COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 969
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 190
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Нашите опитни експерти, вероятно четат по- добре на руски, отколкото на английски и оттам са си набавяли информация, за да вземат решение. А както видяхме Русия или нямат технология или "вяра" в РНК ваксините.

Но за ЕС ми е чудно
Толкова много компании започнаха едновременни разработки на ваксини и всичките получиха шанс, но не ми е ясно защо след като излезе технологията за производтсво на РНК и се видя колко са добри, ЕС не даде предимство на тях.

# 11 191
Сега остава въпроса, до колко рнк ваксини и кога, ще се доредим ние българите, след като всички се юрнат за тях.

# 11 192
Баце нали завод в Разград "откри". Нещо ми нашепва, че половината че и по-голямата част от света ще си ползва АЗ и Спутник по живо по здраво. Ние тук ще се кумим и ще чакаме някой от ЕС да ни подхвърли ваксини РНК.

# 11 193
Току що чух, че има вариант, тези с 1 доза АЗ да изчакат 2 месеца и после в рамките на 28дни да получат ДВЕ дози Пфайзер, което има логика - не се намаля защитата с 1 АЗ и 1 Пфайзер, а получаваш пълна защита с 2 Пфайзера

# 11 194
Нашите опитни експерти, вероятно четат по- добре на руски, отколкото на английски и оттам са си набавяли информация, за да вземат решение. А както видяхме Русия или нямат технология или "вяра" в РНК ваксините.

Но за ЕС ми е чудно
Толкова много компании започнаха едновременни разработки на ваксини и всичките получиха шанс, но не ми е ясно защо след като излезе технологията за производтсво на РНК и се видя колко са добри, ЕС не даде предимство на тях.

Ами на мен преди време ми се наложи да нося публикация на руски на едно наше светило за един много тежък случай с възрастен роднина, защото преди това ми каза, че английски не чете, пък и не трябвало, но за мой късмет се оказа, че руснаците просто бяха преписали същата публикация и само бяха добавили и малко техни данни... та свърши работа. Иначе положението беше "ми стар е човека", то нали у нас такива ги лекуват само по изключение, защото са си поживяли и нямало смисъл...

Темата с ЕС е дълга, но е "много баби, хилаво дете" и пълна неадекватност при взимане на решения в динамична обстановка, което не е от вчера, но тези проблеми ще си ги решаваме дълго време...

# 11 195
Току що чух, че има вариант, тези с 1 доза АЗ да изчакат 2 месеца и после в рамките на 28дни да получат ДВЕ дози Пфайзер, което има логика - не се намаля защитата с 1 АЗ и 1 Пфайзер, а получаваш пълна защита с 2 Пфайзера
Демек започваме играта отначало с ваксините. И остава да се създаде нова организация, която да ти гарантира пък пълни две дози Пфайзер. А какво става в тоя ми ти организъм, дето само шотове от вектори и РНК-и влизат...ще разберем по-късно.

# 11 196

Нашите експерти /или баш експертът може би/ според мен дори да четат на 10 езика, пак първо гледат цифрата с цената. А тя не беше в полза на РНК ваксините. Мисля, че това е било определящо поне в нашия избор. РНК/векторни са по-скоро някакви второстепенни съображения.

# 11 197

Да, бе!
Три ваксини, айде няма нужда!

# 11 198
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/myzh-sys-simptomi-na-covid … jka-video-2267068 Мъж със симптоми на COVID-19 почина докато чака линейка.                                       „Не знам как лекуват от разстояние. Казват, че трябва да се обръщаме към лекарите при леки симптоми, а в този момент медицината я няма”, казва майката на починалия мъж."

Смисълът на строгия локдаун е точно в това - да може здравната с-ма да поема адекватно всички нуждаеще се, както и линейките/спешна помощ да пристига на време.

Другият подход е "меки" мерки и увеличаване на легла......

# 11 199
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Или една РНК и една протеинова за по- добър коктейл

# 11 200
Въобще да не ми ги предлагат тези варианти, а да осигурят възможност хората които искат спокойно да си поставят втората доза АЗ. После да я изтеглят, забраняват, изхвърлят, даряват въобще не ми пука.

# 11 201
  • София
Ти остави 3 ваксини, ами нали се сещаш кога ще има Пфайзер за всички масово у нас, точно никога.
Аз още помня как през март щяха да идват безбройните бройки Пфайзер, после през април щяха да дойдат, сега казаха през май, а дали наскоро някой не каза и юни/юли.
Планове могат да си позволят да правят хората в нормалните държави. Ние тук сме юруш на маслините, като пуснат в магазина, че после я има, я няма.
Да си ми дават втората Астра и да спра да се интересувам от идиотите, ей за това си мечтая аз Simple Smile

# 11 202
То понеже ваксини бол, че вече ще слагат и две дози на вече ваксинирани с една.......
Никаква логика не намирам, при положение, че масово в България се ваксинираха най-малко застрашените от тежко протичане на ковид.

# 11 203
В Англия около 54,9% от населението е имало антитела Covid през седмицата до 28 март, казва Службата за национална статистика
Този брой е 49,1% в Уелс, 54,5% в Северна Ирландия и 46% в Шотландия
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56743085

# 11 204
Насочете ме какъв трябваше да е видът на теста за антитела, моля!
Неутрализиращи антитела се изследват, поне аз така знам.
ето нещо от Петрунов за антителата и ваксините (може и да сте го пускали)
https://www.plovdiv-press.bg/2021/04/12/%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%b4 … _e4d5PufXjOXq1o-4
Аз се изненадах, че в лабораторията в Токуда ме гледаха странно, когато казах, че искам неутрализиращи антитела.

Дъщеря ми си прави точно там за неутрализиращи антитела. 22 лева е теста.

Общи условия

Активация на акаунт