COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 546
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 695
Ангелов изкърти:

Единствени в Европа сме намерили "златната среда", с минимум мерки, постигаме най-добри резултати. Rolling Eyes

Било лъжа, че някога сме били на челните места по смъртност - това никога не е било, народът и журналистите не били разбрали правилно. Били сме на челно място по смъртност само спрямо броя на тестовете, иначе никогаш не сме били на челните места по смъртност. Rolling Eyes

Вчера сложих таблица, че за изминалия 14-дневен период сме на второ място по смъртност след Унгария, изпреварили сме дори Чехия, но Ангелов твърди, че това е лъжа и това не се случвало и няма да се случи. Grin

# 10 696
А има ли организация или производител на ваксини, които да са одобрили смесването им?
По принцип АЗ правеха тестове комбинация с други ваксини, но официално май още нищо не са казали 🤔

За да се направи клинично изследване с различни ваксини, то фирмите производители трябва да се кооперират, а такива желания не се наблюдават, освен при АЗ и Спутник, но и за тяхното коопериране нищо не се чува.

Всичко друго си е някакъв вид експеримент обуслован от безнадеждност.....

# 10 697
Аз в световен план мисля че стана една огромна ваксинационна каша, комбинации ще се правят на различни ваксини, кой за да повишава ефективност, кой защото не е наясно дали след 2 дози АЗ сред милиони няма да изскочи някъде проблем, отделно от това държави се обръщат към Спутника, да го произвеждат, той пък не е одобрен от европейските органи, т.е. нямат доверие на руснаците, изобщо имам чувството че цари световна ваксинационна каша в която и на нашите им е трудно да се ориентират какво да правят, и тепърва ще мислят.

# 10 698
Ангелов изкърти:

Единствени в Европа сме намерили "златната среда", с минимум мерки, постигаме най-добри резултати. Rolling Eyes

Било лъжа, че някога сме били на челните места по смъртност - това никога не е било, народът и журналистите не били разбрали правилно. Били сме на челно място по смъртност само спрямо броя на тестовете, иначе никогаш не сме били на челните места по смъртност. Rolling Eyes

Вчера сложих таблица, че за изминалия 14-дневен период сме на второ място по смъртност след Унгария, изпреварили сме дори Чехия, но Ангелов твърди, че това е лъжа и това не се случвало и няма да се случи. Grin

Този ако си сложи китайската ваксина/защото китайците ще пускат чужденци само с такава/ то веднага ще го вземат за техен здравен министър.....

# 10 699
И на фона на цялата каша защо се взе това решение от май месец да се ваксинира само в големите болници? Не разбирам защо правят все по-сложни нещата.

# 10 700
Що те веднъж на един брифинг с голяма гордост казаха, че сме на 4 място по смъртност, не на второ.

# 10 701
Аз в световен план мисля че стана една огромна ваксинационна каша, комбинации ще се правят на различни ваксини, кой за да повишава ефективност, кой защото не е наясно дали след 2 дози АЗ сред милиони няма да изскочи някъде проблем, отделно от това държави се обръщат към Спутника, да го произвеждат, той пък не е одобрен от европейските органи, т.е. нямат доверие на руснаците, изобщо имам чувството че цари световна ваксинационна каша в която и на нашите им е трудно да се ориентират какво да правят, и тепърва ще мислят.

Кашата не е в световен, а в европейски план.....

# 10 702
Ами някои решения се взимат в движение, без да се чакат перфектните доказателства под формата на 1 милион големи проучвания.
Както и преболедувалите, при които и 1 доза ваксина е достатъчна, защото това за тях е реално бустърната доза, ама ето в България регулаторно те пак трябва да получават по 2 дози.

# 10 703
  • София
След като 3 пъти си освобождавахме часовете (за рнк) във ВМА, ни се обади лл (бяхме се записали още в началото в списъка й), че има два флакона и в крайна сметка ще се ваксинираме там. Чак не мога да повярвам още. Явно трудно събира бройката. Та да стигне на нас да се обади при такова малко количество. Изненадвам се.

# 10 704
Антеа, и аз съм така.
Преболедувала, с първа доза АЗ, ако втората е различна, ще е тройна комбинация. Rolling Eyes

# 10 705
Проблема с Астрата на наша територия е и 0-левият интерес към нея. Което е 2-ият проблем. Изтеглят ли е избощо от употреба както обмислят заради 0-левият интерес, ще се минава на изцяло нова стратегия, с други ваксини. Всички получили Астра за 2-а доза ще получат нещо друго, а занапред ще се ваксинира, с Файзери, Модерна, Джонсъни, на хоризонта се появява и Спутник, ваксина с много високо доверие в нашето о-во, стига най после да я одобрят от Европейските органи. Аз не мога да разбера колко време на тях им трябва да проучат данните и за ефикасност и безопасност. Ако има някакъв проблем че не я одобряват да кажат. 1-вият проблем  е че Европа ни бомбардира с писма че трябва да спрем Астрата за хора под 60. Тя и без това вече е с тотално сринато доверие при нас, така че ако е зарежат и минат на алтернативни варианти е може би по добре, пък Астрата с която разполагаме да е дарят на който я иска.

# 10 706
  • София
Мисля, че засега трабва да поизчакат с даряването на АЗ. Първо трябва да поставят вторите дози на желаещите да си ги сложат и чак тогава да ги пращат на някъде. Защото много хора ще откажат са си правят експерименти ще си искат АЗ и за втора игла. Много ще е тъпо да не им я осигурят при условие, че имаме налични дози от нея, има и желаещи

# 10 707
Е да де ама голяма част от хората които са я поставили са под 60. Това е проблема. Европа ни притиска, изцяло да е спрем за хора под 60, те и затова експерти ще обмислят и ще изязат с решение какво да правим с 2-ата доза. Тя така или иначе, АЗ вече е бита карта на наша територия, заради тотално сринато доверие, самият Ангелов казва че бройките са символични на желаещите да си е слагат, няма смисъл да се мъчиме да правиме нещо с нея оттук нататък.

# 10 708
Аз разбрах, че някакъв португалски министър изразил мнение, или не съм разбрала добре? Когато се ваксинирах, не я препоръчваха над 55. Онзи ден за под 30 се говореше. А все пак има 3 седмици още, те мненията се сменят през 3 дни  Simple Smile

# 10 709
Илко Гетов по БНТ.
Пак каза, че сложилите първа доза АЗ, трябва да си сложат и втора от същата.

Общи условия

Активация на акаунт