COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 070
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 800
Тоест ще я пропуснеш заради единични случаи, които си прочел, игнорирайки всички останали, които ти казват, че втората РНК ваксина е с повече реакции? Хубаво, това е твой избор, но това не е сериозна причина.
Не мога да преценя кое е по-лошо в случая, но от личен опит отказвам каквато и да е векторна ваксина - просто вирусът имам чувството, че не е никак безобиден ... спутникът е с два вида, JJ с един като астрата само, че човешки аденовирус, към който може и да имаме имунитет. Така, че залагам на новите технологии - искам синтетика за втора доза ако въобще ще слагам такава.
Аденовирусът не е ли пак на шимпанзе?

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 23:41 от Уейв

# 10 801
JJ е с човешки аденовирус а спутникът е JJ+AZ накуп.

# 10 802
  • Немция
Експерти на ЕМА в Москва.
Говорят с пациенти, участвали в третата фаза, медицински персонал, събират информация. Ще посетят и местата за производство на Спутник V.

https://www.jungewelt.de/artikel/400817.ema-experten-wegen-sputn … -v-in-moskau.html

# 10 803

Спутник не е JJ и AZ накуп.

Спутник използва човешки аденовируси тип 26 и тип 5 като вектор. АЗ използва вирус от шимпанзе.

Според мен ще се разочароваш и от иРНК ваксините, ако очакваш да нямат странични ефекти. При мен имаше такива след първа доза - бях скапан 3 дни. Отпадналост, втрисане, средносилна болка в ръката и т.н. След седмица ще видим какво ще се случи с втората доза (за Пф става въпрос, боледувах октомври).

# 10 804
Скрит текст:
Астрата дава странични реакции основно при по-младите.

Да, леля ми, на 75, нямаше никаква реакция.

Братовчедката на дядо ми(на 84 години) пък вече 10 дни след АЗ се чувства много зле, едва ходи и говори. Поради тази причина дядо ми се отказа да се ваксинира, иначе искаше.
Та да не обобщаваме, че при възрастните няма реакции. Може да са по-редки от при по-младите, но пак си зависи.

# 10 805
Тая свинщина нямаше да се случи ако бяха почнали навреме с директното говорене. Ама не да лобират, да се плъзгат, да мъмрят, а да кажат директно - от АЗ толкова процента шанс за тромбози, от другите толкова... И някак си всеки да си прави сметките. Сега се правят резки завои, защото хората ги е страх и никой не ги информира нормално за нищо. И когато човек нон стоп е залят с противоречиво инфо почва да се побърква. Защото аз лично си мисля, че ако примерно процента е дори и с една стотна по-малък от рнк аз ще предпочета рнк. Ако е равно ще гледам другите странични реакции и пак ще си тегля нещата на кантара. Но повечето хора слушат телевизора и от там се бълват само глупости.

# 10 806
Според мен ще се разочароваш и от иРНК ваксините, ако очакваш да нямат странични ефекти. При мен имаше такива след първа доза - бях скапан 3 дни. Отпадналост, втрисане, средносилна болка в ръката и т.н. След седмица ще видим какво ще се случи с втората доза (за Пф става въпрос, боледувах октомври).
Възможно е, поне изпитах AZ и не съм "очарован". Тези иРНК поне се задържат за по-малко време в тялото на човек което предполага и по-малко странични ефекти. Всъщност не се знае как ще се развият нещата с имунитета и може да се налага всяка година да се бодем с ваксина за ковид като вероятно и ваксините ще се променят с времето.

# 10 807

Спутник не е JJ и AZ накуп.

Спутник използва човешки аденовируси тип 26 и тип 5 като вектор. АЗ използва вирус от шимпанзе.

Ами то за теб първа доза реално си е била втора доза и си получил очакваните ефекти. Почти съм сигурна, че така ще стане и ако първа доза е АЗ, втора РНК.

# 10 808
Във Великобритания в началото на ваксинацията много се обсъждаше т.нар. Mix and match, даже се бъзиках с мъжа ми да не си купувам душ гел и що за щурава идея е това да се смесват ваксини. Доколкото знам към момента не ги смесват, поне досега не са казвали, че имат намерение. Който каквото е получил на първа доза, си получава втора от същата ваксина.

# 10 809
  • При семейството си
Всъщност не се знае как ще се развият нещата с имунитета и може да се налага всяка година да се бодем с ваксина за ковид като вероятно и ваксините ще се променят с времето.

А ти очакваше: веднъж ваксиниран, цял живот предпазен или какво точно?
Хора с претенции за информираност по темата, наистина ли?

# 10 810
А ако получиш жив вирус като втора доза каква е разликата? За Германия казаха със сигурност, че ги "смесват" ... по някое време и у нас ще стигнат то този акъл не от "прекалена мисъл" а поради липса на алтернативи. Това, че клиничните тестове са правени с 2 дози е за да докаже ефективност и не изключва по-висока ефективност от комбиниране на различни ваксини. JJ казаха, че умишлено са направили само с 1 доза за да е по-лесно поставянето, но обмислят и за 2 дози.
@Еlpis все още не се знае колко ще трае имунитета, някои твърдят година а хора преболедували SARS1 са с имунитет за SARS2 - това са 17г., така, че нищо не е ясно все още в тази област. Може да се окаже, че и 1 доза от която и да е ваксина дава имунитет в дългосрочен план.

# 10 811
  • Пловдив

Възможно е, поне изпитах AZ и не съм "очарован". Тези иРНК поне се задържат за по-малко време в тялото на човек което предполага и по-малко странични ефекти. Всъщност не се знае как ще се развият нещата с имунитета и може да се налага всяка година да се бодем с ваксина за ковид като вероятно и ваксините ще се променят с времето.

Пехоко, и според мен е по-добре да си завършиш ваксинацията. Много хора казаха, че след първата доза са имали неразположения, след втората не е така.

# 10 812
  • София
Лелеле  201 починали...

# 10 813
Да имаше хора, които се ваксинираха и втората доза си я получиха с живия вирус. Така че вече всякакви варианти има. Но по принцип имунната система се научава още при първата доза. Всяка следваща среща е бустър тип "не се отпускай, врагът все още е наблизо" която затвърждава наученото и удължава имунитета.

# 10 814
  • При семейството си

И другите данни:
https://coronavirus.bg/

Общи условия

Активация на акаунт