COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 223
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 875
Е то не може да е същата ваксина, трябва нещо да е надградено и поне по-дълготрайно си мисля.
Такова още няма, работи се, но...
Обаче аз все ще се боцкам ли, то като другите не слагат ваксина , няма имунитет, пак се разнася заразата, пак си сред нея и така...
Преболедувалите сега са защитени , ама няма да е завинаги, на много вече изтече срока или нямат антитела, или не се изследват изобщо..то и да имат е до време, като на ваксинираните. После вече и тези с ваксините няма да слагат си мисля, преболедувалите пък и сега не искат повечето , а тези дето са ни едното , ни другото...пък изобщо не ги е грижа. Та септември ...вероятно ще има по-малко защитени и този бледуван стаден имунитет ми се вижда у нас мираж направо.
За пътуващите също, щото аз искам евентуално , надявам се, облизвам се , да мръдна до Турция примерно, тогава има промоции , по-евтино ми е, по-поносимо е времето, ходи ми се, ама... то сертификата ми ще е изтекъл. Бе пълна каша е направо.

# 13 876
  • Варна
Здравейте!

Някой знае в коя лаборатория утре мога да си  направя Пср тест? За Варна става въпрос.

Окръжна или терапия ? Имат ли дежурен кабинет?
 Бързия тест се оказа положителен  при мен.Anguished

# 13 877
  • Пловдив
Velina_p, попитай и в темата за сблъскалите се с коронавируса. Пожелавам ти късмет и здраве!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545

Честит Великден! Да има много здраве за всички и дано тази тема се изпълни с повече надежда и вяра!

# 13 878
Няма как да знаем какво ше бъде през септември, но вече има светлина в тунела, поне в Европа. В Турция през септември може би ще се ходи свободно, в Гърция едва ли, гърците се правят на голямата работа, защото имат голямо търсене за туристическия им продукт.
Обаче България ще бъде на последно място в ЕС по процент ваксинирани; изглежда ми сигурно и то не по вина на управляващите. Дали и колко това ще повлияе на развитието на епидемията у нас предстои да видим.

# 13 879
  • София
Всичко е въпрос на разяснителни кампании и организация.

# 13 880
333

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 14:07 от Mama_Nana

# 13 881
  • София
Винаги ще има някакъв малък процент, които за нищо на света няма да се ваксинират (освен за да отиват на море в Гърция, както видяхме). Но повечето при добра кампания на всички фронтове ще се ваксинират.

# 13 882

Много са полезни постове от рода: “...... сега се връщам от “Света Анна”, няма опашки, ваксинирах се с Файзер”.
Ваксините, поне в София и в другите големи градове, вече са налични и леснодостъпни. Това трябва да се повтаря непрекъснато. И тези коридори трябва да се поддържат непрекъснато.

Последна редакция: нд, 02 май 2021, 14:15 от Notaris

# 13 883
Да, Notaris, прав си, Blush изтрих го, но това не променя реалността. Всички тези опашки с по 500 човека и часове чакане, може да са в София, на 1-2 места, при нас няма такива.

# 13 884
То опашки скоро няма и да има, повечето желаещи ще са ваксинирани и ще останат решилите ей сега. И отиват и се ваксинират.
Увеличаването на желаещите ни е проблемът на нас, може би с кампании, може би с рестрикции, ама не вярвам.

# 13 885
  • София
Ще потърсим помощ от гърците - да обявят супернамаления за тяхното море специално за ваксинирани нашенци и да видиш как ще се юрне всичко живо да се ваксинира!

# 13 886
  • на пъпа на Златията
Христос Воскресе!

Да отдадем почит на работещите .

Д-р Дончев с притеснителни думи: Няма болен от К-19, който да не е...
Според него всяка от трите вълни има своите характеристика, като сега превес има рутината
София, България 02 Май 2021, 13:00 1089 прочита 0 коментара
Д-р Дончев с притеснителни думи: Няма болен от К-19, който да не е...
„Тази година нямам оптимизъм относно пандемията. Предпочитам да съм по-скептичен и въздържан.“

Това каза д-р Дончо Дончев, който преди година избра да стане доброволец в COVID отделение, разболя се тежко, оздравя и дари плазма за други пациенти, информира bTV.

Той добави, че се надява ваксинацията да обърне процеса и пандемията да отшуми.

„Предпочитам нищо от последната година да не се беше случило. Голяма час от живота си бих дал, за да не се случва“, каза още д-р Дончев.
Той даде последното си дежурство в COVID отделението на Разпети петък, но заяви, че ако се наложи, пак ще се върне.

Според него всяка от трите вълни има своите характеристика, като сега превес има рутината.

Имаме добре оборудвани отделения с кислород, което спасява много човешки животи, каза лекарят.

„Няма тежко болен, дори средно тежко, при който да не останат последствия за цял живот. Сега имаме добра инфраструктура и спасяваме човешки животи обаче“, каза специалистът.

Д-р Дончев сподели, че най-важното е да помагаме с личен пример, затова и е дарявал 7 пъти плазма. Сега не може, защото е ваксиниран, но дарява за кръвопреливане и призова и другите да го направят.

# 13 887
То опашки скоро няма и да има, повечето желаещи ще са ваксинирани и ще останат решилите ей сега. И отиват и се ваксинират.
Увеличаването на желаещите ни е проблемът на нас, може би с кампании, може би с рестрикции, ама не вярвам.

Според мен настроението на скептиците към ваксините ще се променя постепенно, докато повече хора около тях се ваксинират. Така всеки по-недоверчив вижда в обкръжението си нови и нови ваксинирани, които са живи и здрави, и по-малко притеснени.

Не знам дали помниш, че в България в началото на кампанията, януари/февруари, около 1/3 от хората бяха готови да се ваксинират. След това постепенно започнаха да нарастват и даже се стигна до момент, когато нямаше ваксини за Фаза 3, защото отказалите се от Фаза 1 и 2 вече искаха ваксини. Подобно нещо ще се случи и с цялото население според мен, несамо сред лекарите и учителите.

Важно е да има и някаква информационна кампания, да. Мен доста ме притесняват разни конспиративни елементи в лекарското съсловие, които влияят лошо на пациентите си.

# 13 888
За да има желание за масова ваксинация, трябва яко диктатура.
Вечерни часове, тестове за да отидеш да се подстрижеш или да те пуснат в банката или магазина, да напускаш района си, да пускаш смс за да излезеш от вкъщи и такива работи и после да ти обещаят, че с ваксина, ще те облекчат Simple Smile
В България нямаше такива неща и затова хората не могат да го оценят.

# 13 889
Явно през няколко дни трябва да се повтарят постове, които припомнят, че до няколко месеца в България ще има доста над 2 млн преболедували и 1-1,5 млн ваксинирани. Тоест над 3 млн българи ще имат повече от прилична защита.

Общи условия

Активация на акаунт