COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 969
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 175
Направо ви се чудя защо си причинявате ходенето по лаборатории без причина. Вчера заведох децата за тестове, защото имаха болки в корема и се притесних да не е Ковид. Сега се самообвинявам, че го направих. Имаше много хора, някои видимо болни и с шалове, които играят уж ролята на маски
Ако разберете,  че нямате антитела, още една ваксина ли ще сложите?

# 11 176
Направо ви се чудя защо си причинявате ходенето по лаборатории без причина. Вчера заведох децата за тестове, защото имаха болки в корема и се притесних да не е Ковид. Сега се самообвинявам, че го направих. Имаше много хора, някои видимо болни и с шалове, които играят уж ролята на маски
Ако разберете,  че нямате антитела, още една ваксина ли ще сложите?
Там, където правят ковид тестове предполагам, че е натоварено. Но в лабораториите, където не правят тестове за ковид си е даже спокойно. Поне такива са наблюденията ми през последната седмица.

# 11 177
Не знам, аз не виждам смисъл от тестовете след ваксина. Но всеки си знае. Предполагам, че е чисто любопитство.

# 11 178
Не знам, аз не виждам смисъл от тестовете след ваксина. Но всеки си знае. Предполагам, че е чисто любопитство.
Всеки сам решава, ако има пари да дава, лошо няма.  Вкъщи ги изследвахме за първи път месеци след преболедуването. Не е хубаво да се прекалява с това изследване на антитела.

# 11 179
В коя лаборатория правят тестове за вирус неутрализиращи антитела, и където няма тестове за Ковид, за София?

# 11 180
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Сега четох за едно рядко заболяване, причинено от мутация в PROC гена, което причинява дефицит на Протеин Ц, което от само себе си е причина за образуване на редки тромбози.

Дали само хората с тази мутация страдат от тези редки тромбоцитопении при Ковид- ваксините ми е интересно

"Протеин С, който не трябва да се бърка със С-реактивния протеин, е най-важният антикоагулант на кръвта; следователно споделя една и съща биологична роля на антитромбин III, дори ако механизмите на действие на тези протеини, както на чернодробния произход, са различни. Първият е всъщност независим от витамин К, докато С-протеинът - който циркулира в плазмата в неактивна форма - изисква адекватни количества от този микроелемент да бъдат синтезирани........Анти-възпалителните и цитопротективните дейности също се приписват на С-протеина."

А сега прочетох, че има и придобит такъв дефицит. Не съм наясно, дали веднага се разбира

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 11:30 от Роузи

# 11 181
В коя лаборатория правят тестове за вирус неутрализиращи антитела, и където няма тестове за Ковид, за София?
В Токуда ходих аз. Влиза се директно в болницата,  в самата лаборатория ти взимат кръв.  В събота нямаше нито един човек, не съм чакала. Тестове за ковид някъде другаде правят явно.  Резултата ми излезе за три часа и хубавото е, че работят до 19.30 часа. Иначе в някои филиали на Кандиларов също правят - знам за такъв в Борово срещу 20 ДКЦ. В Синево правят в определени часове извън тестовете за ковид.

# 11 182
  • София
Няма особен смисъл. Месец след втората доза си пусках рутинни други изследвания и пуснах обикновен тест за антитела от чисто любопитство. Вируснеутрализиращи  и прочее по-скъпо тестове не бих си правила, а още по-малко специално. Между дозите също не съм се тествала, а и ако на човек не му се налага е добре да се пази преди да има защита, а не да се бута в лаборатории.

Колкото до тромбозите – това е централния проблем на Ковид. Хората с подобни проблеми, предсърдно мъждене и кардио история не случайно са от най-рисковите. Никой не може да твърди дали някой от тези 1 на милион, които са получили тромбоза от ваксина би я получил и от Ковид, но изглежда доста по-вероятно да е така.

# 11 183
Данни за далечното международното положение...

Вчера писах, че в Африка се провежда виртуална конференция относно проблемите им с недостига ваксините и ниското местно производство. Това, което са си казали е, че в Африка по принцип се произвеждат само 1% от необходими на континента ваксини, а амбициозната цел е да достигнат 60% до 2040 г. и сами да произвеждат ваксините за Ебола, треска Ласа и от долината Рифт. Срещу КОВИД-19 конкретно се надяват до 2022 да успеят някак да ваксинират 60% от населението, ако успеят максимално ефективно да си използват производствените мощности. В момента на континента има 10 фармацевтични компании произвеждащи ваксини.

