Вярно ли е, че самотните майки плащат по-малка такса за ясла на децата?

• 21 806
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Какво да се прави като всички сме толкова умни, Ентелегентни, ерудирани. Мамица е практичен човек - зададе си въпроса, постигна си своето, а ние говорим ли, говорим. Ама кучетата си лаят, а мамица си спестява 20 лв.

# 136
  • София
Е стига с тия 20лв де....

# 137
Ето, пускам ви линка къв темата къде и как трябва да се регламентира съвместното съжителство без брак - права и отговорности и подобни..

http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=e0c1aaf243f0a691885b … mp;topic=131282.0

# 138
  • София
Много дебелашки изказвания - МНОООООООГО !
А че Държавата всекидневно ощетява децата ви и самите вас не ви ли е обидно ? Как пък не ви е малко срам ? Смешна история ! В други страни децата са на ПЪРВО място, а на нашата Държава не й дреме за нашите деца - вие не го разбирате или се правите, че не разбирате ? Хиляди деца не могат да тръгнат на ясла, защото няма къде - на Държавата не й дреме. Някой нещо да е направил по въпроса ? Иначе много знаете .......................

Абсолютно, а някои се хванаха за смешните 20 лева, които са нищо! Еми аз се водя подобен "самотен" родител, ама като живея с мъжа си не означава, че съм в прекрасно финансово състиояние и ако спестя тези 20 лева с тях ще му купя дреха или обувки или кактот и да било. Позлвах тази "опция" в закона по едно време и определено ми беше в помощ!

# 139
Днес записах дъщеря ми на детска градина /76 ОДЗ Младост4/ и там ми казаха, че за самотни майки има отстъпка от таксата /40лв/ Но не ми казаха колко, защото мен така или иначе не ме интересува - омъжена съм Grinning

# 140
защо 20 лева...
20 х12 - към 240 лева годишно, ако ходи през цялата година ( че по-лесно се смята)

това са си пари

10 като авторката 2 400 лева/ годишно

10 000 като авторката това са 2 400 000 лв./годишно

едно дете да кажем ходи на ясла и детска градина 4 години , тоест за 4 години 10 000 жени, които спестяват по 20 лева.... струват на данъкоплатците 9 600 000 лева.

ако не са 10 000, а 50 000 за 4 години данъкоплатците, т.е държавата са измамени с 48 милиона лева. Ако сметнем ромите, да направим цифрата по-реална и да кажем са 1000000 злоупотребяващи... към 100 милиона лева...баси.

та така, с с 20тте лева мижави парици на лицето Х и моята нескопосна сметка.

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 13:33 от Lennie

# 141
  • Кори Селести
10 000 като авторката това са 2 400 000 лв.

Само един като Тошо Топлото повече отнася:)
..по принцип си права, де:)

Peace

# 142
  • София
Уникално ! За сетен път нямам думи за хора биещи се в гърдите ................................................
Странно, защо след като толкова много искате да помагате и парите дето някои "скътавали" искате да отиват за благородни цели, нито веднъж не видях имената ви в ей този форум или може би дори не подозирате, че съществува ?

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=50.0

Затова мен не ме е срам от нищо, което съм или не съм направила ! Защото за 27 години в нашата детска градина не е правен ремонт на двора и сградата и това пак е заради такива като мен нали ?
Смешни сте, поне в моите очи, защото не виждате гредата във вашите очи, а сте се огледали за треската в моите. Изобщо не ме интересува, ама изобщо !

# 143
Джулиана,
уникална наглост е да ми искаш отчет и да ми държиш сметка кога какво на кого помагам, ама уникална  Stop

# 144
  • София
........................ Странно, защо след като толкова много искате да помагате и парите дето някои "скътавали" искате да отиват за благородни цели, нито веднъж не видях имената ви в ей този форум или може би дори не подозирате, че съществува ?

А ти подозираш ли, че има хора които не парадират с това че помагат ? И че има хиляди начини да подпомогнеш някаква благородна кауза, стига да имаш желание !

# 145
  • София
Уникално ! За сетен път нямам думи за хора биещи се в гърдите ................................................
Странно, защо след като толкова много искате да помагате и парите дето някои "скътавали" искате да отиват за благородни цели, нито веднъж не видях имената ви в ей този форум или може би дори не подозирате, че съществува ?

позволи ни, моля, привилегията да не отчитаме и записваме всеки подарен бонбон.
моите уважения към движението на българските майки, но в случая не правиш услуга на фондацията и на жените, които помагат на децата.
виж, летящата крава удари в десетката с рекламата на коледния базар, но и за това се иска талант...

# 146
И вчера и днес чета, чета и не вярвам на очите си. И сега понеже не се сдържам вече ще кажа - е много ги обичам псевдо самотните майки с техните претенции...
Като родител на дете с увреждане имам законното право да бъда негов личен асистент (мисля се казваше). Това ми право обаче отпада само защото съм ОМЪЖЕНА и съпруга ми се осигурява на 175 лева.
Тази зима по едно време бях превъртяла и за малко да подам молба за развод само и само да мога да се възползвам от правото си. Е не го направих...
Е сега си седя вкъщи (все още) без пари, без помощите за самотна майка и други, и други но знам, че не разбих семейството си заради пари и съвестта ми е чиста пред държавата и закона.

# 147

защо Юлияна?
иВарна, не взимайки и нелъжейки за състоянието си спестява, тоест, не краде  12 месеца по 160 лева, което са 1920 лева. кой може да се похвали с такова дарение!?

1920 лева знаеш ли колко хранодни са в детско социално заведение?
или колко инвалидни колички са за деца с увреждания
или колко помощ за наистина нуждаещи се хора.

за мен иВарна първо е честен човек, а това какво дарява си е лично нейна работа.
за мен тя вече е дарила!
странно ми е хора, които се възползват от пропуски в ситемата да се възползват от нея, с пълното съзнание, че това е нередно, да пускат линкове към благотворителни инициативи.

Последна редакция: вт, 03 окт 2006, 13:57 от Lennie

# 148
  • Кори Селести
Като родител на дете с увреждане имам законното право да бъда негов личен асистент (мисля се казваше).

Нямаш това право.
Програмата "личен асистент" няма нищо общо с отношенията "родител-дете".
Може да кандидатстваш "по изключение", като назначаването ти при това положение зависи само и единствено от преценката на директора на съответната социална служба.

Когато аз кандидатсвах се взимаха предвид доходите и на двамата родители, независимо, че нямаме брак.
Удобството ми беше единствено в това, че си спестявам полълването на личните данни на бащата в някои бланки.

# 149

Имам си мнение по темата, но не считам за нужно да влизам в спорове, за това ще си го запазя за себе си.
Но това изказване направо ме потресе.  #Crazy
jullianna, всеки сам за себе си решава какво, кога и как да прави, а това да се измерва кой колко прави с това колко пъти му е споменато името в подфорум благотворителност е меко казано абсурдно.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт