителя на ЦИК. Не отрече, че  всеки може да отиде да гласува, болен здрав, няма значение. В избирателните списъци не пише, че Пешо е с карантина от РЗИ и Пешо можр да си се мотка из секцията и да си гласува. Членовете на сик няма как да знаят. Ако евентуааално го хване точно в този момент някой, най много да го глоби.

# 8 813
Слушам говорителя на ЦИК. Не отрече, че  всеки може да отиде да гласува, болен здрав, няма значение. В избирателните списъци не пише, че Пешо е с карантина от РЗИ и Пешо можр да си се мотка из секцията и да си гласува. Членовете на сик няма как да знаят. Ако евентуааално го хване точно в този момент някой, най много да го глоби.
Не е излълал човекът Simple Smile Никой нищо не следи, а ако следи - най-много да глоби. Ама едва ли.

# 8 814
  • София
Решил бил. Все едно го е питал някой- какво ще решите- с лекарска или без лекарска помощ искате.

А кой друг е решавал, нали той е стоял вкъщи и се е надявал да му мине без лекар? Сигурно е имал ЛЛ, а ако е нямал, е можел да звънне на линейка. Явно просто се е надявал да му мине по мангъровски.

# 8 815
  • София
Няма смисъл да обвиняваме човек за подобни неща. Може изобщо да не е бил зле. В чужбина ги лекуват с парацетамол само и изобщо не ги вижда лекар ако не са зле. И на повечето хора им минава. Тук нещо се е объркало, няма как да знаем какво. Лека му пръст на момчето.

# 8 816
Това изказване на говорителя на ЦИК ще откаже доста колебаещи се да гласуват, които се притесняват от струпването на хора в секциите.
Може ли такива изказвания да се правят.
В прав текст казват на хората, че всяко другарче на опашката може да е и заразен...

# 8 817
  • София
Това изказване на говорителя на ЦИК ще откаже доста колебаещи се да гласуват, които се притесняват от струпването на хора в секциите.
Може ли такива изказвания да се правят.
В прав текст казват на хората, че всяко другарче на опашката може да е и заразен...

То това се знае и без някой да е в карантина. Нали гледаме данните. У нас обаче ако не гласуват няма да е, заради Ковид. Във Франция в най-тежкото време миналата пролет имаше избори и си гласуваха хората. В други страни също. Тук и без пандемия не гласуват.

# 8 818
  • София
Не го обвиняваме, по-скоро е уточняване на това кой какви решения е вземал, поне доколкото може да се вярва на статията. Според мен при нас лекарите постъпват по-добре като не чакат само на парацетамола да мине за няколко дни. Вече имаме горе-долу яснота какво трябва да прави човек, ако подозира, че е пипнал короната.

# 8 819
  • София
Не го обвиняваме, по-скоро е уточняване на това кой какви решения е вземал, поне доколкото може да се вярва на статията. Според мен при нас лекарите постъпват по-добре като не чакат само на парацетамола да мине за няколко дни. Вече имаме горе-долу яснота какво трябва да прави човек, ако подозира, че е пипнал короната.
Еми аз не мисля, че всички трябва да пият антибиотик от първия ден. На повечето минава и без. Без да съм лекар ми се струва, че  хората могат  с ПСР-а да си пуснат и гърлен секрет с антибиограма, мисля, че е по-разумно от наливане на антибиотици ей така. Лошо тук е, че повечето изследвания са платени от пациента, но поне човек може сам да си ги пусне, за разлика от на други места.
А за момчето казвам, че ако беше питал лекар сега щяхме да четем, че лекарите са виновни. Понякога има просто нещастно стечение на обстоятелствата. Не застъпвам мнението на управляващите, че имаме висока смъртност, защото хората късно търсят помощ.

Общи условия

Активация на акаунт