COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 964
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 390
Проучване: Антителата след ваксината на Moderna се запазват за поне 6 месеца

https://www.actualno.com/interest/prouchvane-antitelata-sled-vak … news_1579570.html
https://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMc2103916

# 9 391
Антителата след леко боледуване също се запазват поне 6 месеца.
Големият въпрос е как се развиват видовете имунитет за години напред.

# 9 392
Как се пребори Австралия с вируса, като е напълно затворена? Като отворят, защото все пак са изолиран остров, какво се случва? Освен това са с изключително ниско ниво на ваксинация. Към един милион поставени ваксини на 26 милиона население. Но това било малко само на пръв поглед, защото те корона нямали. Нямат защото са затворили напълно острова си, което не е никакво решение.

# 9 393
Пехоко, не очаквах точно ти да напишеш такава глупост.
Къде си се подписал, че освобождаваш производителя от отговорност при странични ефекти?
Ти чете ли изобщо какво подписваш?
Защото аз бях го снимала и е съвсем различно.
За съжаление съм изтрила снимката, но в темата я има.
Пише, че си длъжен да докладваш странични ефекти и е даден линк.
Прегледах документацията, така е, не пише такова нещо и много други неща не пише, НО това принципно не значи нищо. Защото всеки лекарствен продукт може да има нежелани странични ефекти дори да доведе до смърт, но няма да го спрат от употреба или да се изтегли от пазара преди да се произнесат регулаторните органи. Все пак ваксинацията се прави на принципно здрави хора, а сега погледнах имам лист с амбулаторен преглед + листовка от AZ какво представлява на кой се слага, пише изрично да се предупреди ако се приемат антикоагуланти, редакцията на документа е от 01.2021, вероятно има и по-нов с някои разлики.

# 9 394
  • София
След леко боледуване, един ден с 37,3, приятел има 1 антитяло. Буквално. Не знам колко месеца ще се запази, но приятелски го посъветвах да се ваксинира.

# 9 395
Колкото и да не ми се искаше да го казвам - вече статистически се доказа, че има взаимовръзка между поставянето на ваксината  на Астра Зенека и образуването на тромби. Една ваксина трябва да е на първо място безопасна и едва на второ  - ефективна.  Има едно правило в медицината, ако не можеш да помогнеш не трябва да вредиш. Това, което трябва да се направи e спирането на поставянето на Астра Зенека на млади жени най-малкото.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 00:28 от daisy12

# 9 396
След леко боледуване, един ден с 37,3, приятел има 1 антитяло. Буквално. Не знам колко месеца ще се запази, но приятелски го посъветвах да се ваксинира.
Тия тестове са мижи да те лажем, само си харчите парите за глупости. Единични, много изолирани, спорни и не напълно доказани са случаите на повторно заразяване, поне на този етап за България. И половин антитяло да има, преболедувал е защитен поне за 6-8 месеца.

# 9 397
Да, да.
Те затова хора, боледували октомври/ноември го карат пак.

# 9 398
  • София
Тия тестове са мижи да те лажем, само си харчите парите за глупости. Единични, много изолирани, спорни и не напълно доказани са случаите на повторно заразяване, поне на този етап за България. И половин антитяло да има, преболедувал е защитен поне за 6-8 месеца.
Аз не съм боледувала и не говоря за себе си. Утре приятелят има среща с лекар, защото вторият ми съвет е да пита лекаря си. Wink

# 9 399
  • София
Да, да.
Те затова хора, боледували октомври/ноември го карат пак.
Аз бях с Ковид края на октомври!

# 9 400
Прочетох тази статия, ме знам дали някои от твърденията в нея да истина:   "Журналистът Георги Коритаров, който почина рано тази сутрин на 61-годишна възраст, е бил диагностициран с Ковид-19. Той дори не е подозирал, че е заразен, тъй като само преди няколко седмици е бил ваксиниран, научи Lupa.bg.

Вчера по обяд Коритаров е бил откаран по спешност в болница "Токуда", където е дал положителен PCR. Имал е и сърдечна недостатъчност и обща отпадналост.

Коритаров проявил симптоми вчера сутринта по време на ефир, съобщиха негови колеги. Трудно дишал, не можел да се изкашля, сърцето му прескачало. Завалял думите и едва довършил предаването си. Към обяд се влошил и почти припаднал в редакцията на телевизията. Веднага повикали линейка и го закарали в болница "Токуда". Именно там било установено, че журналиста е заразен с Ковид-19.

Георги Коритаров е бил ваксиниран с първа доза и предстояло тези дни да му поставят втора, казал самият той на началника си Георги Харизанов, когато се появили съмненията, че е заразен с коронавирус. Това е и причината той да не вярвал, че е имал Ковид-19. Не е ясно каква ваксина му е била поставена, но негови колеги смятат, че е била "Астра Зенека". Възможно е Коритаров да е бил ваксиниран, докато е бил болен, допускат негови колеги. "

# 9 401
Само в последните публикувани смъртни случаи у нас има 4 починали жени под 60г. без придружаващи заболявания, една от които на 40 г. Преброих тези под 60, над 60 има още. И с придружаващи заболявания под 60 има още. А с мъжете сметката да не говорим каква е. Само ще напомня, че “опасната” АЗ в проучванията няма тежко протичане и смърт при заразяване след 22 дневния период след първа доза и вече хората от първия зелен коридор са го минали. Само в България умират сигурно за седмица толкова жени от Ковид под 60г., колкото са случаите на тромбоза от ваксината, ако изобщо са свързани всички случаи с ваксината.

Според мен не е бил с АЗ Коритаров, защото дори да е бил от първите ваксинирани на първия ден, в който започнаха да поставят АЗ - 07.02, не му е предстояла втора ваксина преди 18.04, а колегите му говорят за втора ваксина тези дни. Освен това журналистите, както стана ясно, са ваксинирани в по-голямата им част с рнк.

# 9 402
И аз това помислих за ваксината на Коритаров. Но удобно се премълчава коя е. Ако беше Астра до сега да са я изтипосали в медиите.

# 9 403
  • Pierrefonds, CA

Вероятно е някакъв бъг, но защо аджеба пише, че случаите са с 3120 в повече от вчера?

3120+740/неделя/ = 3860 понеделник. Новите от 6.04 ги няма още.

# 9 404
  • София
Да не би да има нов час за актуализиране?
И вчера закъсняха. И днес няма още данни.

Общи условия

Активация на акаунт