COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 649
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 650
Аз пък категорично не искам Янсен, и не искам експерименти, ще си настоявам за втора доза с АЗ. Безобразници!

# 10 651
Компенсирането се дължи единствено на това , че Курц се застъпи за нас и организира срещата във Виена на която се вдигна много шум, че има страни в ЕС , които изостават значително с ваксинацията, а причината която се изтъкна, че те не са виновни, че АЗ е редуцирала доставките с около 70%.
Не, че дотогава в ЕС не го знаеха, но благодарение на Курц и Борисов се повдигна въпроса за компенсационен механизъм и солидарност, договорените вече 10 милиона допълнително от пфайзер, да отидат приоритетно за 5-6 страни, най потърпевши от неизпълнението на доставките от АЗ.
Стана ли достатъчно ясно.
След като се вдигна шум и се постави въпроса за солидарността и потърпевшите сред които и България се случиха нещата. Без срещата във Виена, големите в ЕС щяха да си доразпределят допълнителните дози на пфайзер пропорционално на населението.

# 10 652
Аз изобщо не мога да проумея как при такъв огромен полигон за АЗ - Великобритания, Индия и т.н. - може да се разглежда като по-благоприятен най-най-неизпитания вариант - съчетание от дози на различни ваксини.

Да, 0001, ясно е, че отива при тези, които първоначално не са се съобразили с квотния принцип и са рискували да сложат яйцата в ограничен брой кошници. Никой не отрича, че ЕС прояви солидарност и ни позволява да компенсираме грешките си.

# 10 653
Мда, аз обаче съм готова да "скоча в тъмното" с друг тип ваксина като втора доза, защото очаквам по-голяма ефективност от един такъв експеримент. Честно казано мен повече ме притеснява т.н. имунитет срещу вектора, заради който е и този 3 месечен интервал между двете дози, отколкото редки странични реакции.

И между другото другарите китайци също се опитват да повишат ефективността на техните ваксини като започват експерименти със смесването на различни ваксини:

Даването на дози на различни ваксини е един от начините за подобряване на ваксините, които „нямат много високи нива на защита“, каза в събота директорът на китайските центрове за контрол и превенция на заболяванията Гао Фу

https://www.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-vaccine-china-idUKKBN2BY0GX

# 10 654
  • Bristol
Много се надявам ваксините да помогнат!

Моята втора доза АЗ е след по-малко от 2 месеца във Великобритания. Под 50 години съм и без здравословни проблеми. Така че като ми дойде реда, предполагам, почти всички над 50 години, всички над 18 години със здравословни проблеми, медицинския персонал и обгрижващия персонал, които са имали желание, ще са вече ваксинирани с по две дози.
Аз от март месец миналата година работя от вкъщи и от днес за първи път отвориха офисите ни тук, който желае да се върне в офиса. Разбира се със съответните правила за дистанция и маски. Всички от отборът ни, които получихме покани за ваксинация, се ваксинирахме и всички сме с АЗ, около 70%. Шефът ни е с вроден сърдечен проблем и операция, както той се бъзика, като е тихо се чувало как тиктака и той е с Астра Зенека. Само бъдещето ще покаже, дали това е било правилното решение или не 🤞

# 10 655
Според мен трябва да разрешат на хората с първа доза АЗ да си довършат ваксинацията с тази точно ваксина. Не искам да съм потърпевша, че им се доверявах на сладките приказки, че "най-добрата ваксина е сложената" Е, сложих си я и какво сега, спират я. Не може всеки ден различни решения да ни предлагат.

# 10 656
Какви грешки да компенсират, като позволяват АЗ да не си изпълнява договора.
Ако пфайзер и модерна бяха си намалили доставките със 70%...
Без срещата във Виена никой нямаше с нищо да ни компенсира.
Тази среща не случайно не е направиха в Загреб или в София, а е направиха в сърцето на Европа, защото от Виена се чуват по ясно нещата и гласа на малките.
Не случайно Борисов на път за Виена кацна да вземе словенския премиер.
Курц върна жеста , че единствени им помогнахме в началото на пандемията с облекла за австрийските лекари.
До срещата във Виена, никой не говореше за никаква солидарност и вече смятаха колко се падат на човек от 10 милиона допълнително дадени от пфайзер за ЕС.
Използва се точния момент иначе никой нямаше да ни компенсира за нищо. Щяхме да си чакаме реда.

# 10 657
Другият вариант е оставате с 1 доза АЗ и имате защита 55 60процента, вместо да си правят опити за едни 5 10 15процента повече. Проблемът е, че няма да дават сертификати.
Опция е 1 АЗ, чакате 5 6месеца и зимата слагате 2 рнк

# 10 658
Ангелов каза, че никой не иска вече да се ваксинира с АЗ, нито дори възрастни хора с хронични заболявания, за които няма опасност да я ограничат. За какво тогава е този рев, че АЗ не си изпълнявали договора, при положение, че ваксините отлежават в хладилниците?

В Исландия например доколкото разбрах всички АЗ са сложени на възрастните хора.

# 10 659
Не ми се вярва, да не позволят на желаещите да си сложат втора доза от същата ваксина.
Най много да оставят опция , който не иска втора доза АЗ, да участва в експеримента за науката.
След няколко месеца ще излезнат резултатите какво се е случило с тези с АЗ+Джонсън, АЗ+пфайзер
Ако не са добри нещата , може да ги вкарат и в нов експеримент, да си добавят и CUREvac

# 10 660
Използва се точния момент иначе никой нямаше да ни компенсира за нищо. Щяхме да си чакаме реда.

Хубавото е, че нямаме навика да си признаваме грешките, но пък се стараем да ги изкарваме постижения. Но това е по-скоро за друга тема.

# 10 661
Според това, което знаем досега от опита с други ваксини, едва ли ще са зле нещата.

Иначе от интервюто с Ангелов аз разбрах, че те получили съвет от португалското председателство да ограничат АЗ за хора до 60 години като общоевропейска политика. И те сега щели до края на седмицата да решават какво да правят.

# 10 662
След два, три месеца като започнем да даряваме ваксини, пак ще си говорим за грешки.
Сигурен съм, че много хора ще питат кой по дяволите поръча ваксини за 10 милиона човека, като знае, че сме около 6 .
Кой е похарчил стотици милиони за ваксини от бедните българи милиони.
Никаква грешка не виждам, че не сме поръчали 35 милиона дози ваксини колкото ни е пълната квота. Ама никаква.
Даже тези 18 милиона дози дето сме поръчали са голямо изхвърляне, защото при 3 милиона ваксинирани ще има и пфайзер и модерна за даряване.

Какво има да решават, като даже Меркел е станала за смях. Вчера е имала час за ваксинация с АЗ и не е отишла Simple Smile

# 10 663
  • София
Значи, ако това беше филм щеше да е с егати наситеният сюжет Joy То няма ден спокойствие. Тъкмо си се успокоил, че нищо не ти е станало от едната ваксина, чакаш си кротко втората доза и хоп, оказва се, че може да я изтеглят и да ти предложат друга. Хляб не знам дали осигуриха, ама зрелища има на корем.

# 10 664
Преди малко бях придружител на родител в един зелен коридор. доколкото чух за едни хора преди нас бяха отворили флакон Пфайзер и родителското тяло беше боцнато с "луксозната" ваксина. Чиста случайност. Дано е на късмет. Но останах с лошо впечатление как за някои има "хубава" ваксина, за други онази масовата.....
Нямаше да го напиша, ако не усетих какво стана точно пред нас. Сигурна съм какво чух. Мила родна картинка, която доказва, че с връзки всичко се постига...

Общи условия

Активация на акаунт