На този етап секторът се контролира от вноса и няма реална подкрепа и усилия за местно производство и трудно се привличат и задържат инвеститори. Целта им е да сложат край на непрекъсната им зависимост от вноса, особено в разгара на сегашната пандемия, както и към евентуални бъдещи подобни ситуации. Също така е коментирана и инициативата на Южна Африка и Индия за премахването на лицензите на КОВИД ваксините и лекарства, което да даде възможност на тези страни да си произвеждат сами и което засега не среща разбиране, но Световна търговска организация ще продължи разговори с производителите по този въпрос. Обърнато е внимание и на задържането на прекалено големи количества ваксини от някои западни страни и недостатъчните доставки към Африканските страни по договорените програми, като забавянето на доставките от други региони включително и Индия, заради новата вълна там, допълнително утежняват положението.

Пожелавам им успех в това начинание, защото ако очакват само на други очевидно няма да стане, независимо какви щедри обещания са ми давали преди време...

И няколко думи за две от многото китайски ваксини, а именно протеиновата ZF2001 и инактивираната BBIBP-CorV, които са показали добра неутрализация срещу варианта от Южна Африка (501Y.V2) в лабораторни тестове със серум от ваксинирани. Намаляването на неутрализиращата активност е само до 1.6 пъти, на графиката това са червените квадратчета в сравнение с оригинала от Ухан със зелените кръгчета.   

# 11 184
Европейската комисия, в съгласие с лидерите на много страни (от ЕС), реши, че договорите с компаниите, произвеждащи вирусни векторни ваксини, които са валидни за текущата година, няма да бъдат подновени при изтичането им.
ЕС ще се фокусира върху иРНК ваксините като тези, разработена от Biontech / Pfizer и Moderna.

# 11 185
  • Bristol
За Астра Зенека във Великобритания се следят следните странични ефекти и ако ги имате, да се търси медицинска помощ от 4 дни до 4 седмици след слагане на ваксината (аз бях останала с впечатление, че е до 2 седмици и ме изненадаха 4те седмици, но може и за да се презастраховат да са го дали 🤔) :
-силно главоболие, което не се облекчава с болкоуспокояващи или се влошава;
-главоболие, което се чувства по-зле, когато легнете или се наведете;
-главоболие, което е необичайно за вас и се появява със замъглено зрение, чувство за гадене, проблеми с говоренето, слабост, сънливост или гърчове (припадъци);
-обрив, който прилича на малки натъртвания или кървене под кожата;
-задух, болка в гърдите, подуване на краката или постоянна коремна (коремна) болка.

Иначе, както са написали и по-рано, продължават да експериментират със смесването на различни ваксини. В момента даже търсят доброволци, 50+ години, с първа ваксина АЗ или Пфайзер, които да ваксинират с различна втора доза.

# 11 186
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Браво, но защо чак сега
Когато от самото начало се знаеше, че РНК ваксините са ювелирно произведение- максимално ефективни и безопасни

# 11 187
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/myzh-sys-simptomi-na-covid … jka-video-2267068 Мъж със симптоми на COVID-19 почина докато чака линейка.                                       „Не знам как лекуват от разстояние. Казват, че трябва да се обръщаме към лекарите при леки симптоми, а в този момент медицината я няма”, казва майката на починалия мъж."

# 11 188
Знам, че питането ми не е по темата, за което искам да ме извините! Моля ако не получа отговор тук, да ме насочите към тема, в която мога да разбера следното:
Днес говорих с детската градина, в която най-малкото дете е 3-та задължителна група. Нямаме опция да бъде освободено заради обстановката, вариант е бележка от лекар, че е болна... или по семейни причини, но нямаме много останали дни. Двете по-големи деца са в къщи на ДО, аз съм на работа до обяд и не искам да я пускам на градина, 33 деца са в групата. Имаме ли вариант да остане в къщи без да взимаме "извинителна" медицинска бележка?
За София има такава опция, Фандъкова беше пуснала някаква заповед, с която отсъствията се извиняват служебно. Моите деца не ходят доста отдавна на ДГ...

Служебно да, докато сме в епидемична обстановка, 30 април, но това е за малките. Жената казва, че е трета група, там се водели предучилищна.

# 11 189
Браво, но защо чак сега
Когато от самото начало се знаеше, че РНК ваксините са ювелирно произведение- максимално ефективни и безопасни

По принцип идеята за "диверсификация", дума която и наш кратун научи, си е добра особено в началния период на несигурност, но не трябваше да се допуска някои страни сами да си отрежат клона, на който седят поради пълната им липса на експертен капацитет за каквито и да е решения.

Иначе предполагам, че навсякъде е имало много "опитни" експерти с мантрата за това кои ваксини са "стари и изпитани"... с което не казвам, че са опасни или лоши, но просто много от недоизучените проблеми с векторите като дози и интервали, а също така и странични ефекти естествено се проявиха в тези огромни мащаби, в които се прилагат, а неособено адекватните реакции на всички замесени и най-вече на онези с "опита" доведоха и до настоящия хаос.

Общи условия

Активация на акаунт