COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 715
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 22 110
Бъдещата здравна министърка е в Глобалния алианс за ваксини и имунизации. Още някой да се съмнява, че ще направят ваксините задължителни 😃

“Велислава Петрова, министър на здравеопазването

Велислава Петрова е учен и имунолог и говори три езика, на 31 г. Учила е в университета в Бристол и този в Кеймбридж. Получава докторска степен по биологични науки, вирусология и имунология. Тя е старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизации (GAVI) в Женева.“

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/8-dami-predlozheni-za-m … dzKAMMpnfg0 

# 22 111
  • в страната на чудесата
Ох, само това ли ви е важно? Дали ще станат ваксините задължителни? Няма да станат.
Въпросът е какво ще прави едно 29 годишно момиче без грам опит в управлението на процесите в здравеопазването, в което ковид не е най-големият проблем...

# 22 112
  • София
Задължителни ваксини, понеже момичето с това се занимава, божкеййййййй Tired Face Изтрещяла работа.

# 22 113
  • в страната на чудесата
Може пък да е ок, Бърди Simple Smile
Всеки с неговите страхове Simple Smile

Да ви кажа, ГАВИ продава в Африка ваксини за 1 долар, които плащаме всички ние. Може да се уреди нещо с излишъците Simple Smile

# 22 114
  • Пловдив
Нищо няма да прави. Грамотен и образован минисър да сме виждали до сега. Е, няма и да видим. Споко, никой няма да ваксинира задължително. Тази девойка искрено се надявам да използва мозъка си и да си стои там където е. Мястото и не е министерско.

# 22 115
  • Пловдив
Ето участието на Велислава Петрова, която предлагат за здравен министър в Здравей, Бъллгария през септември миналата година. Възгледите й относно пандемията ми се струват обнадеждаващи. Няма и намек от мангъровщина и чорбановщина в отношението й към ситуацията. Изненадана съм положително.
https://nova.bg/news/view/2020/10/15/302424/%D0%B2%D0%B8%D1%80%D … gzNmpRBN5ZkKlxfQw

# 22 116
Има ли жени под 35 ваксинирани с Janssen?
Налага ми се да сложа бърза ваксина и се допитвам. Благодаря.

# 22 117
Има ли жени под 35 ваксинирани с Janssen?
Налага ми се да сложа бърза ваксина и се допитвам. Благодаря.
Да, познавам две - на 32, много добре им понесе, минаха вече 2 седмици. Заради пътуване са с Янсен, въпреки че май не е много подходяща за жени под 50 / подобно на Астрата/, по- добре с лекар да се обсъди според състоянието на човека, според мен.

# 22 118
Основният потенциален проблем може да е ако приемат контрацептиви. Иначе принципно по-скоро ще се удари голяма печалба от тотото отколкото  някоя жена под 40г. ще почине след ваксинация с Янсен.

# 22 119
  • София
На мен пък ми е много интересно някой като каже "Леле, хубаво, че не е Мангъров/ Чорбанов". Какво ще направи Чорбанов - ще върви след вас и ще ви маха маските насила ли? Мерки никакви няма и без Чорбанов, че да се кахърим ще дойде ли той, няма ли да дойде. Дискотеките бачкат от месеци, кръчмите - от още повече, Д-тата са дълбоко забравени, контрол така или иначе никога не е имало и без Чорбанов.
Най-важното е да не зацикля ваксинацията и това е.

# 22 120
Ваксинацията е зациклила и заради това, че много нарочени за експерти медицински лица не я препоръчват.

# 22 121
Най-големите привърженици на трите Д, ако видят репортаж от празненствата по улиците на Италия вчера, лошо ще им стане Simple Smile

# 22 122
  • Пловдив
На мен пък ми е много интересно някой като каже "Леле, хубаво, че не е Мангъров/ Чорбанов". Какво ще направи Чорбанов - ще върви след вас и ще ви маха маските насила ли? Мерки никакви няма и без Чорбанов, че да се кахърим ще дойде ли той, няма ли да дойде. Дискотеките бачкат от месеци, кръчмите - от още повече, Д-тата са дълбоко забравени, контрол така или иначе никога не е имало и без Чорбанов.
Най-важното е да не зацикля ваксинацията и това е.

С това изобщо не мога да се съглася, защото ти всъщност казваш, че няма никакво значение какъв е здравният министър във време на световна пандемия. Управлението на кризата не се изчерпва с това дали ще махнат или не маските. Сега мерки няма, но е много вероятно да се стигне до положение, в което ще са наложителни  и тогава министърът ще има решаваща роля във въвеждането им навреме и в степента, в която е нужно.
А на ваксинация в България е видно, че много не може да се разчита. Такава е реалността.

# 22 123
  • София
Мое лично мнение е, че който и да дойде в здравното министерство, няма да е адекватен и ще изпада от крайност в крайност - или Мангъров/ Чорбанов, или на другия полюс. То с цялото ни управление е така де...

# 22 124
Най-големите привърженици на трите Д, ако видят репортаж от празненствата по улиците на Италия вчера, лошо ще им стане Simple Smile
Видяхме ги, то това няма да остане без последствия..Но иначе много ми хареса, че Италия биха.

Общи условия

Активация на акаунт