COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 202
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 525
Не ми е важно ,но ще ми е интересно да разбера с коя ваксина са имунизирани Мутафчийски, Балтов и Ангелов Blush
Мутафчийски и Кунчев са с Пфайзер, още преди да се одобри АЗ.

# 12 526
  • в страната на чудесата
Те Рамус елементарни изследвания, които и до час трябва да станат, едвам ги правят за един ден, какво да говорим за ПСР.
В Европата амбулаторните ги чакат два дни...
Ужасно разглезени са българите Wink
Коце Ангелов получи ваксина пръв, на Коледа Simple Smile

# 12 527
  • София
Въобще не съм разглезена, правя елементарно сравнение с останалите лаборатории.

# 12 528
Те Рамус елементарни изследвания, които и до час трябва да станат, едвам ги правят за един ден, какво да говорим за ПСР.
Каква си е избрал Stuck Out Tongue Winking Eye

# 12 529
  • в страната на чудесата
Тогава нямаше избор Wink

# 12 530
Нямаше, все пак беше декември-януари, когато се ваксинираха въпросните.

# 12 531

Мен хич не ме вълнува как е в  останалата Европа. Вълнува ме едно нещо като става за 15 минути да не ми казват " 24 часа, ама ако доплатите ще стане". Я ми кажи като си толкова запозната с Европа, там също ли сроковете на тестовете варират в зависимост от склонността ти да кихнеш още пари? А кой ходи в Англия, кой на Малдивите, кой по работа пътува навън си е лично негова работа.

# 12 532
За пътуващите със самолет, пак да напиша и ако желаете си проверете, защото така знам, че се прави, но лично ..не съм пътувала. На летището има лаборатория и става бързо , отиваш няколко часа по-рано, то и без това трябва да си там по-рано, но... Та ПСР е 40 евро ми казаха , превод не трябва , минаваш направо после, по-евтино от лабораториите и не се разкарваш, чакаш, взимаш и т.н. Но все пак се обадете и питайте, да не ви подведа. Мисля , че е по на сметка, по-удобно и...преценете си, но се и обадете, ако сте решили да пътувате по този начин.

# 12 533
  • При семейството си
Разбира се, че лабораториите (а и не само те) превърнаха Ковид, изследванията, нещата,  свързани с него в доста добър и печеливш бизнес.

Elpis, така работи пазарната икономика

Не знаех...нищичко за пазарна икономика...в условията на пандемия.

# 12 534
  • на пъпа на Златията

Мен хич не ме вълнува как е в  останалата Европа. Вълнува ме едно нещо като става за 15 минути да не ми казват " 24 часа, ама ако доплатите ще стане". Я ми кажи като си толкова запозната с Европа, там също ли сроковете на тестовете варират в зависимост от склонността ти да кихнеш още пари? А кой ходи в Англия, кой на Малдивите, кой по работа пътува навън си е лично негова работа.
По принцип има опция "бърза услуга"

# 12 535

По принцип има опция "бърза услуга"
Да, но когато става дума за БЪРЗ антигенен тест, да чакаш 24 часа си е пълен смях, без значение за каква цел ти е нужен. В противен случай нищо бързо няма в него. Тоест, реално плащаш за нещо, обявено като бързо, което не е. И ако искаш наистина да получиш бърз резултат, ще доплатиш още. Тогава какво точно ми продават за 30-35 лева? Да си обявят в ценоразписа бърз антигенен 30 лева, бърз антигенен за чужбина 60 лева.

# 12 536
А дали са имунизирани?

Коцето Ангелов със сигурност е ваксиниран...нали му се промени цветът на косата.

# 12 537
  • В заешката дупка
Въпреки доброто справяне с Ковид, икономиката на Исландия претърпява и ще претърпи значителни поражения, заради завидимостта на страната от туризма. Доклад на МВФ.

Цитат
Зависимостта на Исландия от туризма я направи силно изложена на здравно, икономическо и финансово влияние от пандемията COVID-19.  Исландия се откроява положително в справянето си с пандемията, с бързо ограничаване на случаите на COVID-19.  Независимо от това, сривът на световните туристически потоци повлия значително на двигателя на Исландия за растеж, който разчита в голяма степен на контакт-интензивните сектори.  Реалният БВП се сви с 6,6%, а безработицата достигна 6,4% през 2020 г. 

# 12 538
  • София
Дано наистина пуснат учениците присъствено след празниците.
След 3 дни присъствено обучение карантинираха класа на сина ми заради болен ученик. След още 2 дни карантинираха още два 8-ми класа. Общо 3 карантинирани 8 класа на първата седмица присъствено обучение. Училището е Джон Атанасов, София,  и това е информация само за осмите класове, за останалите класове нямам информация. Броят на болните деца от класа се увеличава.  Децата са с главоболие, възпалено гърло и темперетура. Дотук с присъственото обучение. Не можаха да почакт малко да се стопли, за да са присъствено  с отворени прозорци на стаите.

# 12 539
  • Под сянката на разлистените кактуси
Разбира се, че лабораториите (а и не само те) превърнаха Ковид, изследванията, нещата,  свързани с него в доста добър и печеливш бизнес.

Elpis, така работи пазарната икономика

Не знаех...нищичко за пазарна икономика...в условията на пандемия.

Е  то няма нужда, работи по същия начин като без пандемия

Общи условия

Активация на акаунт